Gå tilbake til:
Du er her:
Byrådet
NYE TILTAK: Fra 20. april blir det innført en ny lokal forskrift. Det blir blant annet plikt til å bruke munnbind når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand og forbud mot besøk av mer enn to personer.
Bilde: Vibeke Blich

Disse tiltakene i Bergen gjelder fra 20. april

Byrådet har mandag vedtatt en ny lokal forskrift med tiltak som skal gjelde fra 20. april og i to uker.

Tiltakene innføres på grunn av smittesituasjonen i Bergen. Mye av smitten skjer i private sammenkomster. Det er også en betydelig økning i aldersgruppen 13 til 19 år, men også blant yngre barn. Tiltakene må derfor målrettes mot barn og unge.

MORE LANGUAGES/FLERE SPRÅK

Tiltakene

Byrådet presenterte følgende tiltak på pressekonferanse mandag:

  • Det ikke er tillatt med mer enn 2 gjester i hjemmet, utover egen husstand. Dette gjelder både barn og voksne – også dersom barn tilhører samme kohort. Det tillates likevel at en husstand som består av 1 eller 2 personer kan få besøk av flere så lenge de besøkende tilhører én annen husstand. I begge tilfeller begrenses muligheten til å ha gjester oppad til maksimalt 10 personer samlet. Alle som er til stede som ikke er i samme husstand må kunne holde minst 1 meter avstand. Dette gjelder tilsvarende på balkong/terrasse med adkomst fra egen boenhet.
  • Svømmehaller, badeland, hotellbasseng og lignende skal holdes stengt. Det kan holdes åpent for skolesvømming, toppidrett samt behandling, rehabilitering og opptrening.
  • Fornøyelsesparker, spillehaller, Fysak, lekeland, bowlinghaller og tilsvarende steder med aktiviteter rettet mot barn og unge stenges.
  • Stans av innendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Utendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge er tillatt.
  • Plikt til å bruke munnbind når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand. 
  • Rødt nivå på skoler og barnehager hvor det er pågående utbrudd.

Merk at arrangementer ikke vil rammes av forbudet i forskriften, selv der barn og unge under 20 år er publikum eller medvirkende.

Uteøving Møhlenpris skolekorps
ØVE UTENDØRS: Det blir stans av innendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Utendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge er tillatt.
Bilde: Nina Blågestad

Gjelder fra 24.00

Tiltakene innføres fra midnatt i kveld og skal vare i to uker, til og med 3. mai. Byrådet vedtok forskriften mandag ettermiddag 19. april. Tiltakene er basert på råd fra Folkehelseinstituttet (FHI) og smittevernfaglig kompetanse i Bergen kommune.

Alle vedlegg og den politiske ser du her

Direktelenke til forskriften (pdf)

Ukesrapporter over smittesituasjon ligger her

- Sterkt bekymret

- Det vi har sett den siste helgen bekymrer meg sterkt. Det er for mange rapporter om festbråk, for mange rapporter om folk som dropper avstand og regler. Hvis dette fortsetter, så blir vi nødt til å sette denne delen av gjenåpningen på pause, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Nye besøksregler på korttidssykehjem

Det innføres også innstramming i besøksrestriksjoner på korttidssykehjemmene. To faste besøkende kan besøke beboer inntil to ganger per uke og besøk må avtales på forhånd. Besøkende må bruke munnbind og holde en meters avstand.

- Dette gjør vi for å beskytte våre eldre, siden smittetrykket øker og ikke alle på korttidssykehjemmene nødvendigvis har fått vaksine eller begge vaksinedosene, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa. 

Smittevernregler for Bergen oppdateres her

Her tester du deg

Status for fremdrift vaksineringen i Bergen