Et barn sitter på rullebrett og smiler med en mobil i hånden.

Aktivitetskortet gir barn og ungdom i alderen 0-17 år fra økonomisk vanskeligstilte familier gratis adgang til en rekke aktiviteter i Bergen.

Fra januar 2024 er Aktivitetskortet digitalt, i form av en app. Alle som får tildelt kortet får nå tilgang til aktivitetene via denne. Merk at det i helt særskilte tilfeller fortsatt vil være mulig å ha fysisk kort.

Appen vil gi kortholderne en bedre brukeropplevelse, og det blir enkelt å finne tilbud en har lyst til å benytte. Digitaliseringen vil også gi nyttig statistisk innsikt, og dermed blir det mulighet for å gi bedre tilpassede tilbud til sluttbrukerne.

Merk at appen ikke er koblet direkte opp til de ulike aktivitetene, og brukere må derfor bestille billett/plass hos aktivitetstilbyder og deretter aktivere billett i appen. For fullstendig instruks om hvordan man bruker appen, se fane under.  

Les mer om digitaliseringen her. 

Aktivitetskortet skal sikre at barn og unge som av økonomiske årsaker ikke bruker byens aktivitetstilbud, får lettere tilgang på dette. 

Kortet gir kortholder gratis tilgang til tilbud fra leverandører i hele Bergen, innen en rekke ulike sjangre. 

Kortet skal være et kompenserende tiltak for målgruppen, forhindre utestengelse på viktige opplevelses- og deltakerarenaer og fremme integrering. 

Aktivitetskortet deles kun ut til barn og unge med registrert bostedsadresse i Bergen kommune. 

Aktivitetskortet er et samarbeid mellom Bergen kommune og private aktører, med støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Se byrådssak og -vedtak fra 2014. 

Du kan ikke søke om kortet, det deles ut av:

 • NAV-kontorene ved NAV sosialtjeneste
 • Introduksjonssenteret for flyktninger
 • Helsesykepleiere
 • Skolehelsetjenesten
 • Helsestasjoner
 • Barnevernet
 • Ung Arena

NAV sosialtjeneste utleverer Aktivitetskortet til barn av foresatte som mottar økonomisk sosialhjelp eller andre tjenester etter sosialtjenesteloven. 

Introduksjonssenteret for flyktninger utleverer Aktivitetskortet til barn av deltakere i introduksjonsprogram. 

OBS! Merk at du ikke kjøper billetter i appen, men at fremvisning av en aktivert billett i aktivitetskort-appen fungerer som «betaling/kupong» for gratis inngang på aktivitetene. Ikke aktiver flere billetter enn nødvendig i appen! Når en billett aktiveres, er den brukt opp, enten du benytter den eller ikke.

Appen er under jevnlig utvikling, og det kan forekomme endringer ved oppdateringer.

Her kan du laste ned en veiledning for bruk av appen: 
 

Engelsk versjon:

AdO Arena

 • Her kan du svømme i et 50-meters basseng med høy internasjonal standard, stupe i det som har blitt kalt et av Europas beste stupebasseng, lære deg å svømme i opplæringsbassenget, eller fyke ned i en av våre gøye vannsklier. I helger og ferier legges det ut badeleker i bassengene. Barn under 12 år og dem som ikke er svømmedyktige, må ha med seg en svømmedyktig voksen i bassengene.
 • Med Aktivitetskortet kan du besøke AdO to ganger i løpet av 2024. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og åpningstider finner du her.
En jente smiler mens hun sitter ved et innendørs svømmebasseng.
Bilde: AdO

AKKS Bergen

 • Hos AKKS kan du lære å spille et instrument, spille i band eller prøve deg som DJ eller musikkprodusent. Vi arrangerer også musikkleir for deg mellom 12 og 16 år i sommerferien.
 • Slik gjør du: Gå inn på denne siden for informasjon og påmelding. Du kan også ta kontakt på e-post bergen@akks.no. Da opplyser du om at du har Aktivitetskortet og hva du vil delta på, og legger ved et skjermbilde av “Min Side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. 
 • Mer info finner du her
En kvinne får undervisning på gitar.
Bilde: AKKS

Akvariet i Bergen

 • Opplev fisk og andre sjødyr, og bli med på foringer, sjøløvetreninger eller finn Nemo i undervannstunellen! 
 • Aktivitetskortet gir kortholder mulighet til totalt seks besøk på valgfri familieaktivitet (Akvariet, FlipZone, VilVite, Øvre-Eide Gård eventyrstund og gårdsbesøk) i løpet av 2024. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke hvor mange besøk du har tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info finner du her
En dame og en gutt ser på en fisk i et akvarium
Bilde: Akvariet

Arki’barn

 • Arki’barn har både semesterkurs og sesongkurs om våren, sommeren og høsten. Her lærer du om arkitektur og prosessene rundt det å bygge hus og andre bygg. Kurs våren 2024: 
  - 8-13 år: Onsdag kl. 15.00-16.30. Oppstart 24. januar, Manufakturhuset, Peter Motzfeldts gate 2
  - 12-16 år: Torsdag kl. 15.00-16.30. Oppstart 25. januar, Manufakturhuset, Peter Motzfeldts gate 2
  - 8-13 år: Mandag kl. 17.00-18.30. Oppstart 29.januar, Åsane kulturhus, Åsane senter 52
 • Slik gjør du: Send en e-post til arkibarn.bergen@outlook.com, og opplys om at du har Aktivitetskortet og hva du vil delta på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side” i appen. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. 
 • Mer info finner du her. 
En gutt tegner på en vegg.
Bilde: Arki'barn

