Fargerike og lyse lokaler i kafé Mat & prat

Kafe Mat & prat er Ny sjanses arbeidstreningstiltak. Arbeidet ledes av fagkyndige kokker som gir deltakerne teoretisk og praktisk  opplæring i  arbeid på kjøkken og kantiner. Opplæringen støttes av en norsklærer. 

To kvinner samhandler bak disken i kafeen
Hos Mat & prat møter du hyggelige deltakere og ansatte, som serverer deg nydelig mat i kaféen. Her ser vi Shamima Akther og Rasha Mohamed
Bilde: Birgit Kårbø
To deltakere i arbeid i kjøkkenet.
Foruten praktisk arbeidstrening som her i kjøkkenet, får deltakerne i Mat & prat undervisning i matlære, salg og service, og ikke minst - norsk.
Bilde: Birgit Kårbø

Kafe Mat & prat er Ny sjanses arbeidstreningstiltak. Arbeidet blir ledet av fagkyndige kokker som gir opplæring i arbeid på kjøkken og kantine. Praktikantene får norskundervisning fire dager i uken, og undervisning i restaurant- og matfag to dager i uken. 

I kafeen tilbyr vi deilige lunsjretter fra hele verden. Du kan velge å ta med deg maten eller sitte inne i kafeen. På solfylte dager har vi også bord ute med utsikt til Gamle Nøstegaten sin sjarmerende park.

Åpningstider: 
Mandag til fredag klokken 10.00–15.00

Utenfor kafeen
Kaféen har inngang fra bakgården til Engensenteret, eller fra hagen mot Gamle Nøstegaten. Der er det også uteservering på godværsdager.
Bilde: Tina E.Nordby
Fra interiøret i kafe Mat & prat
Sommeren og høsten 2022 ble lokalene til Mat & prat forvandlet av kunstneren Sol Calero, som del av kunsttriennalen Bergen Assembly. Nå utgjør hennes kunstinstallasjoner et lyst og fargerikt interiør i kafeen.
Bilde: Birgit Kårbø

 

Kafe Mat & prat og Sjakk & samfunn

Hver tirsdag mellom klokken 11.00 og 14.00 kan du spille sjakk med medlemmer fra sjakklubben Løperen i Bergen. De stiller opp til uformelt sjakkspill med både nybegynnere og erfarne sjakkspillere.

Sjakkafe
Sjakkafe
Bilde: Tina E. Nordby

 

Meze - småretter til å dele

Meze er småretter som er laget for å deles og består av seks forskjellige retter til kr. 315,- per person. (Kr. 289,- pr. person for take away)

  • Kofte
    Kofte av lammekjøtt i tomatsaus. Allergen: hvetemel, egg, sulfitt
  • Chana masala med mango chutney (vegan) 
    En klassisk indisk masala rett av kikerter. Allergen: sulfitt, sitrus
  • Fattoush salat (vegan) 
    Frisk salat med stekte brødkrutonger, tomat, løk og mynte. Allergen: hvetemel
  • Sticky kyllingspyd med peanøttsaus
    Asiatisk kyllingspyd glasert med honning og sesamolje. Allergen: soya, bløtdyr, sesam, peanøtter.

Hummus og Muhammara med nanbrød (vegan) 
To typer dipp fra Midtøsten med nanbrød. Allergen: hvetemel, nøtter, sitrus, sesam.

  • Biryani (vegan) 
    Krydret risrett fra Midtøsten. Allergen: mandler.

Gryterett:

 Lammekjøtt, ris, bulgur, salat, brød   kr. 189,-/ 174,-                                          Vegetar - med tilbehør  kr. 160,-/ 147,-

Påsmurt lunsjmeny

Wraps Kr. 65 ,-/60,-

  • Med revet kylling i karrimajones. 
    Inneholder: hvetemel, melk, egg, sennep, sitrus
  • Med røkt ørret og snøfrisk tilsmakt med timian og oregano. 
    Inneholder: hvetemel, melk, fisk
  • Med falafel og hummus (vegan). 
    Inneholder: hvetemel, sitrus, sesam

Barbaribrød Kr. 72,-/66,-

Hjemmelaget persisk brød

  • Med brie smurt med urtepesto, soltørket tomat, løk, oliven, og salat. 
    Inneholder: hvetemel, sulfitter, melk
  • Med røkt ørret med urtepesto, løk, agurk, paprika. 
    Inneholder: hvetemel, fisk, egg.

Rundstykker Kr. 38,-/35,-

Rundstykker kan leveres som glutenfritt eller vegetar. Det beregnes vanligvis tre halve rundstykker per. person.

  • Med revet kylling i karrimajones. 
    Inneholder: hvetemel, melk, egg, sennep, sitrus
  • Med roastbiff og remulade. 
    Inneholder: hvetemel, melk, egg, sennep, sitrus.
  • Med røkt ørret og eggerøre. 
    Inneholder: hvetemel, fisk, egg, melk.

Vi kan også tilberede andre retter og menyer etter deres ønske.
Ta kontakt ved allergier, spesielt alvorlige allergier.
Minimum bestilling er til 10 personer. 
Det kan tilbys utkjøring mot et pristillegg.

 

For bestilling av catering ta kontakt med arbeidsleder og kokk:

40 91 25 80
postmottak.matogprat@bergen.kommune.no

Minimum bestilling er til 10 personer. Det kan tilbys utkjøring mot et pristillegg.

Maten hentes på:
Engensenteret
Teatergaten 43,
5010 Bergen
Underetasjen - inngang på nedsiden/baksiden av sykehjemmet