Bilde av Inger Larsen med trær og bybanen i bakgrunnen
ØKT TRYGGHET: Bergen kommune satser på velferdsteknologi. – Det gir økt trygghet og frihet til brukerne, sier Inger Larsen.
Bilde: Nina Johnsen

– Teknologi gir deg økt frihet

Velferdsteknologi er tekniske hjelpemidler som styrker tryggheten og friheten din, og bidrar til at du kan mestre mer av egen hverdag.

Bergen kommune satser på trygghets- og sikkerhetsskapende teknologi som bidrar til at du kan bo lenger i eget hjem.  

– Teknologien gir også økt frihet og gjør deg mer selvstendig, sier Inger Larsen, seniorrådgiver i Seksjon for E-helse i Byrådsavdeling for helse og omsorg.  

Styr hverdagen selv  

Har du behov for helse- eller omsorgstjenester, kan velferdsteknologi hjelpe deg til å mestre og styre mer av din egen hverdag.  

– Tar du i bruk trygghetsalarm, får du hjelp når du trenger det når som helst på døgnet. Alarmen gjør at du slipper jevnlig tilsyn fra helsepersonell, sier Larsen  

Behold en aktiv livsstil 

Velferdsteknologi kan også gjøre deg mer fri og selvstendig, dersom det er fare for at du går deg bort eller har en funksjonssvikt som gjør at du er redd for å gå ut alene. 

– Med GPS kan du å gå på tur alene, delta på fritidsaktiviteter eller dra til byen når du selv har lyst, uten at du selv eller dine pårørende trenger å være bekymret. Benytter du GPS, kan dine nærmeste både kontakte deg og finne frem til hvor du befinner deg om du ikke er hjemme igjen til avtalt tid, sier Larsen.    

LES OGSÅ: 

TILBAKE TIL FORSIDE SENIORGUIDE