DIY med Murakami 0.3 og 0.4. Foto: Kunstpilotene/André S. Marandon

Barnas kulturhus finner du i Kalmargaten 6 i Bergen sentrum. Vi tilbyr gratis kunst og kultur til barn og barnefamilier – forestillinger, konserter og verksteder.

Direkte til sesongprogram: Barnefamilier. Barnehager. Skoler.

BILDE: DIY med Murakami 0.3 og 0.4. 
Foto: Kunstpilotene

12. mai 1992 ble Barnas kulturhus åpnet. Det var ikke en opplagt tanke den gang at barn skulle ha tilgang til og rett på byens kulturtilbud. 

Sentralt står tanken om at barn er kompetente kunst- og kulturkonsumenter som er i stand til å forholde seg til komplekse kunstuttrykk.

Les mer om utviklingen av Barnas kulturhus og noen tanker om barn og kunst i jubileumsboken fra 2012.

Lørdager klokken 13.00–16.00 tilbyr vi et bredt kunst- og kulturprogram til familier med barn i alderen 3–12 år.  Lørdagene starter med en forestilling kl. 13.00, etterfulgt av ulike verksteder fra kl. 13.45 til kl. 16.00. 

Se programmet

Se sesongens familieprogram her.

Forestillingene er spesielt tilpasset barn, og hører innunder programmet Barnelørdag i bydelene.   På verkstedene kan barna delta i ulike aktiviteter innen teater, musikk, dans, film og visuell kunst. Aktivitetene er ledet av kunstformidlere eller kunstnere.

På huset har vi et eget rom hvor medbragt mat kan spises.

Hent billett digitalt

Barnas kulturhus er gratis. Det er begrenset antall plasser. Gratisbilletter legges ut på billett.bergen.kommune.no 7 dager før arrangement.  Glem ikke å bestille billetter til de voksne som er med. 

En kvinne kikker opp i en skimrende eske
Fra forestillingen "Fru Natt"

I ukedager tilbyr vi barnehager og skoler et bredt kunst- og kulturprogram, både i og utenfor Barnas kulturhus. Tilbudene er tilrettelagt barnehagebarn fra 3 år og skolebarn 1.–4. trinn. 

Fredager kl. 10.00 og 12.00 og mandager kl. 11.30 er det forestillinger innen teater, musikk, film og dans. Ukedagene ellers er satt av til formidlingsprogram innen visuell kunst, drama og arkitektur.

På huset har vi et eget rom hvor medbragt mat kan spises. Plassbestilling.

Se programmet

Slik bestiller du billetter

Tilbudene er gratis. 
Påmelding for barnehager må gjøres via lenkene i de enkelte programbeskrivelsen her.
Påmelding for skoler må gjøres på mail; Elisabeth.Hoff@bergen.kommune.no.

En gul gummikylling
Fra forestillingen "Kyllingen som ikke kunne synge"
Bilde: Audun Humberset

 

Barnas kulturhus er initiativtaker, koordinator og arrangør av flere årlige festivaler for barn og barnefamilier. Festivalene er gratis. 

Litteraturfest BARN «Alfa & Omega»

Denne årlige litteraturfestivalen gir rom for spennende møter mellom barn og forfattere, fortellere, skuespillere og bokillustratører.

Festivalen startet opp i 2013, og de første årene samarbeidet Bergen offentlige bibliotek, Litteraturhuset i Bergen og Høgskolen i Bergen med Barnas kulturhus om arrangementet. De siste årene har festivalen kun foregått på Barnas kulturhus. «Alfa&Omega» har tilbud til barnehager og skoler i fire ukedager og for barnefamiliene på to lørdager.

Informasjon om årets program kommer. Tidligere festivalprogram kan du laste ned her:  

Ruiner, hull og andre hemmeligheter

I 2009 tok Barnas kulturhus initiativ til å starte en kulturminnefestival for barn og voksne og inviterte aktuelle aktører til samarbeid. Forente krefter innenfor byens bevarings- og forskningsmiljø samt forvaltere og formidlere av kulturminner og kulturhistorie åpner opp og inviterer byens barnefamilier til en historisk oppdagelsesferd oppe i lyse dagen eller ned i det underjordiske Bergen. Her finnes det rester av hemmelige historier og bygninger slik byen en gang var. På denne måten gjøres byens middelalderhistorie nær og levende for byens befolkning. Dette er en årlig festival og foregår om våren.

Informasjon om årets program kommer. Tidligere festivalprogram kan du laste ned her: 

Barnas kulturhelg

Under Barnas kulturhelg kan du ta barna med på en kulturløype som strekker seg over hele byen.

En helg (lørdag og søndag) hver høst holder Bergens kunst- og kulturinstitusjoner dørene på vidt gap for byens barnefamilier. Festivalen er initiert, koordinert og markedsført av Barnas kulturhus.

Informasjon om årets program kommer. Her kan du laste ned tidligere festivalprogram:

BarneBIFF

To lørdager og fire ukedager hver høst arrangeres filmfestivalen BarneBIFF på Barnas kulturhus. Festivalens tilbud består av filmer laget av barnehagebarn i samarbeid med filmskapere (i regi av DKB), samt norske og internasjonale ­filmperler laget av profesjonelle kunstnere. Barna inviteres til å delta på kreative filmverksteder og festivalutstilling med tegninger fra utvalgte filmer. Ved å synliggjøre prosessen/produksjonen, samt gi dem nye impulser i form av utvalgt kvalitetsfilm, tar vi barn på alvor.

BarneBIFF er initiert og utviklet av Den Kulturelle Bæremeisen ved Barnas kulturhus. Festivalen er rettet mot barnehager og skoler på hverdager og barnefamilier på lørdager. Festivalen har eksistert siden 2007. 

Informasjon om årets program kommer. Tidligere festivalprogram kan du laste ned her: 

Scenekunstfest BARN «Scuba»

Hver høst arrangeres Scenekunstfest BARN «Scuba» på Barnas kulturhus.

Festivalen har fokus på scenekunst og undring for barn. SCUBA er en forkortelse av ordene scene, undring og barn, men SCUBA betyr også å dykke i, drive med dypdykk og bevege seg inn eller betrakte et annet landskap. Under festivalen kan barna få oppleve scenekunstens magi og dens konvensjoner i et tett møte med teaterproduksjoner, dens tematikk og kunstnerne. Hele huset blir tatt i bruk i møtet med festivalforestillingens univers og der barna blir invitert inn husets mange scene-/fiksjonsrom både som publikummere og aktive deltakere.  

Festivalen er et tilbud til byens barnefamilier og barnehager.

Informasjon om årets program kommer. Tidligere festivalprogram kan du laste ned her: 

To barn jobber med trearbeider på brostein.
Fra festivalen "Ruiner, hull og andre hemmeligheter"

Et hvitt trehus i solskinn.
Bilde: Lasse Totland