Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet viser kreative aktiviteter innen tegning og maling.

Koronaviruset

Noen av kommunens kulturtilbud og -tjenester kan være stengt. Gå til oversikt.

Bergen kommune arrangerer en rekke kurs for barn og unge. Tilbudene er avgrenset til et visst antall ganger og har påmelding. Egenandel kr 200-560 per kurs, gratis med Aktivitetskortet. 

Kurstilbudet høsten 2020 - oversikt

Høstens kurs for barn og unge er nå gang. Du finner en oversikt under. En stor del av kursene vil bli satt opp på nytt til våren.  

Kurstilbud for elever ved Olsvik og Ny-Krohnborg

Noen tilbud er i samarbeid med Skole/FAU og forbeholdt elever ved den enkelte skole:

  • For elever ved Ny-Krohnborg skole (Årstad): Kurstilbud i regi av Ny-Krohnborg FAU og Bergen kommune. Elevene får nærmere informasjon om tilbudet og påmeldingsskjema ved skolestart.

Dans uten grenser (DUG)

Unge instruktører i sving
De unge DUG-instruktørene forbereder seg til å holde kurs!
Bilde: Trude Kraft Solbue

På kursene til Dans uten grenser (DUG) kan du lære mange ulike dansestiler. Instruktørene er selv lokale ungdommer som har fått kyndig opplæring fra DUG, og som leder kursene i tett samarbeid med ansatte i Bergen kommune. Pris: 560,- per kurs. Gratis for innehavere av Aktivitetskortet. Høstens kurs vil legges ut her så snart de er klare! 

Hva er DUG? 

DUG-instruktørene
Lær dans av en av de unge DUG-instruktørene!
Bilde: Trude Kraft Solbue
  • DUG er et konsept med danseverksteder med ung-til-ung-formidling. Ungdom i   alderen 12-18 år får opplæring, og får deretter selv ansvar for å drive   dansetilbud for andre unge. De unge instruktørene får ikke lønn, men   får muligheten til å skaffe seg erfaringer og gode opplevelser både i   inn- og utland.
  • Konseptet har hatt stor suksess i Sogn og Fjordane, og har nå spredt seg til   Bergen. 
  • DUG Bergen er et samarbeid mellom DUG   og Bergen kommune. 
  • Lurer du på noe? Send en e-post til stig.markussen@bergen.kommune.no

 

Lipstick music

Har du lyst å lære deg å spille et instrument og samtidig bli kjent med masse fine folk? Da er Lipstick Music noe for deg.  Her kan du få undervisning i bassgitar, el-gitar, tangenter, vokal og trommer. I tillegg setter vi sammen band som øver inn låter til vår halvårlige avslutningskonsert.

Alle instruktørene er dyktige musikere med lang erfaring. På LipstickMusic legger vi også stor vekt på et godt sosialt miljø. 

Fra tid til annen får også deltagerne treffe kjente og etablerte artister innen ulike sjangre. I løpet av årene har vi vært på konsert med blant annet Lars Vaular, Razika, Gabrielle og mange flere.

Prosjektkoordinator er Vidar S. Melby.

Andre tilbud

  • Parkour: Er du interessert i parkour for barn og unge? Ta kontakt med Bergen parkour. Bergen.parkour@gmail.
  • Det finnes ellers massevis av gode tilbud i frivillig eller privat regi rundt i bydelene. Lurer du på hva som finnes i ditt nærmiljø? Ta kontakt med ditt lokale kulturkontor!