Gå tilbake til:
Du er her:

Fritidsaktiviteter

I Fyllingsdalen er det etablert et samlingssted for ukrainere. I tillegg ønsker vi spesielt barn og unge velkommen til kommunens ordinære fritidstilbud.

Fritids- og støttesenter for ukrainere i Bergen

Bergen kommune har etablert et samlingssted for ukrainere, i samarbeid med Den ukrainske forening i Bergen og Hordaland.  Her får de besøkende informasjon, og det arrangeres aktiviteter for voksne og barn. Vi har språkkafe, qi gong, yoga og fitness, ulike malekurs, trommekurs for barn, organisert barnelek, samt mulighet til å booke tid hos frisør, massør eller psykolog. De fleste aktivitetene ledes av ukrainere som jobber frivillig.

På senteret får du tilgang til PC, te, kaffe, litt mat, sosialt samvær, utlevering av klær, leker, toalettartikler med mer. Vi har store lokaler der barn kan komme og leke i følge med foreldre.

Adresse

Vestlundveien 19, Fyllingsdalen (kart)

Åpningstider: 

  • Mandag–fredag klokken 11.00–15.00 
    Kafé med kaffe og te i åpningstiden 
  • Det serveres lunsj klokken 11.30–13.00 
  • Ulike aktiviteter i regi av Ukrainsk forening klokken 16.00–20.00. Se oversikt på Facebook 
  • Utlevering av klær, leker, toalettartikler med mer ("Bank of things") klokken 11.30–15.00, onsdag klokken 16.00–19.00 

Representerer du en frivillig organisasjon som ønsker å bidra med aktivitet i Vestlundveien? Kontakt Birthe Stenhjem på e-post Birthe.Stenhjem@Bergen.kommune.no

Kultur- og fritidsaktiviteter 

Bergen kommune har en rekke kultur- og fritidstilbud, blant annet biblioteker, kulturskole, juniorklubber, ungdomsklubber og mye mer. Se oversikt her.

Ukrainske barn kan nå få Aktivitetskortet for barn og unge, som gir gratis adgang til en rekke aktiviteter og opplevelser i Bergen. Kortet deles ut av kommunalt ansatte på hotell der ukrainere er innkvartert, på Den Ukrainske forenings støttesenter og gjennom skolen. 

Aktivitetskortet for voksne flyktninger gir voksne ikke-bosatte flyktninger gratis tilgang til en rekke fritidsaktiviteter i Bergen i perioden 1. juni - 30. september 2022. Kortet deles ut på akuttinnkvarteringene.