Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 99/20
Bergen, 13. september 2020

Det ble lørdag registrert 34 nye smittetilfeller av Covid-19 i Bergen. – Dagens smittetall er høyt, og ligger rundt gjennomsnittet for den siste uken, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Siden 28. februar er det totalt registrert 1188 smittetilfeller i Bergen.

- Vi står nå ved et veiskille og jeg opplever at bergenserne nå tar situasjonen vi står i på største alvor. Det er jeg glad for. Jeg håper vi også den kommende uken står sammen gjennom å holde avstand, og at alle følger reglene for avstand, karantene og isolering sier Valhammer. 

- Selv om tallet er litt lavere enn forrige døgn, er det for tidlig å konkludere hvorvidt tiltakene iverksatt på tirsdag 8. september, har hatt effekt. Det tar normalt 5-6 dager å utvikle symptomer etter å ha blitt smittet, så det vil nok ta noe tid før vi ser resultatene av tiltakene vi har innført, sier helsebyråd Beate Husa.

Omfattende smittesporing

Totalt 1247 personer er testet for Covid-19 siste døgn. Av de 34 som har fått påvist smitte, kjenner kommunen smitteveien til alle unntatt 3-4 av disse.

Kommunen gjør en omfattende jobb med smittesporing, blant annet av de ansatte og beboerne på Gartnermarken omsorg pluss boliger. Til nå har fem beboere og to ansatte fått påvist smitte. Den første som ble smittet, er innlagt på sykehus, og 4 er overflyttet til Covid-19-avdelingen på Fyllingsdalen sykehjem.

Følg oppdaterte smittetall for Bergen 

- Bli hjemme hvis du er syk og respekter karantenereglene

- Om vi skal klare å bremse utbruddet i Bergen, er det avgjørende at innbyggerne følger gjeldende smittevernregler. Et viktig bidrag er at vi alle respekterer reglene for karantene og isolasjon, og blir hjemme hvis vi er syke, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen.

Er du syk med luftveissymptomer, må du holde deg hjemme til du er frisk, selv om du har tatt test og svaret er negativt.  

Regler for karantene

Karantene blir du satt i når du er frisk, men har vært utsatt for smitterisiko. Er du satt i karantene, er det viktig at du sitter karantenetiden helt ut – 10 dager. Dette gjelder uavhengig av om du har symptomer på sykdom eller ikke, og uavhengig av om du har fått en negativ koronatest. 

I karantene kan du omgås normalt med dem du bor med. De trenger ikke å være i karantene, men skal som alle andre følge med på egne symptomer. Hvis du i karantene får symptomer på luftveisinfeksjon, skal du isolere deg og testes. Ved positiv test skal du over i hjemmeisolering. Hvis du får påvist covid-19, må de andre i husstanden i karantene.

Mer under regler for karantene og isolasjon

Gjeldende smittevernregler for Bergen 

Mer om testing og symptomer ved koronavirus

Jin Sigve Mæland, politisk rådgiver for byrådsleder Roger Valhammer, tlf. 922 29 327

Jon Olav Økland, politisk rådgiver for helsebyråd Beate Husa, tlf. 986 75 840