En gutt med caps står med hendene opp i været på en scene.

Kulturetaten tilbyr en rekke aktiviteter spesielt tilrettelagt personer med utviklingshemming, innen blant annet  kunst og håndverk, musikk, teater og dans. Merk at enkelte av tilbudene er fulle, og derfor ikke har påmeldingslink. 

 

Elvetun kulturverksted

En klubb for deg som er sosial og kreativ, og som liker å lage fine ting.

Nykronen kreative verksted

En sosial og koselig klubb der vi prøver ut keramikk, film, foto, tegning, maling, smykkeproduksjon og mye mer. 

Åsane fritidsklubb

I klubben liker vi å være sammen med venner, og å drive med kreative aktiviteter. 

Jubelgjengen

Dette er en gjeng som liker å rocke, med låter fra blant annet Queen, men som også fremfører rolige låter i nydelige versjoner. Jubelgjengen lager egne låter, og de har også laget sin egen Jubelgjeng-sang, og spilt inn egen CD. Jubelgjengen opptrer på store og små arrangementer.

Pøbelgjengen

Et rockeband som har øvet sammen i en årrekke. Når denne gjengen samles, tar det ikke lange tiden før det er startet en jam fylt med rock’n’roll, og gøyale improviserte tekster og melodier. Når øvingene nærmer seg slutten, pleier bandet å finne frem sine låtfavoritter som lyttes til i felleskap. Pøbelgjengen har skrevet sine egne tekster, og spilt flere konserter på Fana Kulturhus, Lagunen og Ny-Krohnborg kultursal. 

Team Boys

Som navnet tilsier er dette et band med bare gutter, der mange har spilt sammen i årevis.  Dette er et band med skikkelig trøkk, med trommer, to bassister, gitar, piano og flere vokalister.  Bandet har låtskrivere, dansere og rappere, og en konsert med denne gjengen byr ofte på overraskelser og et heftig sceneshow! Bandet har spilt konsert blant annet på Konsertpaleet, Fana kulturhus, Slåtthaugfestivalen og vært underholdningsinnslag på alt fra filmfestival til diverse jubileumsfester.  

NB! Team Boys plasser er fylt opp, så bandet kan for tiden ikke ta opp nye medlemmer. 

Team Musikk

Et band med bred musikksmak som elsker å spille konserter! I i løpet av samme konsert kan bandet få hele publikum med i allsang på Mummi-sangen, for like etterpå å spille Iron Maiden så vakkert at gåsehuden reiser seg hos alle og enhver. Bandet lager også låter selv, og liker å jamme frem ideer på øving. Bandet har hatt mange spillejobber. 

NB! Team Musikks plasser er fyllt opp, så bandet kan for tiden ikke ta opp nye medlemmer. 

Verdens Superband

Et superband med egen CD og egen Superband-sang! Noen ganger lager de egne sanger, og bandet bestemmer selv demokratisk hvilke sanger de vil spille og fremføre. Bandet spiller for det meste norske låter, men har også svenske på repertoaret og en del på engelsk. Verdens Superband liker å underholde på små og store arrangementer.

Stjernekoret synger alt fra bergenssanger til opera, og er glade i å holde konserter. Her er det plass til flere, og om du har lyst kan du få være solist!  

Musikalløvene
Musikalløvene
Bilde: Ishi Kuo

Dansedrøm

Dansedrøm er verkstedet hvor dans står i fokus. Øvingene inneholder oppvarming, dansesteg i ulike stiler, danselek og koreografier til fremtidige danseshow. Her er det rom for ulike dansestiler - hip hop, jazzdans, vals, moderne dans osv. 

Musikalløvene 

Musikalløvene er et unikt ensemble med skuespillere, sangere og dansere som produserer forestillinger med profesjonelle rammer, mye talent, høy arbeidsmoral og lidenskap og engasjement. De har fylt saler med suksesser som  “Dyrene i Hakkebakkeskogen” og “Simbas historie”. 