Barnas kulturhus

Et barn tegner en stor, grønn fisk på et ark.
Bilde: Barnas kulturhus

Barnas Turlag Bergen

 • Barnas Turlag Bergen arrangerer ulike turer og arrangementer for barn og barnefamilier, blant annet teltturer, leirer og juleverksted. Vi har også Turboklubber, som er små fritidsklubber for barnefamilier i nærmiljøet.
 • Slik gjør du: Sjekk turprogrammet og book plass her. Dersom du ikke kan velge "Aktivitetskortet" under påmelding på nettsiden, send en e-post til bht@dnt.no og opplys om at du har Aktivitetskortet og hva du vil delta på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side” i appen. Du kan også besøke Tursenteret i Tverrgaten 4-6, for hjelp med påmelding. Aktivert billett fremvises til turleder på aktiviteten. Ikke aktiver billetten før fremmøte. På enkelte aktiviteter er det mulig å ha med seg en person. Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og turprogram finner du her. 
En jente ser i kamera mens hun padler i kajakk på et vann.
Bilde: Linn Senneset

Barnelørdag og kreative verksted

 • Barnelørdag er Bergen kommunes teater- og konserttilbud for barn og familier. 
 • Enkelte lørdager er det også kreativt verksted i forbindelse med forestillingene.  Her kan du tegne, male, klippe, lime og mye mer.
 • Slik gjør du: Tilbudet er gratis. Det er begrenset med plasser, så det er lurt å bestille billetter på forhånd på billett.bergen.kommune.no 
 • Mer informasjon og program finner du her.  
En dame på en scene sammen med en liten klovnedukke.
Bilde: Irene Ahnell

Bergen Barnekor

 • Bergen Barnekor består av følgende kor: Bønes barnekor, Fjellsdalen, Eidsvåg, Hordvik, Minde, Nygårdslien, Ny-Krohnborg, Slettebakken og Sædalen.
 • Fokuset på korøvelsene er sangglede og lek, og utenom øvingene arrangerer vi også samlinger og konserter.
 • Slik gjør du: Ta kontakt med ditt lokale kor fra listen over, og opplys om at du har Aktivitetskortet når du fyller ut påmeldingsskjemaet. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post til vest@ungikor.no. 
En rekke med barn synger i kor.
Bilde: Adobestock

Bergen Dansesenter

 • Bergen Dansesenter har elever fra to år og langt opp i pensjonsalder, fra nybegynner til avansert nivå. Undervisningen er konsentrert om klassisk ballett, hiphop, samtidsdans og jazzdans, samt danselek for de yngste. Dansekursene er organisert i to semestre per år; vårsemester fra januar til juni, høstsemester fra august til desember, og man melder seg på til et helt semester. 
 • Slik gjør du: Send en e-post til post@bergen-dansesenter / ring 55 32 08 66 / 48 24 92 69, og opplys om at du har Aktivitetskortet og hva du vil delta på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. 
 • Mer info finner du her
Jenter danser på en scene med blå bakgrunn.
Bilde: Thor Brødreskift

Bergen Filharmoniske Orkester

 • Med Aktivitetskortet kan du gå på familiekonserter og ordinære symfonikonserter med Bergen Filharmoniske Orkester. På familiekonserter (fra fem år) er det aktiviteter og åpen kafé i forhallen en time før konsertstart. Årets familiekonserter arrangeres: 3. april, 21. september, og 
  23. november. For ungdommer (fra 15 år), kan de faste torsdags- og fredagskonsertene anbefales. 
 • Slik gjør du: Send en e-post til marked@harmonien.no, og opplys om at du har Aktivitetskortet og hvilken konsert du ønsker å gå på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når billettene er bekreftet, sender du en e-post med skjermbilde av aktivert billett. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og program finner du her. 
En tegning av tre mennesker som spiller instrument.

Bergen Internasjonale Kultursenter

 • Med Aktivitetskortet kan du delta på FamilieLørdag - «Møt verden i Bergen». Dette er et månedlig tilbud for barnefamilier med kafé, tegneverksted og underholdning i form av konsert eller en forestilling. 
 • Slik gjør du: Møt opp i døren, og vis aktivert billett. Du kan også sende en e-post til post@bergeninternasjonalekultursenter.no med skjermbilde av «Min side», og få en kode for å booke billett på denne nettsiden. Når billetten er bestilt på nettsiden, kan du aktivere billett i appen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og program finner du her
En mann på en scene spiller et strykeinstrument.
Bilde: Ruben Lærk Olsen

Bergen Judo Klubb

 • Judo er en tradisjonsrik kampsport uten slag og spark, der kast og holdegrep er sentralt. Judo er svært god og allsidig trening. Når du bruker Aktivitetskortet hos oss, deltar du på ukentlige treninger sammen med andre medlemmer på samme alder. Klubben har partier for ulike aldre mellom 4-17 år.
 • Slik gjør du: Send en e-post til bergenjudo@gmail.com for å avtale hvilket parti som passer best for deg. Skriv hva du heter og hvor gammel du er, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du også ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. 
 • Mer info finner du her
Judotrening med Bergen Judo Klubb
Bilde: Bergen Judo Klubb

Bergen Kino 

 • Med Aktivitetskortet kan du gå på kino fire ganger i løpet av 2024, maks ett besøk per måned. 
 • Slik gjør du: Billetter bestilles i kinoens kiosker. Sjekk at det er plass på forestillingen du vil se, og få bekreftet kinobilletten, før du aktiverer billett i appen og viser den til kioskansatt. Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og kinoprogram finner du her
Popcorn og filmklipper på gul bakgrunn.

