Gå tilbake til:
Du er her:
Byplanen 1916.
Kalmarhuset.
Bilde: Elisabeth Hoff.

Skoleprogram høsten 2021

Velkommen til en spennende høst på Barnas kulturhus.

Byplanen 1916
 

Byplanen.
Byplanen.
 

Tirsdag, onsdag og torsdag, 1.9.–7.10. kl. 10–12. Elisabeth Hoff.  Maks en skoleklasse pr. formidling. 1.2. trinn.

ARKITEKTUR: Lørdag 15. januar 1916 begynte det å brenne ved Berstads bod ved Murallmenningen. Sjøbodene brant som knusk, det blåste storm og raskt spredte brannen seg. Brannen la øde hele området mellom Torgallmenningen og Murallmenningen. Etter brannen ble det utlyst konkurranse om å planlegge byen og brannområdet på nytt. Det er denne planen barna får høre om. De får også se hvordan bybildet har utviklet seg over tid

Vi forteller om signalbygg som Kalmarhuset, DNS og Sundt-bygget. I tillegg får barna lære om hoved-aksene; Den ene går fra DNS og helt forbi Lille Lungegårdsvann og kryss-aksen går fra Fisketorget helt opp til Johanneskirken i den nye planen. Vi ser på arkitekturen som helhet, men også på elementer som skaper liv i bybildet som dekor og ornament.

Området fra Barnas kulturhus, DNS og mot Torgallmenningen har sin historie å fortelle om Bergen. Det blir samtale og tegning knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur.

 

Se mitt smykke
 

Se mitt smykke.
Se mitt smykke.
Bilde: Elisabeth Hoff.

Tirsdag, onsdag og torsdag 9.10.–4.11. kl. 10–12. Smykkekunstner Elisabeth Hoff. 3.–4. trinn. Maks en skoleklasse pr. formidling. Utstilling og verksted.

VISUELL KUNST: Hva gjør et smykke til et smykke? Må det være dyre materialer for at det skal være dyrebart for oss? Kan et smykke gi oss identitet og skape tilhørighet?

______________________

Barnas kulturhus sitt tilbud til skolene er GRATIS.

Påmelding må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til skolen, antall barn og voksne. I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.

Om smittesituasjonen krever det, kan vi bli tvunget til å avlyse program på kort varsel.

Adresse: Kalmargaten 6.
www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.