Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 32/21
Bergen, 01. mars 2021

Fredag 26. februar ble det meldt om et smitteutbrudd med covid-19 ved Rothaugen skole. I dag, mandag 1. mars, er cirka 350 personer i karantene grunnet utbruddet på skolen.

Alle som har mottatt varsel på sms eller e-post fra smittesporingskontoret eller skolen, er pliktet til å gå i karantene.

– Siden det er mye mutantvirus i Bergen anbefaler vi i tillegg husstandsmedlemmene å gå i ventekarantene inntil første prøvesvar fra nærkontakten foreligger, informerer Frank van Betten, smittevernoverlege i Bergen kommune.  

Les mer om testing ved koronavirus

Smittesporerne har økt bemanningen og arbeider nå på spreng med å kontakte samtlige av nærkontaktene via telefon. Smittevernoverlegen oppfordrer alle som er satt i karantene om å teste seg for covid-19 på en av teststasjonene i Bergen.

Dra hjem i karantene

Bergen kommune har blitt kontaktet av kommuneoverlegen i Hol. Bergensere på vinterferie drar for å teste seg for covid-19, og dette har sprengt testkapasiteten deres.

– Vi anbefaler bergensere å dra hjem til Bergen for å både teste seg og å være i karantene, sier Frank van Betten.

Unngå kollektivtransport

Han trekker samtidig frem viktigheten av å overholde smittevernreglene.

– Unngå kollektivtransport når du er i karantene. Vi ber om at dere benytter privatbil på turen hjem til Bergen, oppfordrer han.    

 Smittevernoverlege Frank van Betten, telefon 408 17 742