Bergen Klatreklubb

 • Prøv deg på klatring i Norges største klatreklubb! 
 • Med Aktivitetskortet kan du besøke Bergen Klatreklubb to ganger i løpet av 2024. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer informasjon finner du her.  
En instruktør viser et barn hvordan man klatrer i en klatrevegg.
Bilde: Vegard Breie

Bergen kulturskole

 • Bergen kulturskole tilbyr musikk- og danseopplæring innen flere stilarter, i tillegg til teaterfag og visuelle fag. 
 • Slik gjør du: Med Aktivitetskortet kan du søke om friplass på Bergen kulturskole. Informasjon om fagene og om hvordan du søker, finner du i linken under.
 • Mer informasjon finner du her. 
En skulptur av et brunt fantasidyr på et grønt podie.
Bilde: Øyvind Johannessen

Bergen Kunsthall

 • I Bergen Kunsthall kan du oppleve kunst fra nåtiden og spennende arrangementer. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer informasjon og åpningstider finner du her
En rekke med barn ser på et kunstverk mens en voksen dame peker og forklarer.
Bilde: Bergen Kunsthall

Bergen Offentlige Bibliotek 

 • Det er gratis å få bibliotekkort som lar deg låne bøker, filmer, spill og mer. I tillegg arrangeres det en rekke spennende arrangement på bibliotekene som du kan delta på.
 • Se mer info på nettsiden og følg ditt bydelsbibliotek på Facebook, der de legger ut alle arrangement.
 • Mer informasjon og program her
En dame tuller på scenen.
Bilde: Camilla Grindheim Larsen

Bergen Parkour

 • Parkour er en bevegelsesidrett som handler om å være nysgjerrig og utforskende med kroppen i møte med landskapet du bor i. Bergen Parkour tilbyr kurs i forskjellige deler av byen. 
 • Slik gjør du: På Facebook-siden blir det fortløpende lagt ut informasjon og påmeldingsskjema til aktivitetene. På slutten av skjemaene er det en tekstboks der du skriver inn at du har Aktivitetskortet. Når du har sendt inn skjemaet, får du en bekreftelse på e-post. Aktiver billetten i appen, og vis den til instruktøren ved første oppmøte. 
To unge gutter henger ned fra en lyktestolpe.
Bilde: John Patrick Habiyaremye

Bergens Sjøfartsmuseum

 • Opplev historien om sjøfartsnasjonen Norge, sjøfartsbyen Bergen og om livet til sjøs gjennom tusenvis av år. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og åpningstider finner du her
En jente smiler i kamera mens hun holder i et båt-ror.
Bilde: Tove Breistein

Bergen Taekwon-Do Klubb

 • Lær deg selvforsvar, og oppnå god fysisk og mental balanse hos Bergen Taekwon-Do Klubb. Taekwon-Do passer for alle, og du trener ut fra dine egne forutsetninger
 • Slik gjør du: Send en e-post til kontakt@btkd.no og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post.
 • Mer info finner du her
Barn i en gymsal gjør taekwondo. En blond gutt står i front og gjør et slag med armene.
Bilde: Bergen Taekwon-Do Klubb / National Taekwon-Do Norway

Bergen Travpark - Aktivitetsstall 

 • Interessert i hester? Da kan du bli en del av stallen på Bergen Travpark. Her kan du ha ansvar for en egen ponni, eller delta på kurs der du lærer riding, kjøring og hestens ABC. NB! Kurs fulle per 5.2.24, kun ledig plass som forrytter.
 • Slik gjør du: Send en e-post til aktivitetstallbergen@gmail.com og opplys om at du har Aktivitetskortet og hva du vil delta på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. 
 • Mer info finner du her
Tre jenter og tre ponnier ser mot kamera. De står foran en stall.
Bilde: Bergen Travpark

Bergen ungdomslag Ervingen

 • Bli med i Ervingens barnelag, og delta på dans hver mandag. Barnelaget er for barn i alderen 5-13 år som liker dans, sang og lek. Danseøvingene foregår hver mandag kl. 17.00-18.15
 • Slik gjør du: Møt opp på øving i lokalet Gimle i Kong Oscars gate 18, og vis frem aktivert billett i appen. 
 • Mer info finner du her. 
Mange barn og en voksen danser i ring.
Bilde: Karin Mössler

Borealis

 • Borealis er en festival for eksperimentell musikk med arrangementer fra 13.–17. mars.
 • Slik går du frem: Velg arrangement på denne nettsiden. Book billett under «gratis»-fanen nederst i billettboksen på høyre side. Vis aktivert billett i appen og vanlig billett når du ankommer arrangementet. 
 • Mer informasjon finner du her
En dame på en scene med masse farger i bakgrunnen. Hun har en fiolin i hånden.
Bilde: Johanne Karlsrud

Bymuseet i Bergen

 • Bli kjent med Bergens historie på 9 spennende steder:
   
  • Gamle Bergen Museum 
  • Rosenkrantztårnet
  • Håkonshallen
  • Bryggens Museum
  • Skolemuseet 
  • Lepramuseet
  • Damsgård Hovedgård
  • Hordamuseet
  • Alvøen Hovedbygning. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk. Merk at barn under 14 år må ha med seg en voksen.
 • Mer info og åpningstider finner du her
To barn på et museum som prøver vikinghjelmer.
Bilde: Tove Breistein

Damsgårds Skoles Musikkorps

 • Er du i alderen 8-19 år kan du lære deg å spille et instrument sammen med andre i Damsgård Skoles Musikkorps. Vi har musikanter fra Damsgård skole og Holen skole på Laksevåg.
 • Slik gjør du: Send en e-post til styret@dsmkorps.no og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post.
 • Mer info finner du her
En gjeng unge musikanter på en scene med dirigenten i front.
Bilde: Damsgård Skoles Musikkorps

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene

 • Her kan du utforske originale og rekonstruerte hus som hanseatene brukte til å lage mat, spise sammen, ha møter og mye mer. I hagen er det forskjellige aktiviteter hvor du kan prøve deg på livet som dreng på Bryggen. Det er også omvisninger spesielt beregnet til barnefamilier, og innimellom også spennende arrangementer. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info finner du her. 
En gutt slår med en hammer på en stubbe
Bilde: Silje Katrine Robinson

