Gå tilbake til:
Du er her:
En gruppe mennesker står på scenen og synger. Scenen er lyssatt med blått lys.som også synger/korer.

Kulturetaten tilbyr en rekke aktiviteter spesielt tilrettelagt personer med utviklingshemming: klubber, kreative verksteder og ulike tilbud innen musikk, teater og dans. Glem heller ikke den årlige Høstfestivalen. Les mer om de ulike tilbudene i fanene under. Foto: Roy Bjørge. 

 

Oppstart høst 2022

Høstens kurs starter i slutten av august, med unntak av Stjernekoret. Se fanene under for mer informasjon om tid, sted og påmelding. Alle som er påmeldte får direkte beskjed ved eventuelle forandringer. Det er viktig at man melder seg på før man møter opp.

Man betaler med kort/vipps når man melder seg på. Om man ønsker å betale kursavgiften med faktura, må man benytte påmeldingen på denne siden

 

Klubber og kreative verksteder

Elvetun kulturverksted 

En klubb for deg som er sosial og kreativ, og som liker å lage fine ting.

Nykronen kreative verksted

En sosial og koselig klubb der vi prøver ut keramikk, film, foto, tegning, maling, smykkeproduksjon og mye mer. Her er det plass til flere!

Åsane fritidsklubb

I klubben liker vi å være sammen med venner, og å drive med kreative aktiviteter. 

Musikk

Jubelgjengen

Dette er en gjeng som liker å rocke, med låter fra blant annet Queen, men som også fremfører rolige låter i nydelige versjoner. Jubelgjengen lager egne låter, og de har også laget sin egen Jubelgjeng-sang, og spilt inn egen CD. Jubelgjengen opptrer på store og små arrangementer.

Pøbelgjengen

Et rockeband som har øvet sammen i en årrekke. Når denne gjengen samles, tar det ikke lange tiden før det er startet en jam fylt med rock’n’roll, og gøyale improviserte tekster og melodier. Når øvingene nærmer seg slutten, pleier bandet å finne frem sine låtfavoritter som lyttes til i felleskap. Pøbelgjengen har skrevet sine egne tekster, og spilt flere konserter på Fana Kulturhus, Lagunen og Ny-Krohnborg kultursal. 

Stjernekoret

Koret har over 30 medlemmer som er glade i å synge og holde konserter. Her er det plass til flere, og om du har lyst kan du få være solist! Koret synger alt fra bergenssanger til opera.

Team Boys

Som navnet tilsier - et band med bare gutter. Men du må ikke tro at dette er noe boyband, dette er rock’n’roll! Med trommer, to bassister, gitar, piano og flere vokalister, blir det skikkelig trøkk! Bestemødre må passe på parykkene sine.

Mange av bandmedlemmene har spilt sammen i årevis, men i 2016 ble de Team Boys. Gutta drømmer om spillejobber på Koengen, i Las Vegas og London, og har allerede spilt for fulle hus i Konsertpaleet, Fana kulturhus, Slåtthaugfestivalen og vært underholdningsinnslag på alt fra filmfestival til diverse jubileumsfester.

Bandet har låtskrivere, dansere og rappere, og en konsert med denne gjengen byr ofte på overraskelser og et heftig sceneshow!

Team Musikk

Når Team Musikk skulle velge bandnavn ville de ha noe som gjenspeiler hva de holder på med, og musikk er det mest dekkende ordet. Alle bandmedlemmene er utrolig musikalske, og har bred musikksmak.

Ikke mange band i byen kan i løpet av samme konsert få hele publikum med i allsang på Mummi-sangen, og like etterpå spille Run to the hills av Iron Maiden så vakkert at gåsehuden reiser seg på alle og enhver.

Vi lager låter selv, og liker å jamme frem ideer på øving. Flere av medlemmene møttes på kulturskolen, men har siden 2016 vært Team Musikk. Bandet har hatt mange spillejobber - å spille for folk er det kjekkeste denne gjengen vet.

Verdens Superband

Et superband med egen CD og egen Superband-sang! Medlemmene spiller ulike instrumenter, og er flinke til å synge. Noen ganger lager de egne sanger, og bandet bestemmer selv demokratisk hvilke sanger de vil spille og fremføre. Bandet spiller for det meste norske låter, men har også svenske på repertoaret og en del på engelsk. Verdens Superband liker å underholde på små og store arrangementer.

