En gutt med caps står med hendene opp i været på en scene.

Kulturetaten tilbyr en rekke aktiviteter spesielt tilrettelagt personer med utviklingshemming, innen blant annet  kunst og håndverk, musikk, teater og dans. 

 

En ung mann med hodetelefoner på smiler og holder hendene i været, mens det regner fargerik konfetti ned over han.

5. februar startet det opp et nytt ukentlig kultur- og fritidstilbud i Ytrebygda. Klubben passer godt for deg som er glad i kunst og forming, musikk, dans, ballspill, spill og sosiale arrangementer. 

 • Dag:  Mandager kl. 17.00-20.00. 
 • Sted: Ytrebygda kultursenter (Skranevatnet skole), Sandslivegen 98
 • Målgruppe: Ungdom og unge voksne personer med utviklingshemming
 • Pris: 300 kr per semester
 • Påmelding: 
  • Påmelding hvert semester.
  • Påmeldinglenke for høsten 2025 kommer. 
 • Arrangør: Fana og Ytrebygda kulturkontor, Kulturetaten
   

Elvetun kulturverksted

En klubb for deg som er sosial og kreativ, og som liker å lage fine ting.

 • Tid: tirsdager kl. 17.30–20.00
 • Sted: Elvetun ungdomshus, Elvetun 21 (bak Vestkanten)
 • Aldersgruppe: ungdom/voksne
 • Påmelding for hvert semester. 
 • Spørsmål? Kontakt Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor

Klubb Dalen

(NB! Fullt/venteliste).  Nytt klubbtilbud i Fyllingsdalen. Dette er en klubb for deg som liker å holde på med ulike kreative aktiviteter, musikk, spill og sosiale arrangementer. 

 • Tid: tirsdager kl. 17.30–20.00. Oppstart 16. januar. 
 • Sted: Oasen senter, 2. etasje
 • Aldersgruppe: unge/voksne
 • Påmelding: tilbudet er for tiden fullt.  Mulighet for å stå på venteliste. 
 • Spørsmål? Kontakt Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor

Nykronen kreative verksted

(NB! Fullt/venteliste). En sosial og koselig klubb der vi prøver ut keramikk, film, foto, tegning, maling, smykkeproduksjon og mye mer. 

Ytrebygda kulturverksted (Nytt tilbud)

Klubben passer godt for deg som er glad i kunst og forming, musikk, dans, ballspill, spill og sosiale arrangementer. 

 • Tid:  mandager kl. 17.00-20.00. Oppstart 5. februar.
 • Sted: Ytrebygda kultursenter (Skranevatnet skole), Sandslivegen 98
 • Aldersgruppe: ungdom og unge voksne
 • Påmelding hvert semester. Påmeldingslenke for høsten 2024 kommer. 
 • Spørsmål? Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Åsane fritidsklubb

I klubben liker vi å være sammen med venner, og å drive med kreative aktiviteter. 

NB! Bandene våre er populære og har begrenset antall plasser. Derfor er de i utgangspunktet fulle. Om du har spørsmål, eller ønsker å melde din interesse eller stå på venteliste, ta du ta kontakt med ansvarlig avdeling for aktuelt band. 

Jubelgjengen

(NB! Fullt/venteliste). Dette er en gjeng som liker å rocke, med låter fra blant annet Queen, men som også fremfører rolige låter i nydelige versjoner. Jubelgjengen lager egne låter, og de har også laget sin egen Jubelgjeng-sang, og spilt inn egen CD. Jubelgjengen opptrer på store og små arrangementer.