Den Nationale Scene (DNS) 

 • På teateret kan både liten og stor oppleve minneverdige teaterøyeblikk! Ta med deg familien, og opplev teatermagi, humor og spenning. Aktivitetskortet kan benyttes på forestillinger rettet mot barn og unge opptil 17 år, og på utvalgte ungdoms- og voksenforestillinger. 
 • Slik gjør du: Send en e-post til dns@dns.no eller besøk billettkontoret på teateret, og opplys om at du har Aktivitetskortet og hvilken forestilling du vil se. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side” i appen. Når billettene er bekreftet, sender du en e-post med skjermbilde av aktivert billett i appen, eller viser den til billettkontoret. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og program finner du her
Skuespillere på en scene.
Bilde: Montag

DNT Ung

 • Bli med på nærturer, padleturer, bålturer, fjellturer, hytteturer og action-fylte opplevelser som kitekurs, kajakkurs, klatrekurs, samt mye mer. Fra 13 år og oppover. 
 • Slik gjør du: Sjekk turprogrammet og book plass her. Dersom du ikke kan velge "Aktivitetskortet" under påmelding på nettsiden, send en e-post til bht@dnt.no og opplys om at du har Aktivitetskortet og hva du vil delta på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side” i appen. Du kan også besøke Tursenteret i Tverrgaten 4-6, for hjelp med påmelding. Aktivert billett fremvises til turleder på aktiviteten. Ikke aktiver billetten før fremmøte. På enkelteaktiviteter er det mulig å ha med seg en person. Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og turprogram finner du her. 
En gjeng ungdommer på skitur på fjellet.
Bilde: Oda Hysing Sivertsen

Etat for idrett

 • Idrettsetaten har mange aktiviteter for barn og unge som du kan være med på helt gratis: 
  • Svømming: Bad så ofte du vil når det er åpent for gjester i svømmehallene på Ortun, Stemmemyren, Slåtthaug og Åstveit! 
  • Fysak-husene: På Fysak Melkeplassen, Fysak Slettebakken og Fysak Åsane  kan du skate, turne og drive med fysiske aktiviteter. Vi arrangerer også mange typer kurs.
  • Isbaner: Stå på skøyter ute på Slåtthaug isbane eller inne i Bergenshallen. Utstyr kan lånes gratis i Bergenshallen, og du kan besøke isbanene så ofte du vil i publikumstiden. 
  • Aktivitetsleirer: I ferier, blant annet sportsleirer, friluftsleirer, aktivitetsleirer, skatecamper osv.
  • Ski: Skibuss i vinterferien og skikurs i twintip, alpint og snowboard. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonene. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk. Leirer og kurs krever påmelding, og tilbudene blir lagt ut her i forkant. Benytt ordinær påmelding, og kryss av for “aktivitetskort” i betalingsfeltet. Når du har fått bekreftet plass, møter du opp på leiren/kurset og viser aktivert billett i appen. 
Nærbilde av hockeyskøyter på en isbane.
Bilde: Freepik

Fana Håndball Elite

 • Håndballjentene til Fana spiller i øverste divisjon i Norge, og møter landets beste håndballag flere ganger i måneden. Bli med å heie dem frem! 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer informasjon og kampprogram finner du her. 
En håndballspiller jubler etter å ha scoret mål.
Bilde: Bjørn Erik Nesse

Fana Taekwon-Do Klubb 

 • Taekwon-Do innebærer stor variasjon, og du utvikler styrke, kondisjon, motorikk og balanse. På trening blir alle sett av instruktøren, som motiverer og hjelper deg slik at du får god mestringsfølelse og bedre selvtillit. Vi har et inkluderende miljø, basert på vennlighet og godt samhold.
 • Slik gjør du: Send en e-post til ingrid.haugronning@gmail.com, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. 
 • Mer info finner du her. 
To jenter i Taekwon-Do-kamp.
Bilde: Kristoffer Fürstenberg

Fargespill

 • På en typisk Fargespill-forestilling møter du rundt 100 mennesker, og blir introdusert for musikk fra hele verden. Fargespill består av både profesjonelle utøvere og unge deltagere, og de bringer med seg sin egen kulturelle bakgrunn til scenen.
 • Slik gjør du: Kontakt Revy & Teaterservice på telefon 55 21 61 70, og opplys om at du har Aktivitets­kortet og hvilken forestilling du vil se. Du får inntil to billetter til forestillingen. Aktiver billett i appen når du ankommer forestillingen, og vis denne i inngangen sammen med selve konsertbilletten. 
 • Mer info og program finner du her
Folk opptrer på en scene.
Bilde: Fargespill

Festspillene i Bergen

 • Festspillene har hundrevis av arrangementer for både store og små bergensere, og avvikles fra 22. mai-5. juni 2024. 
 • Sik gjør du: Send en e-post til billett@fib.no eller besøk billettkontoret på Torgallmenningen (åpen 20. mai-4. juni), og opplys om at du har Aktivitetskortet og hvilken forestilling du vil se. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side” i appen. Når billettene er bekreftet, sender du en e-post med skjermbilde av aktivert billett i appen, eller viser den til billettkontoret. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og program: www.fib.no
Aktiviteter foran en scene på Torgalmenningen.
Bilde: Thor Brødreskift

Fiolin og bue

 • Lyst til å prøve deg på fiolin? Bli med på grunnleggende opplæring i instrumentet, både alene og i grupper. Undervisningen er morsom og lærerik, og basert på en japansk metode. 
 • Slik gjør du: Send en e-post til ewa.m.bergman@gmail.com, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. 
Tre små jenter spiller fiolin.
Bilde: Ewa Bergman

