badevann byfjellene
Kjøl deg ned etter fjellturen med et forfriskende fjellbad!
Bilde: Gunn Eklund Breisnes

Her kan du bade på byfjellene

Det er mulig å bade i noen av vannene på byfjellene, men husk å følge skiltingen. Bading er ikke tillatt innenfor vannforsyningsområdet.

Råvannet til drikkevannsproduksjonen i Bergen hentes fra 65 kilder i byfjellene. For at råvannet skal ha best mulig kvalitet, er det innført restriksjoner i vanntilsigsfeltene. Her ser du en oversikt over disse områdene .  Et litt mer detaljert kart, ser du  her. 

Her kan du bade:

  • Sentrale byfjell – Storevatnet, Kråvatn, Borgastemma, Øvstegjelsvatnet, Lægdetjern, Langatjern, Nubbevatnet, Skomakerdiket, Revurtjern, Munkebotsvatnet og Langevatnet.
  • Byfjellene Vest – Tennebekktjørna ved Nipedalen og Storavatnet ved Løvstakken er tilrettelagt for bading. Det er også muligheter for å bade i Svartatjørna og Krokatjørna i Kanadaskogen, samt Bjørndalsvatnet og Gjeddevatnet like sør for Kanadaskogen. Ingen av sistnevnte vann er tilrettelagt.
  • Byfjellene sør – Bjørnevatnet er egnet for bading.

Andre badeplasser

I Bergen har vi 23 offentlig tilrettelagte badeplasser. Badeplassene blir overvåket fra mai til august/september for å sikre god badevannskvalitet. Oversikt over disse badeplassene, fordelt på bydeler, finner du her Bergen kommune - Badeplasser. Offentlig tilrettelagte badeplasser har toalett, tømming av bosspann, parkering og er under oppsyn av enten Bymiljøetaten eller Bergen og Omland Friluftsråd. Andre fasiliteter som stupebrett, grillplass og lignende varierer.