Team Boys

(NB! Fullt/venteliste). Som navnet tilsier er dette et band med bare gutter, der mange har spilt sammen i årevis.  Dette er et band med skikkelig trøkk, med trommer, to bassister, gitar, piano og flere vokalister.  Bandet har låtskrivere, dansere og rappere, og en konsert med denne gjengen byr ofte på overraskelser og et heftig sceneshow! Bandet har spilt konsert blant annet på Konsertpaleet, Fana kulturhus, Slåtthaugfestivalen og vært underholdningsinnslag på alt fra filmfestival til diverse jubileumsfester.  NB! Fullt/venteliste

Team Musikk

(NB! Fullt/venteliste). Et band med bred musikksmak som elsker å spille konserter! I i løpet av samme konsert kan bandet få hele publikum med i allsang på Mummi-sangen, for like etterpå å spille Iron Maiden så vakkert at gåsehuden reiser seg hos alle og enhver. Bandet lager også låter selv, og liker å jamme frem ideer på øving. Bandet har hatt mange spillejobber. NB! Fullt/venteliste

Verdens Superband

(NB! Fullt/venteliste). Et superband med egen CD og egen Superband-sang! Noen ganger lager de egne sanger, og bandet bestemmer selv demokratisk hvilke sanger de vil spille og fremføre. Bandet spiller for det meste norske låter, men har også svenske på repertoaret og en del på engelsk. Verdens Superband liker å underholde på små og store arrangementer. NB! Fullt/venteliste

En gruppe mennesker sitter på stoler i en kultursal. De smiler og jubler mot fotografen.
Her er Stjernekoret på øving høsten 2022

Stjernekoret synger alt fra bergenssanger til opera, og er glade i å holde konserter. Her er det plass til flere, og om du har lyst kan du få være solist!  

 • Tid: Onsdag kl. 18.00-19.30
 • Sted: Vitalitetsenteret (Storsalen), Wolffs gate 12
 • Aldersgruppe: alle
 • Ledige plasser! Vil du være med? Ta kontakt med Bergenhus og Årstad kulturkontor. 

Disse tilbudene er i utgangspunktet fylt opp av faste deltakere. Om du har spørsmål eller ønsker å melde din interesse, ta kontakt med ansvarlig avdeling for aktuelt tilbud. 

Musikalløvene
Musikalløvene
Bilde: Ishi Kuo

Dansedrøm

(NB! Fullt/venteliste). Dansedrøm er verkstedet hvor dans står i fokus. Øvingene inneholder oppvarming, dansesteg i ulike stiler, danselek og koreografier til fremtidige danseshow. Her er det rom for ulike dansestiler - hip hop, jazzdans, vals, moderne dans osv. 

Musikalløvene 

(NB! Fullt/venteliste). Musikalløvene er et unikt ensemble med skuespillere, sangere og dansere som produserer forestillinger med profesjonelle rammer, mye talent, høy arbeidsmoral og lidenskap og engasjement. De har fylt saler med suksesser som  “Dyrene i Hakkebakkeskogen” og “Simbas historie”. Instruktør Hanne Mellingen tilrettelegger undervisningen slik at den passer alle, og samtidig utfordrer den enkelte. 

 • Aldersgruppe: fra 7 år og opp til ungdom/unge voksne
 • Tid: onsdager kl. 18.00-20.30
 • Sted: Multisalen, Åsane kulturhus, Åsane senter 52
 • Spørsmål? Kontakt Arna og Åsane kulturkontor.

Teatertigrene

(NB! Fullt/venteliste). Teatertigrene elsker å spille teater for publikum, og har laget egne teaterforestillinger og spilt på mange av Bergens scener. Denne gjengen elsker humor og spenning. De jobber mye med skuespillerteknikk, stemmeteknikk og improvisasjon.  Instruktører er Torunn Fisketjøn og Margareth Hosøy.  

Teatertigrene ble startet i 2013, og noen av skuespillerne har vært med helt fra starten. Nye medlemmer bør ha noe sceneerfaring før de starter.

Scenedrøm

(NB! Fullt/venteliste). 