FlipZone

 • Opplev prisvinnende attraksjoner som XD Dark Ride og Storm VR. Boltre deg på mer enn 70 trampoliner på gulv og vegger, spill kanonball på trampoliner og test dine ferdigheter i “Ninja warrior”-løypen. 
 • Aktivitetskortet gir kortholder mulighet til totalt seks besøk på valgfri familieaktivitet (Akvariet, FlipZone, VilVite, Øvre-Eide Gård eventyrstund og gårdsbesøk) i løpet av 2024. To billetter gis per besøk. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke hvor mange besøk du har tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info finner du her
En hall med barn og fargerike trampoliner.
Bilde: Triotech Amusement

Fløibanen 

 • Med Aktivitetskortet kan du ta Fløibanen til Fløyen og oppleve blant annet kafeer, klatrestativer, lekeplasser, geiter og natur.
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i billettluken på nedre stasjon (på Vetrlidsallmenningen). Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info: www.floyen.no 
Den røde Fløibane-vognen på vei til Fløyen med Bergen sentrum i bakgrunnen.
Bilde: Fløibanen

Fyllingsdalen Teater

 • Med Aktivitetskortet kan du delta på teater- eller cirkusskole og se spennende forestillinger på Fyllingsdalen teater. 
 • Slik gjør du - teater- eller cirkusskole: Send en e-post til:  ane@fyllingsdalenteater.no. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. Med Aktivitetskortet kan delta på en av skolene. 
 • Slik gjør du - teaterbilletter: Velg ønsket forestilling på denne nettsiden, og bruk eget skjema for Aktivitetskortet. Når du har fått billetten til teateret, aktiverer du billett i appen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og teaterprogram her
En gjeng med barn på en scene i svarte antrekk. Scenen har blått lys, og et av barna sitter i en hengende ring.
Bilde: Kata Pasztor Kiss

Gratis leie av utstyr

 • Flere steder i byen kan du låne gratis sports- og fritidsutstyr; BUA Melkeplassen, BUA Vestkanten, BUA Åstveit, BUA Slåtthaug og Skattkammeret Bergen. 
 • Slik gjør du: Book utstyr på denne siden.
En kollage av tegninger av sportsutstyr.
Bilde: Shutterstock

Hildemors Dansesenter

 • På Hildemors Dansesenter lærer du dans fra profesjonelle og meriterte dansere. Vi har kurs for alle; fra nybegynnere til elitedansere.
 • Slik gjør du: Meld deg på ønsket kurs på våre nettsider under “påmelding”. Send deretter en e-post til info@hildemors.no med skjermbilde av aktivert billett. Møt opp til aktiviteten du har valgt, og oppgi navnet ditt i resepsjonen. 
 • Mer info finner du her. 
Et par profesjonelle dansere i full sving.
Bilde: Andreas Roksvåg

Hill Sportsdansere

 • Hill Sportsdansere har kurs for barn, ungdom og voksne innen mange sjangere, slik som vals, tango, samba og jive. De arrangerer også konkurranser, der du får muligheten til å teste det du har lært på kursene. 
 • Slik gjør du: Send en e-post til post@hillsportsdansere.no, og opplys om at du har Aktivitetskortet og hvilket kurs du ønsker å gå på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, aktiverer du billetten i appen, og viser den til instruktøren ved første oppmøte. 
 • Mer info finner du her
Et par danser sportsdans i en konkurranse.
Bilde: Frøydis Vangsnes

Juniorklubber (5.-7. trinn) og ungdomsklubber (8.-10.trinn)

 • I Kulturetatens fritidsklubber for barn og unge kan du henge ut og møte venner, og drive med aktiviteter som dans, musikk, tegning, foto, gaming og filmproduksjon. 
 • Slik gjør du:  Tilbudene er gratis og har ingen påmelding. Så bare finn din lokale klubb og møt opp!
 • Mer info og oversikt over klubber: 
To gutter smiler til kamera mens de holder rundt hverandre.
Bilde: Bergen kommune

KODE – Kunstmuseer og komponisthjem

 • KODE består av fire kunstmuseer og tre komponisthjem med presentasjoner av verdenskjente kunstnere som Edvard Munch, Nikolai Astrup og Edvard Grieg. Her kan du oppleve moderne kunst, vakre malerier, musikkhistorie, konserter og spennende arkitektur. I helger og skoleferier er det i tillegg familieaktiviteter.
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og program finner du her. 
En gutt går foran en utstilling av bilder med en mobiltelefon og en brosjyre i hånden.
Bilde: Thor Brødreskift

Kurstilbud fra Kulturetaten

 • Kommunen arrangerer flere kurs for deg som har lyst til å dyrke en spesiell hobby, eller lære mer om noe du er nysgjerrig på. Påmeldingslinker til kursene blir lagt ut på kommunens nettsider, under "Hva skjer".
 • Slik gjør du: Når du melder deg på haker du av for Aktivitetskortet i påmeldingsskjemaet, og skriver inn nummeret som står under “Min side” i appen. Når du har fått bekreftet plass på aktiviteten, kan du aktivere billett i appen, og vise den frem første gang du møter opp.
 • Mer info og kursoversikt finner du her.
To unge gutter laget podcast.
Bilde: Lill Ann Lund

Lyderhorn skolebrass

 • Lyderhorn skolebrass er korpset for Bjørndalsskogen, Kjøkkelvik, Loddefjord og Nygårdslien skoler. Hos oss får du ditt eget instrument, og du deltar på undervisning både sammen med andre og individuelt. Meld deg på i løpet av våren og frem til rett etter skolestart. Alle nye medlemmer begynner etter sommerferien.
 • Slik gjør du: Send en e-post til leder@lyderhornskolebrass.no, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. 
 • Mer info finner du her. 
Et skolekorps spiller på en plass i uniformer.
Bilde: Stig Nyland Andersen

