Gå tilbake til:
Du er her:
Vinterbilde
VIS HENSYN: Husk at det er ekstra viktig at du følger smittevernrådene når du er på reise, siden du da er i kontakt med flere miljøer enn ellers.
Bilde: Ann-Kristin Loodtz

Koronaråd og tips til aktiviteter i vinterferien

Her er regler og anbefalinger for besøk, reise og testing i vinterferien. Bergen kommune anbefaler at alle som har vært på reise utenfor kommunen tester seg.

Besøk på hytten og overnattingsbesøk

Også i vinterferien gjelder anbefalingen om å begrense sosial kontakt, og gjerne møte folk utendørs. Man bør ikke ha besøk av flere enn fem gjester samtidig, i tillegg til de som bor i husstanden. Dette gjelder også på hytten. Har du ikke plass til å holde en meters avstand, må du ha færre på besøk. 

Begrens overnattingsbesøk. Personer fra ulik husstand bør ikke dele soverom, og sørg for god hygiene og godt renhold hvis personer fra ulike husstander må dele bad.

Råd for reise

Hold deg hjemme om du blir syk, og test deg hvis du mistenker koronasmitte.

Man kan reise på hytten (eid eller leid) eller hotell innenlands, men unngå kollektivtransport hvis det er mulig. Skal du på hytten, gjør innkjøp i egen kommune før avreise eller handle på tidspunkt med lite kunder der du er. Skal du på hotell, hold avstand og følg smittevernregler. Vær forberedt på at du kan komme i karantene om det blir smitteutbrudd på hotellet.

Husk at det er ekstra viktig at du følger smittevernrådene når du er på reise, siden du da er i kontakt med flere miljøer enn ellers. Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør som en hovedregel følge anbefalingene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig. 

Regjeringens nasjonale råd for vinterferien
Smittevernregler for Bergen

Test før reise?

Generelt anbefaler Bergen kommune at alle som har vært på reise utenfor kommunen tester seg. Det er særlig viktig dersom man har vært i områder med høyt smittetrykk. En dagstur på ski hvor man kun har vært utendørs med god avstand til personer utenom egen husstand, innebærer liten smitterisiko.

Det er ikke nødvendig å teste deg før du reiser på hytte, hotell eller dagsturer for å gå på tur eller ski. Dersom du skal besøke slektninger i sårbare grupper, kan det være greit å ta en test først.

 Mer om testing og åpningstider teststasjoner ser du her

Tips til aktiviteter i vinterferien

Selv med koronarestriksjoner, er det fremdeles mye man kan gjøre.
Se tips til hva du kan gjøre i vinterferien her

Husk smittevernrådene

Uansett hva du skal i vinterferien, husk smittevernrådene. 

Takk for at du bidrar til  holde smitten nede!