Bo hjemme

Livet endrer seg mye når du blir pensjonist. – Dette må hver enkelt rigge seg for, slik at vi skaper en best mulig alderdom, sier Bettina S. Husebø.

I Sædalen bor 40 seniorer i alderen 65 til 86 år i et sosialt seniorbofellesskap. Hverdagen er aktiv, og alle stiller opp for hverandre.

Sissel Frydenlund er en omsorgsfull og aktiv pårørende for ektemannen Geir. – Den største gleden vi kan ha, det er å gjøre andre glad, sier 73-åringen.

Torild Fjelltun, Margrethe Hovland og Aslaug Vik Haugland har skapt et verdifullt vennskap. De stiller opp for hverandre og drar ofte på aktiviteter sammen.

På Responssenteret i Bergen sentrum, sitter helsepersonell klare for å hjelpe deg dersom alarmen din blir utløst.

I Bergen kommune kan du gratis låne hjelpemidler som bidrar til at du kan mestre mer av hverdagen din.

Om Sigvald Løkeland ikke er tilbake i sengen sin etter 45 minutter når han er oppe om natten, vil sengesensoren hans varsle Responssenteret.

Seniorene på Helgetun i Sædalen blir forsket på. Målet er å finne ut om den sosiale boformen bidrar til en tryggere og bedre alderdom med færre hjelpebehov.

Teknologi kan gjøre hverdagen din enklere og tryggere etter hvert som du blir eldre. Mange løsninger kan du skaffe deg selv.

De beste grepene for alderdommen tar du når du har god helse og mye energi.

Linda Ludvigsen er den første som blir varslet dersom faren ikke skulle finne veien hjem fra tur.

Paul Jarle Kvalheim (67) er pensjonert sjømann, men ligger ikke på latsiden. Kvalheim er utrolig aktiv, og nå ønsker han flere menn med seg.

Martha Eide trener styrke og går fjellturer hver uke. I tillegg trimmer hun hodet på spanskkurs. – Det er viktig at jeg holder meg oppegående, slik at jeg mestrer alt i hverdagen, sier 83-åringen.

For å sikre at du kan bo tryggere og lengst mulig i eget hjem, kan du selv gjøre en rekke forbedringer og tiltak i boligen din.

Annlaug Hansen har fått et nytt liv og en ny bestevenninne etter at hun fikk plass på Frieda Fasmers Minne aktivitetssenter.

Svein-Magnus Nordland Larsen og Nils Kåre Midttun deler kunstopplevelser og vennskap på Kode.

Sigurd og Helene Drægebø setter opp håndtak i dusjen etter et forebyggende hjemmebesøk fra Frisklivssentralen. – Vi kan også flytte alt vi har behov for til ett plan, om vi blir dårlige til beins.

Har du opplevd å stå fast når du skal bruke mobil, PC og nettbrett? Du kan enkelt få veiledning og hjelp flere steder i Bergen.