Norges Fiskerimuseum 

 • I ekte 1700-talls sjøboder i Sandviken, finner du Norges Fiskerimuseum med gøye utstillinger for alle aldre. I nærheten av museet finner du Storeblå Visningssenter hvor du kan oppleve en spennende utstilling om Norges havbruksnæring. Du kan også leie robåt helt gratis (en time) i vår- og sommersesongen. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer informasjon om fiskerimuseet og visningssenteret
En jente ser på en forstørret reke på blå bakgrunn.
Bilde: Silje Katrine Robinson

Playwell

 • Playwell E-sportsakademi er et tilbud til spillere som vil nå et nytt nivå, og game med likesinnede. Kursene har fokus på sunn gaming og sosialt samhold.
 • Slik gjør du: Send en e-post til kontakt@playwell.no, og opplys om at du har Aktivitetskortet og hva du vil delta på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side” i appen Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post.
 • Mer info finner du her
En gjeng ungdommer gamer på hver sin pc i et rød-oransje rom.
Bilde: Karsten Nøkling

Soltun hytte  - Fullbooket i 2024

 • Med Aktivitetskortet kan du dra på hyttetur til Soltun hytte på Kvamskogen. Hytten har elleve sengeplasser, og er lett tilgjengelig med kollektivtransport. Det er mye å finne på i og rundt hytten, blant annet spill, aking, tur med eller uten ski på bena, fisking osv. 
 • Slik gjør du: Send en e-post til akestiftelsen@gmail.com med ønsket dato, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet at du har fått hytten på ønsket dato, sender du skjermbilde av aktivert billett på e-post. 
 • Datoer for Aktivitetskortet: Alle tilgjengelige datoer booket. 
 • Mer informasjon finner du her.
En nedsnødd hytte på Kvamskogen.
Bilde: AKE-stifltelsen

Speideren - Hordaland Krins

 • Aktivitetene i speideren er friluftsliv, lek, padle kano, klatre, tenne bål, bygge gapahuk, lage mat ute i naturen, lære knuter og førstehjelp og mye mye mer. Speideren gir samhold, glede, mestring og vennskap som kan vare livet ut!
 • Slik gjør du: Send en e-post til din lokale speidergruppe eller kretskontoret på mangfold@hordalandsspeiderne.no, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post.
 • Mer info og kontaktopplysninger
Et bål med et par ungdom som padler kano på et vann i bakgrunnen.
Bilde: Nils Harald Strøm

Sportsklubben Brann

 • Se kvinnelaget og herrelaget til Brann live, og opplev den fantastiske stemningen på Brann stadion. 
 • Slik gjør du: Send en e-post til kamp@brann.no, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post. Du kan også vise aktivert billett i billettboden ved inngang 9 på Brann Stadion. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info og kampprogram: www.brann.no
Brann-spillere i rød drakter bakfra på banen.
Bilde: SK Brann

Step In Dansestudio

 • Lær dans i et bredt spekter av stiler: Hiphop, jazz, barnedans, break, klassisk ballett, moderne, house og stepp.  Vi har påmelding hvert halvår. 
 • Slik gjør du: Send en e-post til kontakt@stepindansestudio.no/ring 55 98 14 66 og opplys om at du har Aktivitetskortet og hva du vil delta på. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side” i appen. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett på e-post. 
 • Mer info finner du her
Unge ballettdansere på en scene.
Bilde: Øyvind Johannessen

Svømmeopplæring

 • Svømmeklubbene i Bergen arrangerer svømmeopplæring for barn og unge, og har et bredt tilbud for ulike aldre og nivå. 
 • Slik gjør du: Ta kontakt med svømmeklubben i din bydel på e-post for å finne ledig plass i en gruppe. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post.
   
En gutt smiler til kamera mens han og en jente er i et innendørs svømmebasseng.
Bilde: Unsplash

Tekstilindustrimuseet

 • Bli med på omvising i tidligere Salhus Tricotagefabrik (1859–1989), og lær mer om klesproduksjonen i fabrikken. Kjenn kardet ull mellom fingrene, hør maskinstøyen, kjenn luktene i de gamle lokalene, og opplev maskinene i drift. Det er omvisning for barn med sauen Bæændik hver søndag og i skoleferier. 
 • Slik gjør du:  Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info finner du her. 
En jente står i en museumshall med to saue-bamser i hendene.
Bilde: Tove Lise Mossestad

Ulriken Janistjar

 • Skolekorpset for Fridalen, Slettebakken, Nattland og Sædalen skoler, med aspirantkorps, mellomkorps og hovedkorps. I tillegg til å spille sammen med andre, får du individuell opplæring med en profesjonell instruktør på ditt instrument. Vi tar imot nye medlemmer i august/september.
 • Slik gjør du: Send en e-post til post@ulrikenjanitsjar.no / ring Gry Sjøholt på mobil 93 41 18 40, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post.
 • Mer info finner du her
Et korps på en scene.
Bilde: Lucius Bader

Universitetsmuseet

 • Velkommen til et spennende museum med blant annet interessante dyr, flotte stener og skjelett fra blåhvaler! Museet har også ansvaret for noen av byens fineste botaniske hager; Muséhagen, Arboretet og Botanisk hage på Milde.
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke antall besøk tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk. Når du besøker Arboretet og Botanisk hage på Milde, trenger du ikke billett. 
 • Mer informasjon finner du her. 
Museumshall med en stor hai og hvalskeletter utstilt.
Bilde: Adnan Icagic

