Liten gutt utenfor Tubakuba på Fløyen

Bergen kommune har to overnattingshytter til gratis utlån for barnefamilier: Tubakuba på Fløyen og Egget i Fyllingsdalen. 

Egget
Egget glir naturlig inn i omgivelsene, og ligger idyllisk til ved Storavatnet.
Bilde: Jan Robert Brandsdal

Egget åpnet i 2021, og er et  gratis tilbud til barnefamilier med minst ett barn under 12 år.  Du finner hytten i Krohnegården friluftsområde i Fyllingsdalen. Det er kort vei fra nærmeste kollektivholdepass, og fra parkeringsplass like ved.

Egget er en eggeformet trekonstruksjon som ser ut til å gro ut av bakken. Formen kan gi en følelse av å tre inn i en slags underfundig verden, noe som spiller på eventyrlysten hos både barn og voksne. Hytten er plassert i en liten forsenkning noen meter fra Storavatnet. Vegetasjonen rammer det inn, så bygget føyer seg mer naturlig inn i området. Dette gjør at bygget oppleves skjult fra hovedstien.

Hytten er enkelt utstyrt og kan huse en liten barnefamilie. For overnatting må det medbringes noe å sove i og å sitte på. I Egget finner du en vedovn, kost og feiebrett. Egen medbrakt ved må benyttes.

Egget ligger i Krohnegården friluftsområde som er fint tilrettelagt. Benk og bålplass er rett bortenfor Egget, og ved Storavatnet er det et fint utkikkspunkt og en sosial samlingsplass. Egget ligger også kun få minutters gange fra Krohnegården badeplass hvor det også er tilrettelagt med toalettfasiliteter (friluftstoalett/utedo uten vann). Vi anbefaler å ta med toalettpapir, da det ikke kan garanteres at dette er tilgjengelig. 

Arbeid 2023/2024

Det pågår for tiden arbeid med nedtapping av Storavatnet like ved Egget. Egget kan fremdeles bestilles for overnatting, men det er ikke mulig å benytte badeplassen ved Storavatnet. Det er en alternativ badeplass ved Litlavannet like i nærheten.  I februar 2024 er rehabiliteringsarbeidet i sluttfasen, og oppfyllingen av Storavatnet har begynt. Hvor langt tid det vil ta å fylle opp til “normal” vannstand er avhengig av nedbørsmengden, og ta alt fra 4 til 12 uker. Les mer om rehabilitering av dammene ved Storavatnet i Fyllingsdalen. 

Slik bestiller du overnatting i Egget

For å bestille overnatting i Egget må du fylle ut bestillingsskjema i Aktiv kommune. Her finner du også mer praktisk informasjon om tilbudet. 

Liten gutt foran Tubakuba
Tubakuba
Bilde: Andrew Buller

Tubakuba er et tilbud til barnefamilier med minst ett barn under 12 år. Du finner hytten i skogkanten på Fløyen med byens fineste utsikt.

Gutt ser ut vinduet fra Tubakuba. Flott oversikt over byen.
Fra innsiden av Tubakuba har du en fantastisk utsikt over byen.
Bilde: Andrew Buller

Hytten er enkelt utstyrt. Du finner 4/5 soveplasser i 3 ulike høyder uten madrasser. For å overnatte på Tubakuba må du derfor pakke med deg alt fra varmt tøy, noe mykt å ligge/sitte på, noe å lage mat på og så videre. I Tubakuba finner du brisker til å sove på, en vedovn og kost og feiebrett. 

Slik bestiller du overnatting i Tubakuba

For å bestille overnatting i Tubakuba må du fylle ut bestillingsskjema i Aktiv kommune. Her finner du også mer praktisk informasjon om tilbudet. 

 

Informasjon om behandlingsansvarlig og kontaktopplysninger til personvernombud finnes på vår side om personvern. Her finner du også mer generell informasjon om ditt personvern.  
 
For å kunne benytte deg av gratis utlån av overnattingshyttene, har Bymiljøetaten behov for å identifisere deg, og kontrollere at du oppfyller kriteriene for utlån. Vi vil derfor be om både kontaktopplysninger, fødsels- og personnummer og bostedsadresse. Bymiljøetaten har også behov for disse opplysningene for å fakturere leietaker dersom nøkkelen til hyttene ikke blir returnert. 
 
Data lagres i fagsystem som leveres av tredjepart, og vil ikke brukes til andre formål. Opplysningene vil lagres så lenge tillatelsen er gyldig. Som offentlig myndighet er det vårt ansvar å behandle personopplysningene dine for å kunne tilby denne tjenesten.  

Du kan selv velge å ikke oppgi personopplysninger, men du vil da ikke kunne søke.  
 
Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til at Bergen kommune kan behandle dine personopplysninger gjennom bruk av ordningen. Trekker du tilbake ditt samtykke skal alle personopplysninger du har gitt fra deg slettes, men du vil da ikke kunne benytte tjenesten.

Du kan be om innsyn i personopplysningene vi lagrer og få disse rettet dersom det er feil ved å kontakte Bymiljøetaten.