Leireverksted med barn.

Bergen kommune arrangerer en rekke kurs for barn og unge. Enkelte av tilbudene følger skoleåret, andre er avgrenset til et visst antall ganger. Alle kurs og verksteder krever påmelding.  Egenandelen er kr 200-560 per kurs, gratis med Aktivitetskortet. 

NB! Oversikten oppdateres fortløpende. 

 • Film- og animasjonsverksted for barn og unge, Fana kulturhus
  På film- og animasjonsverkstedet jobber vi sammen om prosjekter innen ulike filmsjangere og filmteknikker. Vi gjør alt fra å lage manus, jobbe med teknikker som stop motion, redigering, lyd- og lyssetting og mye mer. Deltakerne jobber sammen, både bak og foran kamera. Verkstedet passer for deg som er motivert til å lære mer om hvordan man lager film. 
  Påmelding: 4.-6. trinn / 7.-10. trinn
 • Kurs i keramikk, 9-12 år, Åsane kulturhus NB FULLT! 
  På kurs med keramiker Margrethe Stinessen, lærer du ulike teknikker, og å arbeide leiren fram til ferdigbrente, glaserte produkter. Dette er et nybegynnerkurs, du trenger ikke kunne noe fra før. Har du deltatt tidligere arbeider vi videre derfra. Påmelding her.

Kulturagentene Sofus er et gratis tilbud for de som går på mellomtrinnet (5.-7. trinn). Dette er et tilbud som passer for de som liker å være kreative, er nysgjerrige, åpne og har lyst til å lære.

Kulturagentene Sofus tilbyr et spennende program hvor deltakerne får prøve ut og bli kjent med ulike kunstuttrykk. Det kan være tegning, maling, keramikk, tekstil, redesign eller annet. I tillegg vil det også bli utflukter og turer i nærmiljøet på Landås for å utforske og å finne inspirasjon til kreativt arbeid. 

Meld deg på Kulturagentene Sofus her. 

 

 

Lipstick Music er et musikk- og bandverksted for jenter, transpersoner og ikke-binære mellom 12-18 år. Her kan du lære å spille et instrument og samtidig bli kjent med masse fine folk. På Lipstick Music kan du få undervisning i bassgitar, el-gitar, tangenter, vokal og trommer. I tillegg setter vi sammen band som øver inn låter til en avslutningskonsert hvert semester.  

I over 10 år har Lipstick Music vært et viktig fritidstilbud for mange, og en god, musikalsk plattform for unge. Alle instruktørene er dyktige musikere med lang erfaring. På Lipstick Music legger vi også stor vekt på et godt sosialt miljø. 

Bli med!

Lipstick Music foregår tirsdager kl. 18.00-20.30 på Fana kulturhus, og koster kr. 500,- per semester. 

NB! For øyeblikket er det venteliste, men ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å stå på listen. Send en epost til Tone.Lonar@bergen.kommune.no

Jenter spiller i band i regi av Bergen kommune.
Bli med på musikkverksted med Lipstick Music.

Hangout er en trygg og åpen møteplass for barn og unge med interesse for dans og hiphop-kultur. Det er åpen dansesal, lydstudio, kafeområde og andre aktiviteter. 

 • Tid: Fredag klokken 16.00-19.00 (med unntak av fredagene det er Rockeklubben Elgen)
 • Drop-in. Gratis inngang
 • Tilbudet holder stengt i skoleferier
 • Spørsmål? Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Har du psykiske helseutfordringer, og ønsker å finne en tilrettelagt aktivitet? Ta en titt på denne oversikten

Det er flere tilrettelagte tilbud for personer med utviklingshemming, blant annet teater, kor og en egen rockeklubb. Ta en titt på denne oversikten