Gå tilbake til:
Du er her:

- Viktig å følge smittevernregler og ta test om du er syk

Smittevernkontoret i Bergen har registrert tre nye personer som er smittet med Covid-19. En av dem er innlagt på Haukeland sykehus. De to andre har lite symptomer.

- For to av de tre er smitteveien ukjent. Det pågår smitteoppsporing, og de som har vært i nærkontakt, vil bli kontaktet direkte, sier direktør ved  Etat for helsetjenester Brita Øygard. 

Smittevernkontoret er kjent med at smittede har reist med kollektivtransport og vært i sentrum og på Vestkanten i smitteførende fase.

direktør for Etat for helsetjenester Brita Øygard
- Det er viktig at folk nå er påpasselige med smittevernrutinene, sier direktør for Etat for helsetjenester Brita Øygard.
Bilde: Ashkan Rouzrokh

- Det er derfor viktig at folk nå er påpasselige med smittevernrutinene, holder seg hjemme hvis de er syke, har god håndhygiene og holder minst en meters avstand. Er du syk med luftveissymptomer, bør du bestille test. Du kan enkelt booke test på nettsidene til Bergen kommune eller ringe koronatelefonen på 55 56 77 00. Husk å lage avtale først, og ikke reis direkte inn til legevakten, forklarer Øygard. 

Utvidet åpningstid koronatelefonen

Koronatelefonen vil være åpen søndag, klokken 09.00-17.00, og så fortsette med åpningstid 08.00-16.00 mandag til fredag, og neste helg 09.00-14.00 lørdag-søndag. Du trenger ikke henvisning fra lege for å avtale test. 

Mer om testing og symptomer på Covid-19 leser du her

Ikke ring legevakten for å bestille test

Det har lørdag vært stor pågang på legevaktens telefonnummer med folk som vil teste seg. Dette medførte veldig lang ventetid.

- Bruk i stedet skjemaet på nettsiden vår eller ring koronatelefonen, slik at de som trenger legehjelp kommer igjennom på legevaktens telefonnummer, oppfordrer etatsdirektøren. 

Oppdaterte smittetall for Bergen

God råd for smittevern og ferie