Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet er tatt på Statsraad Lehmkuhl og det er mange mennesker på dekk. I bakgrunnen ser man Fløien, Ulriken og Vågen.
Bilde: Marius Solberg Anfinsen/Bergen kommune

Ønsker din organisasjon eller virksomhet å delta i prosjekt Havbyen Bergen?

Havbyen Bergen er et samarbeidsprosjekt mellom sentrale nærings-, kunnskaps- og forvaltningsmiljøer knyttet til hav i Bergensregionen.

Prosjektet skal lede an for et bærekraftig hav. Formålet skal oppnås gjennom å fremme økt samhandling, attraktivitet, bærekraftig vekst og kompetanse i havnæringene med Bergen som sentral drivkraft.  

- Verdensledende 

- Å styrke Bergens posisjon som havby er et viktig for Bergen, og hele regionen vår, sier byrådsleder Roger Valhammer. 

- Bergen har alltid vært en havby, og i dag har vi verdensledende selskaper innenfor alt fra energi til marin og maritim sektor. I tillegg har vi de beste kunnskaps-, forsknings- og forvaltningsmiljøene i Norge – om ikke i verden. Det nye er at vi de siste årene virkelig har stått sammen for å finne en felles retning fremover, og fått en enighet om hvordan vi skal jobbe sammen for å bruke, utvikle og forvalte havområdene våre, utdyper Valhammer. 

Havbyen Bergen har sitt første årsmøte 20. mai. Da velges finansieringsmodell og styret som skal lede prosjektet fremover. 

Slik kan du delta

Alle aktører med fokus på bærekraftig verdiskaping knyttet til havet på Vestlandet kan bli medlem av prosjektet. For å bli medlem, må din organisasjon eller virksomhet signere samarbeidsavtale om prosjekt Havbyen Bergen. Privatpersoner kan ikke være medlem av prosjektet.  

 

Kontakt gjerne Richard Taule på e-post richard.taule@bergen.kommune.no dersom du har spørsmål knyttet til deltakelse i prosjektet eller om du ønsker å bli medlem.