VilVite

 • VilVite er Bergens eget vitensenter, med mange spennende installasjoner og aktiviteter hvor du kan leke og lære. Merk at barn under ti år må følges av en voksen. 
 • Aktivitetskortet gir kortholder mulighet til totalt seks besøk på valgfri familieaktivitet (Akvariet, FlipZone, VilVite, Øvre-Eide Gård eventyrstund og gårdsbesøk) i løpet av 2024. To billetter gis per besøk. 
 • Slik gjør du: Vis aktivert billett i resepsjonen. Ikke aktiver billetten før du har fått bekreftet at det er ledig kapasitet! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke hvor mange besøk du har tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk.
 • Mer info: www.vilvite.no
To barn og en ansatt på Vilvite i Bergen
Bilde: Synk Media

Vågen Taekwondo Klubb

 • Gjennom å trene taekwondo vil du kunne stifte bekjentskap med tradisjonell taekwondo, selvforsvar, styrketrening, kampteknikk, kondisjonstrening, smidighet, disiplin, konsentrasjon og samarbeid. Klubben har treninger i Åsane Arena, og passer for både nybegynnere og dem som har prøv seg i kampsport tidligere.
 • Slik gjør du: Send en e-post til kontakt@vaagentkd.no, og opplys om at du har Aktivitetskortet. I e-posten legger du ved et skjermbilde av “Min side”. Når du har fått bekreftet plass, sender du et skjermbilde av aktivert billett i appen på e-post.  
 • Mer info finner du her
To personer gjør taekwondo
Bilde: Vågen Taekwondo Klubb

Øvre-Eide Gård 

 • På Øvre-Eide Gård kan du bli med på gårdsbesøk, ridetimer, “Hest er best”, eventyrstund og andre kjekke kulturaktiviteter med Aktivitetskortet. På nettsiden finner du informasjon om datoer og tider for arrangementene. 
 • Aktivitetskortet gir kortholder mulighet til totalt seks besøk på valgfri familieaktivitet (Akvariet, FlipZone, VilVite, Øvre-Eide Gård eventyrstund og gårdsbesøk) i løpet av 2024. To billetter gis per besøk. 
 • Slik gjør du - Gårdsbesøk og Eventyrstund: Send en e-post til aktivitetskortet@ovre-eide.no med skjermbilde av «Min side» i appen, og opplys om hva du vil delta på. Er det plass på aktiviteten, sender de deg en kode som du kan legge inn når du bestiller billett på denne nettsiden. Vis aktivert billett ved inngang. Ikke aktiver billetten før du har bestilt billett på nettsiden! Dersom du ønsker å ha med deg en person, må du aktivere to billetter. Antall billetter per besøk påvirker ikke hvor mange besøk du har tilgjengelig. Maks to billetter gis per besøk. 
 • Slik gjør du - Ridetimer og Hest er best: Send en e-post til aktivitetskortet@ovre-eide.no med skjermbilde av «Min side», og opplys om hva du vil delta på. Vi sender deg svar med ledige tider. Når du har fått bekreftet plass, aktiverer du billetten i appen, og viser den til instruktøren ved første oppmøte. 
 • Mer info finner du her. 
En gutt klapper et lam på en gressplen.
Bilde: Øvre-Eide Gård

Øvingslokaler

 • Med Aktivitetskortet kan du låne gratis øvingsrom, enten du vil starte band, eller trenger et sted å spille musikk alene. 
 • Slik gjør du: Du kan reservere øvingsrom i bookingsystemet Aktiv kommune 
Jenteband på scenen. To stykker synger i mikrofoner.
Bilde: Hans Egil Brekke

Brosjyrer for 2024 er i produksjon, og blir lagt ut her når de er klare. 

 

 • Kortet er personlig, og kan ikke lånes bort til andre. 
 • For å få tilgang til en bruker/profil i appen, må du oppgi brukers fødselsmåned og fødselsår (MMÅÅ). I tillegg anbefaler vi at mobiltelefonen er satt opp med personlig tilgangskode/identifisering.
 • Du får to billetter på alle publikumsaktiviteter (museum, konserter osv.), slik at du kan ta med deg en annen person. 
 • På noen aktiviteter har du begrenset besøk, andre aktiviteter kan du benytte så mange ganger du vil. Du må derfor ikke aktivere flere billetter enn nødvendig; når en billett aktiveres i appen er den brukt opp, enten du benytter den eller ikke.
 • På ADO arena, Bergen Kino, Fløibanen og Bergen Klatreklubb kan du ha inntil to besøk totalt i kortperioden.
 • I kategorien familieaktivitet kan du ha totalt seks besøk til sammen (du kan legge alle seks besøkene på en aktivitet, eller fordele dem slik du ønsker): Akvariet, FlipZone, VilVite, Øvre-Eide Gård eventyrstund og Øvre-Eide Gård gårdsbesøk.
 • Du kan delta på en fritidsaktivitet per semester. 
 • Ubenyttede besøk på aktiviteter med begrensinger, kan ikke overføres til neste kalenderår. 

Hvor lenge er kortet gyldig? 

Kortet er gyldig ett kalenderår: 1. januar-31. desember. 2024. 

Her kan du lese svar på ofte stilte spørsmål om Aktivitetskortet: 

Engelsk versjon: 

Har du andre spørsmål? 

Ta kontakt på e-post aktivitetskortet@bergen.kommune.no

 

Fristen for å søke om å bli tilbyder av aktivitet i 2024 er nå gått ut. Søknadsfristen for 2025 legges ut på denne siden høsten 2024. 

Et barn sitter på et rullebrett og smiler med en mobiltelefon i hånden.
Bilde: Getty Images

The Activity Card gives children and youth 0-17 years from low-income families free admission to various activities in Bergen. 

From january 2024 the Activity Card is digital, in the form of an app. Everyone allocated the card have access to the activities via this. In special cases, it is still possible to get a physical card.

