Bo hjemme

De beste grepene for alderdommen tar du når du har god helse og mye energi.

Linda Ludvigsen er den første som blir varslet dersom faren ikke skulle finne veien hjem fra tur.

Paul Jarle Kvalheim (67) er pensjonert sjømann, men ligger ikke på latsiden. Kvalheim er utrolig aktiv, og nå ønsker han flere menn med seg.

Martha Eide trener styrke og går fjellturer hver uke. I tillegg trimmer hun hodet på spanskkurs. – Det er viktig at jeg holder meg oppegående, slik at jeg mestrer alt i hverdagen, sier 83-åringen.

Annlaug Hansen har fått et nytt liv og en ny bestevenninne etter at hun fikk plass på Frieda Fasmers Minne aktivitetssenter.

Svein-Magnus Nordland Larsen og Nils Kåre Midttun deler kunstopplevelser og vennskap på Kode.

Alf Gjelsvik har trygghetsalarm og medisindispenser. – Jeg har lyst til å klare meg selv, og teknologien gjør meg både trygg og mer selvstendig, sier han.

Sigurd og Helene Drægebø setter opp håndtak i dusjen etter et forebyggende hjemmebesøk fra Frisklivssentralen. – Vi kan også flytte alt vi har behov for til ett plan, om vi blir dårlige til beins.

For å sikre at du kan bo tryggere og lengst mulig i eget hjem, kan du selv gjøre en rekke forbedringer og tiltak i boligen din.

Har du opplevd å stå fast når du skal bruke mobil, PC og nettbrett? Du kan enkelt få veiledning og hjelp flere steder i Bergen.

Velferdsteknologi er tekniske hjelpemidler som styrker tryggheten og friheten din, og bidrar til at du kan mestre mer av egen hverdag.

Teknologien er enkel å bruke, du får hjelp til å installere utstyret og du trenger ingen tekniske forkunnskaper.