Sykepleiestudenter i praksis i Smart omsorg

På tampen av 2022 var vi i Smart omsorg så heldige å ha to studenter i praksis hos oss i 6 uker.

Tekst: Line Sætre Skarstein

Dorthe Bøwadt Nilsen og Kamilla Myhre er begge 3.års sykepleiestudenter på VID vitenskapelige høgskole i Bergen. De har tatt det flunkende nye emnet Sykepleiefaglig ledelse og innovasjon i et samfunn i endring. 

Dorthe og Kamilla arbeidet i sin praksis med prosjekt FLYT ved Bergen legevakt, som skal bidra til å gi et enda bedre tjenestetilbud ved Bergen legevakt gjennom et forbedret pasientforløp. I løpet av bare 6 uker lært seg - og brukt - design thinking metodikk. Design thinking, også kalt designdrevet innovasjon, er en menneskeorientert måte å jobbe med innovasjon og utvikling på. 

På legevakten har Dorte og Kamilla hospitert, hatt samtaler og intervjuer med sykepleiere og leger, observert i venterommet, idémyldret og prototypet. I tillegg har de vært med på arbeidsverksted om forbedringsmetodikk. 

«Å være i praksis i Smart omsorg har vært svært lærerikt og gøy!» forteller Kamilla. «I løpet av praksisperioden har jeg fått mer forståelse og kunnskap om innovasjonsarbeid, og dette er noe jeg tar med meg videre i arbeidet som sykepleier.»

Også Dorte har trivdes i Smart omsorg: «Det var kjekt å arbeide på en helt annen måte enn jeg har gjort i tidligere praksiser på sykepleiestudiet. Som sykepleierstudent har det også vært utrolig lærerikt å få innblikk i arbeidshverdagen på både legevakten og hos Smart Omsorg.»

«De har virkelig imponert meg med sin evne til å sette seg inn i en helt ny arbeidshverdag, og en ny tankemåte og metodikk», sier prosjektleder for prosjekt FLYT, Line Sætre Skarstein. «Arbeidet de har gjort skal vi selvfølgelig bruke videre i prosjektarbeidet.»

I juni 2023 starter disse to nyutdannede sykepleierne i stillinger Helse Bergen HF. Vi håper de får mulighet til å drive med forbedring og tjenesteutvikling i tillegg til de rene sykepleieroppgavene. Det trengs for å kunne møte de store utfordringene helsetjenestene våre står overfor.