Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde av Roger Valhammer
SETTER OPP FARTEN: – Havnæringene er enormt viktige for Bergen og Vestlandet, og nå skal vi fortsette å lede an for et bærekraftig hav, sier Roger Valhammer. Her fra første årsmøtet til Havbyen Bergen.
Bilde: Asle Bentzen

Havbyen Bergen er i gang

Bergensregionens samarbeidsprosjekt er i sving etter at prosjektets to ansatte startet i jobbene sine 1. august.

Havbyen-prosjektet hadde første generalforsamling like før sommeren, der styret ble opprettet. De neste tre årene skal Havbyen Bergen jobbe for en bærekraftig havnæring i fremtiden.

Havbyen Bergen har som formål å fremme økt samhandling, attraktivitet, bærekraftig vekst og kompetanse i havnæringene med Bergen som sentral drivkraft. Initiativet kom fra byrådsleder Roger Valhammer.

– Havbyen Bergen setter opp farten mange knop med to viktige ansettelser. Det er gledelig at vi nå har ressurser som gir oss enda mer kraft til viktige fellesprosjekter og arbeidet med å befeste vår posisjon som Havbyen internasjonalt. Havnæringene er enormt viktige for Bergen og Vestlandet, og nå skal vi fortsette å lede an for et bærekraftig hav, sier Roger Valhammer. 

Ansatte i prosjektet

Vidar Aarhus og Helene Myking er ansatt i prosjektet. De begynte i jobbene sine i august. 

Bildet viser en mann og en dame
NYANSATT I PROSJEKTET HAVBYEN: Vidar Aarhus og Helene Myking.

Prosjektleder Vidar Aarhus kommer fra stillingen som rådgiver i næringsseksjonen, og har bred erfaring fra privat næringsliv innenfor strategi, prosjektledelse, markedsføring og merkevare. Han ledet også forprosjektet som resulterte i at et treårig prosjekt nå er etablert. 

Kommunikasjonsansvarlig Helene Myking kommer fra stillingen som markedssjef i Tide Buss, hvor hun har jobbet med markedsføring, merkevare og kommunikasjon. 

Havnæringene står sammen

Prosjektet samler foreløpig 40 samarbeidspartnere knyttet til nærings-, kunnskaps- og forvaltningsmiljøene i havnæringene. 1. september avholdt Havbyen Bergen sitt første styremøte.

Styret består av: 

Styreleder 

Jon Askeland, fylkesordfører i Vestland fylkeskommune

Nestleder 

Per-Arne Hvidsten Larsen, næringsbyråd, Bergen kommune

Styremedlemmer 

Margareth Hagen, rektor, UiB
Marit Warncke, adm. dir., Bergen næringsråd
Marianne Wik Sætre, plassjef, Dnb
Beate Myking, SVP renewable solutions, Equinor
Nils Gunnar Kvamstø, adm. dir. Havforskningsinstituttet
Kenneth Bruvik, kommunikasjonsansvarlig, Stiftelsen Framtidshavet
Aslak Heining, daglig leder, Pure Lobster

Kontaktinformasjon, Havbyen Bergen