Tursti langs fjellsiden

Turveien Løvstien følger foten av Løvstakken og strekker seg fra Øvre Kråkenes til Melkeplassen. Den er 6,4 km lang og har flott utsikt over Byfjorden og Bergensdalen. Løvstien omfatter den spektakulære gangbroen som strekker seg fra Fredlundsvingen til Kristian Bings vei og er 383 meter lang. 

Løvstien slynger seg gjennom en flott og mangfoldig natur. Her kan man oppleve kystfuruskog, majestetisk granskog, varierende lauvskog, myrer, elver, fjell og bekker.  

Tursti med utsikt til byfjellene
Løvstien har variert terreng. Her ser vi et brattere parti.
Bilde: Andrea Friestad Nyland

Målet med turstien har vært å bygge en sikker og trygg turvei med gode kvaliteter og opplevelser, samt å skape gode forbindelseslinjer mot bebyggelse. Løvstien har moderne turveibelysning, og deler av strekningen har flott Bergensrekkverk.

Barnas Naturrom og hundeluftegård

Rund oransje installasjon som man kan løpe på, bygget med trær inni og en gangbro.
"Tretoppen" er en av seks naturrom som er bygget for barn langs Løvstien.
Bilde: Andrea Friestad Nyland

Langs turveien er det flere stoppesteder spesielt tilrettelagt for barn, kalt  «Barnas Naturrom». Bukkene Bruse Broen, Tretoppen og Utsikten er noen av områdene som gjør turveien spennende for både barn og voksne. En hundeluftegård med variert terreng og fantastisk utsikt er også blitt etablert langs stien og flere gapahuker og grillplasser.

Gangbroen på Løvstien

Løvstien er bygget i fire etapper, siste etappe stod ferdig 20. mars 2024 og omfatter den spektakulære gangbroen. 

Gangbro av tre med flott utsikt
Luftig gangbro med flott utsikt mot Bergensdalen.
Bilde: Andrea Friestad Nyland
Trebenker på en trebro.
Det er bygget seks rasteplasser langs gangbroen. Her kan nistepakken nytes med nydelig utsikt til Bergensdalen
Bilde: Andrea Friestad Nyland
  • Gangbroen strekker seg fra Fredlundsvingen til Kristian Bings vei.
  • Broen står på stålsøyler som er festet i betong til den bratte fjellsiden.
  • Tredekket på broen er av treet Accoya som har lang levetid på opptil 50 år. 
  • Gangbroen er 383 meter lang og 3,75 meter bred. 
  • Langs broen er det bygget seks ulike terrengtilpassede rasteplasser. Benkene er utstyrt med innebygd belysning som kaster lys mot omkringliggende trær og fjell.
Gangbroen sett fra luften
Gangbroen på Løvstien ble ferdigstilt i mars 2024.
Bilde: Andrea Friestad Nyland

Fakta om Løvstiens fire etapper

Første etappe

Første etappe av Løvstien går fra Casperkollen ved Kråkenes til Grønnestølen, og er i alt 1750 meter lang. Den ble ferdig høsten 2009.

Andre og tredje etappe

Andre etappe av turveien begynner ved Grønlien og går helt frem til Øvre Riplegården. Arbeidet med etappen pågikk fra juni 2013 til januar 2015. Etappe to og tre har en samlet lengde på 2605 meter.

Langs denne etappen er det tilrettelagt med flere frilufts- og aktivitetstiltak for barn i regi av Barnas byrom, kalt "Barnas Naturrom".

Fjerde etappe

Arbeidet med delstrekning 4 startet i sør, ved avslutningen til etappe 1, og strekker seg fra Grønnestølen og ca. 1 km mot Fredlundsvingen. Første del av etappe 4 var ferdig i august 2018.

Andre del av etappe 4 strekker seg fra Fredlundsvingen til Kristian Bings vei, og består av den 383 meter lange gangbroen. Arbeidet med etappen startet i november 2022 og var ferdig 2024.

 

Oversikt kart løvstakken
Kart over tilkomster til Løvstien
Bilde: Eduardo José Llano Cofiño

Det er tilkomst til Løvstien flere steder:

  • I nord starter Løvstien ved Melkeplassen,  Øvre Riplegården 44. 
  • I sør starter Løvstien i Langeskogen, Øvre Kråkenes 27. Det er parkeringsplass mot avgift på Casperkollen ved inngangen til Langeskogen. 
  • Det er tilkomst fra Løvstakkveien 51, her er det og 3 HC parkeringsplasser. 
  • Nærmeste tilkomst til gangbroen er fra Kristian Bings vei 9. 

Løvstien nås enklest ved å benytte kollektivtrafikk. 

Slik kommer du deg til Øvre Kråkenes 

Løvstien starter i Langeskogen, Øvre Kråkenes 27. Vi anbefaler buss nr 14 og nr 15 til Kråkenes. Det er muligheter for parkering med bil mot avgift ved Casperkollen ved inngangen til Langeskogen.

Slik kommer du deg til Melkeplassen

I nord starter Løvstien ved Melkeplassen,  Øvre Riplegården 44. Du kan ta buss nr 19 til Melkeplassen.

Slik kommer du deg til gangbroen på Løvstien

Bratt sti med trapp som har to ramper og gelender
Nærmeste tilkomst til gangbroen er fra Kristian Bings vei 9 og består av trapper med rampe.
Bilde: Andrea Friestad Nyland

Gangbroen på Løvstien strekker seg fra området Fredlundsvingen til Kristian Bings vei. Nærmeste tilkomst til gangbroen er fra Kristian Bings vei 9 og består av trapper med rampe og gangsti. Vi anbefaler å ta buss nummer 10 til Kristian Bings vei. Herfra er det ca. 10 minutter å gå til broen. 

Har du behov for trappefri adkomst, er nærmeste tilkomst Løvstakkveien 51. Her er det også tre HC-parkeringsplasser. Med buss kan du ta nummer 10 til Løvstakkveien. Herfra tar det ca. 15-20 minutter å gå til broen.

Slik kommer du deg til Løvstakkveien 51

Det beste er å ta buss nr 10 fra Bergen sentrum til Blekenberg. Busstoppet ligger like ved butikken Matkroken. Bak butikken ser du turskilt merket Løvstakken. Da er det cirka 5 minutter å gå opp til Løvstien. 

Om du kommer med bybanen fra sentrum er nærmeste stoppet Danmarksplass. Herfra tar det cirka 15 minutter opp til Løvstakkveien og Løvstien. 

Det er begrensede parkeringsmuligheter i området og vi anbefaler at du parkerer i området rundt Danmarksplass eller i SolheimsGarasjen på Danmarksplass. Herfra bruker du cirka 10-15 minutter opp til Løvstien.