Gå tilbake til:
Du er her:
Illustrasjonsbilde, vekter i treningssenter
(Illustrasjonsbilde: Pixabay)

Treningssentre kan åpne med strenge restriksjoner

Byrådet har onsdag ettermiddag vedtatt at treningssentrene kan åpne, men har forskriftsfestet en rekke restriksjoner.

OPPDATERT: Fra 6. april følger treningssentrene i Bergen igjen nasjonale retningslinjer - mer informasjon her

 

Etter forskriften blir treningssentrene sterkt anbefalt å følge bransjestandardens veileder for oransje nivå. Dette innebærer forsterkede smittevernregler for trening på treningssentrene frem til og med 5. april.  

For å forhindre ytterligere generell smittespredning har byrådet vedtatt strenge restriksjoner for treningsbransjen, samtidig som det tillates å gjennomføre noe trening. Forskriften vil vare frem til og med mandag 5. april.  

– Byrådet har under hele pandemien understreket at det ikke er ønskelig å innføre strengere tiltak enn det som er nødvendig. Det innebærer at vi nå vil åpne for trening med strenge regler, sier Beate Husa, byråd for eldre, helse og frivillighet. 

Alle treningssentre i Bergen kommune må følge disse smittevernreglene:  

 • Treningssentrene kan kun brukes av personer som er bosatt i Bergen kommune, men det tillates at personer bosatt i andre kommuner kan trene dersom det gjelder rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt 
 • Medlemmer kan kun trene på ett treningssenter. 
 • Treningstid skal bestilles på forhånd. Drop-in timer er ikke tillatt. 
 • Medlemmer skal bruke munnbind ved ankomst og når man er ferdig med trening. 
 • Under all fysisk aktivitet skal det holdes minst to meters avstand, målt fra ansikt til ansikt.  
 • Det er ikke tillat med gruppetrening. 
 • Dusjer, garderober, badstuer og dampbadstuer holdes stengt. 
 • Barnepass skal holdes stengt 
 • Sentre skal være bemannet med smittevernvakt i åpningstiden. 
 • Ansatte kan kun jobbe på ett treningssenter. 
 • Personlig trener og øvrige ansatte skal bruke munnbind. 
 • Ansatte skal holde minst to meter avstand. Dette skal overholdes både i garderobe, under arbeid og i pauser. 

– Byrådet vurderer det som forsvarlig å åpne noe opp for noe aktivitet på treningssentrene. Det er svært viktig at bransjen fortsetter det gode arbeidet med å følge bransjenormen og sørger for at ansatte og besøkende følger gjeldende råd og regler, sier Husa.

Bakgrunnen for vedtaket om å innføre strenge smittevernregler for treningssentre er at det pågående utbruddet i Bergen ikke kan sies å være over. Den siste perioden har det vært 30 personer med positivt koronaresultat som har vært på ett eller flere treningssentre i smitteførende periode, utover det enkeltutbruddet som har vært på Crossfit Bryggen. Det er indikasjoner på at det har skjedd smittespredning på treningssentrene i et begrenset antall tilfeller, men det er usikkert hvor stor smittespredningen er.

Byrådet mener at det er forsvarlig å gjennomføre trening, dersom råd og smittevernregler følges. 

– Vi vet at dette er en tøff tid også for treningssenterbransjen, og vi vil derfor allerede nå varsle at treningssentrene vil bli inkludert i den lokale kompensasjonsordningen som byrådet skal utarbeide på bakgrunn av tildelinger gitt fra staten, sier byråd for finans, næring og eiendom Erlend Horn. 

Byrådet vil komme tilbake til omfang og innretning av dette i en egen sak i løpet av april om den lokale kompensasjonsordningen.

Les byrådssaken