Gå tilbake til:
Du er her:

Skoleprogram høsten 2022

Velkommen til nytt semester på Barnas kulturhus.

FORMIDLINGSPROGRAM:


Byplanen 1916
Tirsdag, onsdag og torsdag 30.8.–6.10. kl. 10–12. 
Elisabeth Hoff. 1.–2. trinn. Maks én skoleklasse pr. formidling. Oppmøte: Barnas kulturhus, Kalmargaten 6.

Lørdag 15. januar 1916 begynte det å brenne ved Berstads bod ved Murallmenningen. Sjøbodene brant som knusk, det blåste storm og raskt spredte brannen seg. Brannen la øde hele området mellom Torgalmenningen og Murallmenningen. 

Etter brannen ble det utlyst konkurranse om å planlegge byen og brannområdet på nytt. Det er denne planen barna får høre om. De får også se hvordan bybildet har utviklet seg over tid.

Vi inviterer til formidling inne på Barnas kulturhus og byvandring ute i det som ble byplanen fra 1916. Vi forteller om signalbygg som Kalmarhuset, DNS og Sundt-bygget. I tillegg får barna lære om hoved-aksene; Den ene går fra DNS og helt forbi Lille Lungegårdsvann og kryss-aksen går fra Fisketorget helt opp til Johannes kirken i den nye planen. Vi ser på arkitekturen som helhet, men også på elementer som skaper liv i bybildet som dekor og ornament.

Området fra Barnas kulturhus, DNS og mot Torgalmenningen har sin historie å fortelle om Bergen. Det blir samtale og tegning knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur.

Avsatt tid for medbrakt lunsj.

Byplanen 1916
Byplanen 1916
Bilde: Tove K. Breistein

Bydetektivene slår til!
Tirsdag, onsdag og torsdag 18.10.–24.11. kl. 10–13. 
Elisabeth Hoff. Oppmøte: Barnas kulturhus, Kalmargaten 6. Maks en skoleklasse pr. formidling. 3.–4. trinn. 

Vi inviterer til formidling og byvandring i området rundt Nøstet/Nordnes. Dette er et område med mange ulike og unike bygninger og byrom hvor alle har sin historie å fortelle om Bergen. Det blir samtale og tegning knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur. Våre bydetektiver skal, etter innføring i byggeteknikk og arkitekturhistorie, oppdage spor i byen. 

Avsatt tid til medbrakt lunsj.

Bydetektivene slår til
Bydetektivene slår til
Bilde: Barnas kulturhus


FORESTILLINGER I HØSTFERIEN FOR SFO:


Kyllingen som ikke kunne synge
Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag 10.–13.10. kl. 10.
Lekerommet – Karoline Wallace (vokal, ukulele, synth), Petter Asbjørnsen (kontrabass) og Håvard Funderud (trombone, piano) i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter. Fra 3 år.

MUSIKK: Den fisefine kyllingen var lei av det skitne livet på bondegården. Han drømmer om å få bo på selveste slottet, langt vekke fra grisebæsj og hestepromp. Dette vil han få til ved å smelte kongens hjerte med vakker sang. Problemet er at kyllingen ikke kan synge.

Kyllingen som ikke kunne synge
Kyllingen som ikke kunne synge
Bilde: Audun Humberset

Tres Musicos
Fredag 14.10. kl. 10 og 12 
Ole Andre Farstad (strenginstrument, perkusjon, vokal), Hades Hernández (vokal, perkusjon) og Alejandro Huidobro Goya (vokal, perkusjon, strengeinstrumenter). Fra 3 år

MUSIKK: Bli med inn i en verden av latinamerikanske rytmer og stilarter. Møt flekkete kyr, dansende isbjørner, havfruer, brunkrabber, esel, fårikål, varm sjokolade, karibiske krokodiller og reinsdyr. 

Tres Musicos
Tres Musicos
Bilde: Tres Musicos

BILLETTINFORMASJON:


Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis.

Påmelding må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til skolen, antall barn og voksne. 

I vår kafé kan medbragt mat nytes. NB! Plassbestilling.

Vis hensyn! Det er viktig at personer som har symptomer på luftveisinfeksjoner ikke møter. Følg ellers myndighetenes generelle smittevernråd. Antall publikummere/skoleklasser tilpasses gjeldende restriksjoner. Om smittesituasjonen krever det, kan vi også bli tvunget til å avlyse program på kort varsel. 

Adresse: Kalmargaten 6.
www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.