Bilde av mann som bruker en medisindispenser i leiligheten sin.
ENKELT: Alf Gjelsvik (73) har fått medisindispenser som sørger for at han tar riktig medisin til rett tid. – Den er enkel å bruke, og er en god trygghet i hverdagen, sier han.
Bilde: Endre Hovland

– Jeg er tryggere og mer selvstendig

Alf Gjelsvik har trygghetsalarm og medisindispenser. – Jeg har lyst til å klare meg selv, og teknologien gjør meg både trygg og mer selvstendig, sier han.

I boligen sin i Fyllingsdalen har Alf Gjelsvik (73) fått installert velferdsteknologi for rundt et halvt år siden. Han har både fått innvilget trygghetsalarm og medisinstøtte. 

– Tiltakene fungerer veldig bra. Med pillyen (medisindispenseren) slipper jeg å tenke på medisinen, sier 73-åringen.

Dispenseren sørger for at han tar riktig medisin til rett tid. 

– Tidligere har det nok hendt en sjelden gang at jeg har glemt å ta pillene mine. Derfor gir det en god trygghet å ha fått denne teknologien på plass her hjemme, sier han. 

Teknologien sørger for at tablettene faller ned i en skål når det er tid for at Gjelsvik skal ta medisin. 

– Den er enkel å bruke, og jeg slipper å bli usikker på om jeg har tatt medisinen min, sier han.  

Kan tilkalle hjelp  

På armen har 73-åringen festet trygghetsalarmen. 

– Har jeg behov for hjelp, er det bare å trykke på knappen. Deretter prater Responssenteret i kommunen til meg gjennom den høyttaleren der borte, sier Gjelsvik og peker på at lite bord i stuen. 

Han bor alene og legger ikke skjul på at han er ustø til beins. Det er derfor viktig for ham å ha mulighet til å be om hjelp ved behov. 

– Skulle jeg deise i bakken, er det trygt å vite at jeg har alarmen på armen og at det går raskt å tilkalle hjelp, sier han. 

Vil klare seg selv

73-åringen fra Fyllingsdalen setter pris på de teknologiske hjelpemidlene som han har fått innvilget av kommunen. 

– Nå trenger jeg ikke like ofte besøk av hjemmesykepleier som tidligere. Trygghetsalarmen og medisindispenseren har gjort meg mer selvstendig. Jeg er selvfølgelig takknemlig for all hjelp, men jeg ønsker likevel å klare meg selv i størst mulig grad, avslutter Alf Gjelsvik. 

LES OGSÅ: 

TILBAKE TIL FORSIDE SENIORGUIDE