 • Et musikkteaterprosjekt for personer både med og uten utviklingshemming.
 • I regi av Bergen Musikkterapisenter (Bergen kulturskole), i samarbeid med andre aktører og profesjonelle musikere. 
 • Spørsmål? Kontakt prosjektleder Åsta Rosendal Knudsen, e-post asta.knudsen@bergen.kommune.no, tlf.  974 79 628

(NB! Fullt/venteliste). Grip musikken er et sansestimuleringstilbud med musikalsk fokus, tilrettelagt for personer med utviklingshemming og multifunksjonshemming. Deltakerne har ulike funksjonsnivå, og klubblederne tilrettelegger aktiviteten i samråd med deltakerne til deres behov, ønsker og interesser. 

Elgen er en rockeklubb tilrettelagt for personer med utviklingshemming. Her blir det både levende musikk eller DJ, diskotek og masse gøy.  Elgen arrangeres 3-6 ganger i semesteret.  

For unge voksne fra 15 år. Her er det ingen påmelding, og bare å møte opp! 

Velkommen!!

 • Fana kulturhus, Østre Nesttunvegen 18
 • Utvalgte fredager klokken 18.00-21.00. Siste Elgen før sommeren var 10. mai. Høstens datoer kommer. 
 • Pris:
  • Inngangsbillett kr 50
  • Mat/drikke kr 50

Kontakt

Har du spørsmål om Elgen? Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Et band står på scenen.
Glimt fra Høstfestivalen i 2023
Bilde: Marita Myhre

Høstfestivalen er en årlig feiring av kreativitet og kulturelle uttrykk i alle former og farger. Den er gratis og åpen for alle, men spesielt tilrettelagt for sangere, skuespillere, dansere og musikere med utviklingshemming. 

Høstfestivalen 2023 skjedde i Åsane kulturhus 25. og 26. oktober. Tid og sted for 2024 kommer. 

Scenedrøm er et musikkteaterprosjekt i regi av Bergen Musikkterapisenter og Bergen kulturskole, i samarbeid med profesjonelle musikere. Prosjektet er for personer med og uten utviklingshemming. 

I Scenedrøm opptrer barn, ungdom og voksne sammen. Noen har utviklingshemming, andre ikke. Gleden ved å opptre binder oss sammen!

Har du spørsmål?

Har du lyst å være med i prosjektet, eller lurer du på noe? Ta kontakt med prosjektleder  Åsta Rosendal Knusen,  e-post asta.knudsen@bergen.kommune.no, tlf  974 79 628

Fire glade mennesker i solskinn
Bilde: Tone B. Lonar

Ytrebygdafestivalen er en årlig feiring som skjer tidlig på sommeren, i forbindelse med Kulturdagene i Ytrebygda. Festivalen startet opp i 2022, og foregår på plassen utenfor Ytrebygda kultursenter. 

Festivalen er åpen for alle, både små og store, men spesielt tilrettelagt for personer med utviklingshemming. 

Bildene viser glimt fra festivalen i 2023 - da var det strålende sol, masse god musikk, glade mennesker, pølser og brus, hoppeslott og flere andre gøye aktiviteter på plassen. 

Arrangør er Fana og Ytrebygda kulturkontor, Kulturetaten, i samarbeid med en rekke andre aktører. 

En mann spiller gitar og synger i mikrofon, utendørs. I bakgrunn ser vi blå himmel og en gul bygning.
Bilde: Tone B. Lonar

 

Påmelding

Alle som skal delta på faste ukentlige tilbud må melde seg på. Se informasjon under hvert tilbud for hvordan du skal gå fram. 

Priser og betaling

Fast ukentlig aktivitet (f.eks band eller fritidsklubb): kr 300 per havår/semester. Du betaler med kort eller Vipps når du melder deg på. For deg som vil betale med faktura, har vi en egen løsning. 

Arrangementer er ofte gratis, men noen ganger er det en rimelig inngangsbillett, som du kan betale når du kommer eller ved påmelding. 

 

 

 

 

Ved alle tilbud og arrangementer i regi av Bergen kommune aksepteres Ledsagerbevis og Aktivitetskortet.