Gå tilbake til:
Du er her:

Intensivert kontroll av smitteverntiltak i helgen

Fredag ble det registrert 31 nye smittede i Bergen. I helgen blir det intensivert kontroll av serveringsstedene i byen.

Fire av de smittede fredag har ukjent smittevei. Aldersspennet er fra 16 til 56 år. 16 av de smittede er i aldersgruppen 20-29 år. Flertallet er stadig vekk husstandsmedlemmer eller nærkontakter av tidligere rapporterte smittede.

Kontroll av serveringssteder i helgen

Beate Husa
FØRE GJESTELISTER: - Jeg vil sterkt anbefale alle utsteder, spisesteder, kulturarrangører, kino osv. om å føre gjestelister. Her må aktørene være sitt ansvar bevisst og ikke la det være opp til hver enkelt å vurdere om de skal skrive seg opp eller ikke, sier helsebyråd Beate Husa.
Bilde: Ann-Kristin Loodtz

- Vi gjør vurderinger fra dag til dag om det er behov for å innføre nye tiltak. Denne helgen kommer vi til å intensivere kontrollene knyttet til smittevern på serveringsstedene i helgen. Dersom det er aktører som ikke overholder smittevernreglene, eller ikke har tiltak som sikrer at gjestene gjør dette, må de regne med at de stenges ned, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa. 

- Jeg vil sterkt anbefale alle utsteder, spisesteder, kulturarrangører, kino osv. om å føre gjestelister. Her må aktørene være sitt ansvar bevisst og ikke la det være opp til hver enkelt å vurdere om de skal skrive seg opp eller ikke, sier Husa. 

Smitte på sykehjem

En av de smittede er ansatt på Søreide sykehjem. 17 beboere er satt i karantene. 3 ansatte er også nærkontakter. Det pågår nå testing av alle disse. Det er innført besøksbegrensninger på Søreide sykehjem inntil situasjonen er avklart. 

- Sykehjemmene arbeider svært godt med tiltak for å hindre smittespredning. Men vi vet at dette er en svært sårbar gruppe, og alle som skal besøke sykehjem i kommunen må være svært nøye med smittevernet og ikke besøke dersom de har symptomer, sier Husa. 

Det er nå registrert totalt 1673 smittetilfeller av covid-19 i Bergen. I tillegg til de 31 nye smittede er det siste døgn registrert 2 med sannsynlig tidligere smitte fra utlandet. 

SE OVERSIKT: Følg tall for antall smittede