Gå tilbake til:
Du er her:

På helsestasjon for ungdom møter du helsesykepleier og lege.  Her kan du for eksempel snakke om prevensjon, graviditet, abort, spisevansker, depresjon, sorg, ensomhet, vanskelige familieforhold, rus, vold, overgrep og mobbing.

Dette er et gratis tilbud til deg mellom 13 og 23 år.

På helsestasjon for ungdom møter du helsesykepleier og lege.  Mange ungdommer oppsøker helsestasjon for ungdom for å snakke om prevensjon, graviditet, abort, spisevansker, depresjon, sorg, ensomhet, vanskelige familieforhold, rus, vold, overgrep og mobbing.

Det er gratis å benytte seg av helsestasjon for ungdom. Dette er et tilbud til deg mellom 13 og 23 år. Helsestasjonene har dropin i åpningstiden, men noen tjenester forutsetter at du har bestilt eller avtalt time. Mer om kontakt med helsestasjonen i kapittel under.

Ved helsestasjon for ungdom kan du teste deg for kjønnssykdommen klamydia. Ansatte har taushetsplikt. Klikk her for mer informasjon om klamydia.

Prevensjon

Prevensjon er tilgjengelig ved alle helsestasjoner for ungdom. Du må bestille time på Helsenorge.no for uttak av P-stav og innsetting/uttak av spiral:

Se også Barne- og familiehjelpen, som blant annet tilbyr rådgivning, kurs, veiledning og samtaler med psykolog, uten henvisning eller timebestilling.

Engen helsestasjon har et utvidet tilbud til studenter til og med 25 år.

Er du over 25 år, henvend deg til fastlege eller Bergen legevakt. Har du fastlege i en annen kommune, kan du bytte fastlege på helsenorge.no.

Flere av helsestasjonene i Bergen har tilbud til ungdom.

Vær oppmerksom på at Helsestasjon for ungdom har egne åpningstider. Gå inn på den enkelte helsestasjon (lenke i overskriften) for adresse og kontaktinformasjon:

Helsestasjon for ungdom og studenter Bergenhus/Årstad 

(HFU ved Engen helsestasjon flytter fra Nøstegaten 78 til Møllendalsveien 6-8 i januar 2023)
Åpningstid: Mandag/tirsdag/onsdag fra kl. 14.00 til 18.00
Tlf/ SMS: 94514312

Helsestasjon for ungdom ved Nesttun helsestasjon

Åpningstid: Mandag/onsdag fra kl. 15.30 til 18.00.

Helsestasjon for ungdom ved Oasen helsestasjon (i Familiens hus i Oasen)

Åpningstid: Tirsdag/torsdag fra kl. 15.30 til 18.00.

Helsestasjon for ungdom Arna og Åsane (i Familiens hus Bergen nord)

Åpningstid: Onsdag fra kl. 15.30 til 18.00.

Alle Helsestasjon for ungdom har dropin i åpningstiden. Noen tjenester krever timebestilling. Time bestilles på telefon eller på Helsenorge.no.

Alle Helsestasjon for ungdom har dropin i åpningstiden. Noen tjenester krever timebestilling. Gå inn på den enkelte helsestasjon for åpningstider og kontaktinformasjon. Du finner lenke til helsestasjonene under kapitteloverskriften over.

Du kan også ta kontakt med helsesykepleier uten å oppsøke tjenesten fysisk. Da må du logge deg på Helsenorge.no.

Her kan du etablere kontakt, avtale timer, avbestille timer, få varsling/påminning og hente relevant informasjon om deg og tjenestene.

All kommunikasjon via Helsenorge.no skjer på en sikker og enkel måte.