Gå tilbake til:
Du er her:
Liten gutt utenfor Tubakuba på Fløyen

Bergen kommune har to overnattingshytter til gratis utlån for barnefamilier: Tubakuba på Fløyen og Egget i Fyllingsdalen. 

Egget ved Krohnegården friluftsområde i Fyllingsdalen

Egget
Egget glir naturlig inn i omgivelsene, og ligger idyllisk til ved Storavatnet.
Bilde: Jan Robert Brandsdal

Egget er et helt nytt overnattingstilbud som åpner for bestilling fra 14. september 2021. Bestillingsskjemaet i Aktiv kommune åpnet mandag 13. september kl. 12. 

NB! Av smittevernshensyn leies Egget inntil videre bare ut tre ganger hver uke (tirsdag, torsdag og lørdag). 

Om Egget

Egget er et nytt, gratis tilbud til barnefamilier med minst ett barn under 12 år.  Du finner hytten i Krohnegården friluftsområde i Fyllingsdalen. Det er kort vei fra nærmeste kollektivholdepass, og fra parkeringsplass like ved.

Egget er en eggeformet trekonstruksjon som ser ut til å gro ut av bakken. Formen kan gi en følelse av å tre inn i en slags underfundig verden, noe som spiller på eventyrlysten hos både barn og voksne. Hytten er plassert i en liten forsenkning noen meter fra Storavatnet. Vegetasjonen rammer det inn, så bygget føyer seg mer naturlig inn i området. Dette gjør at bygget oppleves skjult fra hovedstien.

Hytten er enkelt utstyrt og kan huse en liten barnefamilie. For overnatting må det medbringes noe å sove og å sitte på. I Egget finner du en vedovn, kost og feiebrett. Egen medbrakt ved må benyttes.

Egget ligger i Krohnegården friluftsområde som er fint tilrettelagt. Benk og bålplass er rett bortenfor Egget, og ved Storavatnet er det et fint utkikkspunkt og en sosial samlingsplass. Egget ligger også kun få minutters gange fra Krohnegården badeplass hvor det også er tilrettelagt med toalettfasiliteter (friluftstoalett/utedo uten vann). Vi anbefaler å ta med toalettpapir, da det ikke kan garanteres at dette er tilgjengelig. 

Slik bestiller du overnatting i Egget

For å bestille overnatting i Egget må du fylle ut bestillingsskjema i Aktiv kommune. Her finner du også mer praktisk informasjon om tilbudet. 

Tubakuba på Fløyen

Liten gutt foran Tubakuba
Tubakuba
Bilde: Andrew Buller

NB! Tubakuba er stengt for utlån inntil videre grunnet Covid-19. Vi ser oss dessverre nødt til å holde hytten stengt siden toalettfasilitetene deles med barnehagen, og smittevern må ha førsteprioritet. Tubakuba vil bli åpnet når smittesituasjonen tilsier det.  

Om Tubakuba 

Tubakuba er et tilbud til barnefamilier med minst ett barn under 12 år. Du finner hytten i skogkanten på Fløyen med byens fineste utsikt.

Gutt ser ut vinduet fra Tubakuba. Flott oversikt over byen.
Fra innsiden av Tubakuba har du en fantastisk utsikt over byen.
Bilde: Andrew Buller

Hytten er enkelt utstyrt. Du finner 4/5 soveplasser i 3 ulike høyder uten madrasser. For å overnatte på Tubakuba må du derfor pakke med deg alt fra varmt tøy, noe mykt å ligge/sitte på, noe å lage mat på og så videre. I Tubakuba finner du brisker til å sove på, en vedovn og kost og feiebrett. 

Slik bestiller du overnatting i Tubakuba

For å bestille overnatting i Tubakuba må du fylle ut bestillingsskjema i Aktiv kommune. Her finner du også mer praktisk informasjon om tilbudet.