Instruktør Hanne Mellingen tilrettelegger undervisningen slik at den passer alle, og samtidig utfordrer den enkelte. 

NB! Tilbudet er for tiden fullt. 

 • Aldersgruppe: fra 7 år og opp til ungdom/unge voksne
 • Tid: onsdager kl. 18.00-20.30
 • Sted: Multisalen, Åsane kulturhus, Åsane senter 52
 • Spørsmål? Kontakt Arna og Åsane kulturkontor.

Teatertigrene

Teatertigrene elsker å spille teater for publikum, og har laget egne teaterforestillinger og spilt på mange av Bergens scener. Denne gjengen elsker humor og spenning, noe som kommer tydelig frem i forestillingene. De jobber mye med skuespillerteknikk, stemmeteknikk og improvisasjon. Teatertigrene har også laget filmen "Mammuttrøbbel", som hadde premiere på Bergen Kino! Instruktører er Torunn Fisketjøn og Margareth Hosøy.  

Teatertigrene ble startet i 2013, og noen av skuespillerne har vært med helt fra starten. Nye medlemmer bør ha noe sceneerfaring før de starter.

 

Grip musikken er et sansestimuleringstilbud med musikalsk fokus, tilrettelagt for personer med utviklingshemming og multifunksjonshemming. Deltakerne har ulike funksjonsnivå, og klubblederne tilrettelegger aktiviteten i samråd med deltakerne til deres behov, ønsker og interesser.

Elgen er en rockeklubb tilrettelagt for personer med utviklingshemming. Her blir det både levende musikk eller DJ, diskotek og masse gøy.  Elgen arrangeres 3-6 ganger i semesteret.  For unge voksne fra 15 år. 

 • Utvalgte fredager klokken 18.00-21.00
 • Fana kulturhus, Østre Nesttunvegen 18
 • Datoer høst 2023:  
  • 8. september
  • 6. oktober
  • 10. november
  • 8. desember
 • Pris:
  • Inngangsbillett kr 50
  • Mat/drikke kr 50

Kontakt

Har du spørsmål om Elgen? Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Høstfestivalen er en årlig feiring av kreativitet og kulturelle uttrykk i alle former og farger. Den er gratis og åpen for alle, men spesielt tilrettelagt for sangere, skuespillere, dansere og musikere med utviklingshemming. 

Høstfestivalen 2023 avholdes i Åsane kulturhus 25. og 26. oktober. Festivalen er delt inn i tre show med ulike sceneinnslag på hver 
forestilling. 

Onsdag 25. oktober:
11.30 - Første forestilling
18.00 - Andre forestilling

Torsdag 26. oktober:
18.00 - Forestilling

 

Scenedrøm er et musikkteaterprosjekt i regi av Bergen Musikkterapisenter og Bergen kulturskole, i samarbeid med profesjonelle musikere. Prosjektet er for personer med og uten utviklingshemming. 

I Scenedrøm opptrer barn, ungdom og voksne sammen. Noen har utviklingshemming, andre ikke. Gleden ved å opptre binder oss sammen!

Har du spørsmål?

Har du lyst å være med i prosjektet, eller lurer du på noe? Ta kontakt med prosjektleder  Åsta Rosendal Knusen,  e-post asta.knudsen@bergen.kommune.no, tlf  974 79 628

Påmelding

Alle som skal delta på faste ukentlige tilbud må melde seg på. Påmelding skjer på deltager.no/bk 

Priser og betaling

Fast ukentlig aktivitet (f.eks band eller fritidsklubb): kr 300 per havår/semester. Du betaler med kort eller Vipps når du melder deg på. For deg som vil betale med faktura, har vi en egen løsning. 

Arrangementer er ofte gratis, men noen ganger er det en rimelig inngangsbillett, som du kan betale når du kommer eller ved påmelding. 

 

 

 

 

Ved alle tilbud og arrangementer i regi av Bergen kommune aksepteres Ledsagerbevis og Aktivitetskortet.