Dans og teater

Musikalløvene
Musikalløvene
Bilde: Ishi Kuo

Dansedrøm

Dansedrøm er verkstedet hvor dans står i fokus. Øvingene inneholder oppvarming, dansesteg i ulike stiler, danselek og koreografier til fremtidige danseshow. Her er det rom for ulike dansestiler - hip hop, jazzdans, vals, moderne dans osv. Dansedrøm er årlig med på Dansekampen, hvor de har fått prisen for “Beste show” og “Beste lagånd” en rekke ganger. Gruppen viste sine unike danseferdigheter på den utsolgte forestillingen ”Scenedrøm” i Fana Kulturhus i 2019. Instruktørene Stig og Helle er dyktige og erfarne dansere i forskjellige stiler, og er opptatte av danseglede og differensiert undervisning.

Musikalløvene - et kreativt og trygt miljø

Musikalløvene er et unikt ensemble med skuespillere, sangere og dansere som produserer forestillinger med profesjonelle rammer, mye talent, høy arbeidsmoral og lidenskap og engasjement. De har fylt Fana kulturhus med suksesser som  “Dyrene i Hakkebakkeskogen” og “Simbas historie”, og vunnet både “Beste show” og “Beste kostyme” i Dansekampen.

Instruktør Hanne Mellingen tilrettelegger undervisningen slik at den passer alle, og samtidig utfordrer den enkelte. 

Musikalløvene jobber for tiden med et stort prosjekt, og det er ingen ledige plasser for øyeblikket. 

Teatertigrene

Teatertigrene elsker å spille teater for et publikum, og har laget egne teaterforestillinger og spilt på mange av Bergens scener. Denne gjengen elsker humor og spenning, noe som kommer tydelig frem i forestillingene. De jobber mye med skuespillerteknikk, stemmeteknikk og improvisasjon. Teatertigrene har også laget filmen "Mammuttrøbbel", som hadde premiere på Bergen Kino! Instruktører er Torunn Fisketjøn og Margareth Hosøy.  

Teatertigrene ble startet i 2013, og noen av skuespillerne har vært med helt fra starten. Nye medlemmer bør ha noe sceneerfaring før de starter.

Rockeklubben Elgen

Elgen er en rockeklubb tilrettelagt for personer med utviklingshemming, hvor man kan se og høre livemusikk. Elgen arrangeres 3-6 ganger i semesteret. 

Rockeklubben Elgen arrangeres ikke høsten 2022. Følg godt med her på nettsiden, og på Infoposten sin Facebook-side for oppdateringer om Elgen våren 2023. 

11. februar ble Elgen arrangert digitalt p.g.a smittevernregler. Du kan se sendingen her: 

Spørsmål? Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Høstfestivalen

Høstfestivalen 2022 blir 23. november i Åsane Kulturhus. Høstfestivalen er en årlig feiring av kreativitet og kulturelle uttrykk i alle former og farger. Den er gratis og åpen for alle, men spesielt tilrettelagt for sangere, skuespillere, dansere og musikere med utviklingshemming. 

Påmelding for utøvere vil komme. Følg med på Bergen kommune sine nettsider. 

Har du spørsmål? Ta kontakt på e-post:
 Tilrettelagt.kultur@bergen.kommune.no

Scenedrøm

Scenedrøm er et musikkteaterprosjekt i regi av Bergen Musikkterapisenter og Bergen kulturskole, i samarbeid med profesjonelle musikere. Prosjektet er for personer med og uten utviklingshemming. 

I Scenedrøm opptrer barn, ungdom og voksne sammen. Noen har utviklingshemming, andre ikke. Gleden ved å opptre binder oss sammen!

Har du spørsmål?

Har du lyst å være med i prosjektet, eller lurer du på noe? Ta kontakt med en av oss:

Pris og påmelding

For å delta på faste kulturaktiviteter i regi av Bergen kommune (Team Aktivitet) må du betale en egenandel på kr 300 per semester.

Ved enkelte arrangementer må man betale en rimelig inngangsbillett, men som oftest er det gratis inngang. 

Ønsker du å betale med faktura finner du mer informasjon her

 

Ledsagerbevis og Aktivitetskortet

Ved alle tilbud og arrangementer i regi av Bergen kommune aksepteres Ledsagerbevis og Aktivitetskortet.