Note that the app is not directly connected to the various activities, and users must therefore order a ticket/place from the activity provider and then activate the ticket in the app. 

The app is being continuously  modified, and therefore changes may appear after updates.

Download a guide on how to use the Activity Card app here:

Bergen kommune har som mål at informasjonssikkerhet og personvern skal være en naturlig del av virksomheten.  Les mer om hvordan kommunen håndterer personopplysninger.

Kontaktinformasjon for henvendelser om behandling av personopplysninger:

 • Epost:                postmottak@bergen.kommune.no
 • Telefon:             55 56 55 56
 • Brev:                   Bergen kommune, Postboks 7700, N-5020 Bergen

Behandlingsgrunnlag og behandlingsansvarlig
For at behandlingen av personopplysninger skal være lovlig, må det foreligge et behandlingsgrunnlag. Behandling av personopplysninger knyttet til Aktivitetskortet vil skje som et ledd i å utføre en oppgave i allmenhetens interesse eller utøve offentlig myndighet.  

Ved tildeling av Aktivitetskortet, registreres fødselsnummer / D-nummer og navn, for å sikre at rett person blir registrert som kortholder, og at denne er en unik bruker (at ikke en person tildeles flere kort). I tillegg registreres statistikk for bruk av Aktivitetskortet (kjønn, aldersgruppe og bydel). 

Det er ikke mulig å koble personopplysninger til bruk av Aktivitetskortet. 
Den enhet som tildeler Aktivitetskortet, ser kun opplysninger om hvem som har kort, de har ikke tilgang til bruksdata. 

Kulturetaten/BNKI får rapporter/statistikk på bruk (anonymisert data) for økonomioppfølging, administrasjon og tilpasning av tjenesten, det vil også inngå i kunnskapsgrunnlaget for videre politikkutforming.  Personopplysninger blir slettet/anonymisert om brukere ikke har aktivert appen innen 1 måned etter tildeling, eller av andre årsaker ikke lenger mottar tjenesten. 

Bergen kommune er behandlingsansvarlig for all behandling av personopplysninger som skjer i Aktivitetskortet.

For mer informasjon om behandlingsgrunnlag og behandlingsansvarlig, se personvernerklæringen for Bergen kommune.[SL1] 

Hvor hentes personopplysningene fra?
Aktivitetskortet er en frivilling tjeneste, som tildeles på forespørsel eller i møte mellom saksbehandler og barn/ungdom som skal ha kortet, eller deres foresatte. Personopplysninger registreres manuelt av saksbehandler, det er ingen kobling mot andre IT-systemer. Fødselsnummer/D-nummer og navn registreres for å sikre at det ikke deles ut flere kort til samme person.
Mobilnummer registreres for at bruker skal få tilgang til å laste ned appen.
I tillegg registreres bydel, kjønn og aldersgruppe for statistikk og videre utvikling av tjenesten. 

Rettighetene dine
Når personopplysninger om deg samles inn og brukes, har du en rekke rettigheter etter personopplysningsloven og personvernforordningen:

Innsyn i personopplysninger (personvernforordningen artikkel 15)
Når kommunen behandler personopplysninger om deg, har du rett til å vite hvilke opplysninger som behandles, hva opplysningene brukes til og hvor lenge de lagres. 

Retting av personopplysninger (personvernforordningen artikkel 16)
Dersom kommunens opplysninger om deg ikke er riktige, har du rett til å få korrigert dem. Det gjelder også dersom kommunen ikke har fullstendige opplysninger om deg.

Sletting av personopplysninger (personvernforordningen artikkel 17) 
Du kan ha rett til å få slettet opplysningene om deg selv. Dersom du mener kommunen behandler informasjon om deg som ikke er nødvendig, kan du be om at denne informasjonen blir slettet. Dette gjelder ikke dersom opplysningene skal oppbevares i henhold til annen lovgivning, for eksempel arkivloven. 

Begrenset behandling av personopplysninger (personvernforordningen artikkel 18) 
I visse tilfeller kan du kreve at behandlingen av dine personopplysninger blir begrenset. Dette kan for eksempel skje om du mener at personopplysningene dine ikke er riktige, og det vil ta tid for kommunen å vurdere dette. 

Protest mot behandling av personopplysninger (personvernforordningen artikkel 21) 
Du kan protestere på at kommunen behandler opplysninger om deg. Retten din gjelder ikke dersom kommunen er pålagt gjennom lov å behandle opplysningene. 

Du kan lese mer om rettighetene din og hvordan du kan utøve disse rettighetene i personvernerklæringen for Bergen kommune

Klage
Du kan klage til Datatilsynet hvis du ikke er fornøyd med hvordan kommunen behandler personopplysningene dine, eller du mener behandlingen strider med personvernreglene. Informasjon om hvordan du går frem for å klage finner du på nettsidene til Datatilsynet

Du kan også kontakte personvernombudet i Bergen kommune for bistand.

Aktivitetskortet-appen støtter foreløpig ikke alle lovkrav til universell utforming. Kulturetaten jobber fortløpende med utbedringer i samarbeid med leverandør. 

Vi har likevel valgt å lansere appen, slik at tjenesten blir tilgjengelig for barn/ungdom som har fått tildelt Aktivitetskortet i 2024.

Om du har utfordringer som gjør at du ikke får brukt appen, kan du få tildelt fysisk kort. Dette får du fra saksbehandler som tildelte deg Aktivitetskortet, eller du kan ta kontakt med Kulturetaten. 

Om du har spørsmål eller tilbakemeldinger knyttet til dette, ta kontakt med oss aktivitetskortet@bergen.kommune.no

Les mer om tilgjengelighetserklæringen for Aktivitetskortet her