Gå tilbake til:
Du er her:
Middelalderbyen
Middelalderbyen
Bilde: Tove K. Breistein

Skoleprogram våren 2020

OBS! Avlyst!

For å forebygge og avgrense smitte har Bergen kommune innført restriksjoner for folkeansamlinger. Vi ser at det blir utfordrende for oss å gjennomføre våre aktiviteter i henhold til disse restriksjonene, og velger derfor å avlyse alle våre arrangement denne våren.

Barnas kulturhus ønsker byens barneskolebarn velkommen til et nytt og spennende semester.

Last ned pdf med programmet nederst på siden.

ARKITEKTUR: 

 

Bydetektivene slår til! 
Tirs, ons, tors. 21.1.–14.5. kl 10–13. Elisabeth Hoff eller Elisabeth Slaattelid. Oppmøte og avslutning på Barnas kulturhus. Innlagt tid til lunsj. For 4. trinn. 

Byvandring, samtale og verksteds­aktiviteter knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur. Våre bydetektiver skal, etter innføring i byggeteknikker og arkitekturhistorie, ut og oppdage spor i byen.

 

Middelalderbyen
Tirs, ons, tors. 21.1.–7.5. kl 10–13. Bastian Danielsen og Stine Mari Lian Medås. Oppmøte v/Schøtstuene. Innlagt tid for lunsj. For 4. trinn. 

Besøk i Mariakirken, Schøtstuene og Bryggen. Vi studerer bl.a. lafteteknikk og Scholeusstikket. På Bryggen løser vi oppgaver knyttet til materialbruk, konstruksjon og struktur.

 

 DRAMA: 

 

Tre ruiner
Tirs, ons, tors. 10.3.–2.4. kl 10–11.15. Linda Rios. Oppmøte v/Mariakirken. Maks 25 barn. 1.–2. trinn. 

En gang var Lavranskirken, Maria Gildeskåle og ­Katarinahospitalet viktige bygninger i byen. ­Gjennom dramatisk lek og fortelling kommer vi nærmere bysamfunnet på 1200-tallet. Som byens fremste menn og kvinner må vi finne en løsning på et dilemma.

 

VINTERFERIEN (SFO):

 

LYDrøre 
Man, tirs, ons, tors. (vinterferien) 24.2.–27.2. kl 10. Per Jørgensen, Frank Jakobsen og Nils Are Drønen. 1.–2. trinn.

Bli med på jakten etter de fineste rytmene, melodiene og lydene. Per leter etter verdens minste lyd og Frank er på jakt etter den fineste melodien! Sammen med Nils har de lyst til å invitere barn i alle aldre til å utforske forskjel­lige rytmer, melodier og lyder. Ta gjerne med noe som lager lyd.

 

FESTIVAL:

 

Kulturminnefestival: Ruiner, hull & andre hemmeligheter 
Fre 17.4. kl 10–11.15. Gabrielle Barth, Sindre T. Westgård og Linda Rios. 1.–2. trinn. Utfyllende program kunngjøres senere. 

Tre rom og tre fortellere tar deg tilbake til myter og fortellinger fra tidligere tider.

 

BYHISTORIE:

 

Fru Mohrs Gartneri
Tirs, ons, tors 26.5.–11.6. kl 9.45–12. Elisabeth Hoff. 1.–3. trinn. 

En gang var Barnas kulturhus ­boligen til Fru Mohr. Hun drev et gartneri der Kalmarhuset ligger i dag. Våren 2020 vil vi «gjenåpne» gartneriet i Barnas kulturhus og invitere skoler og barnefamilier til å lage en historisk tidslinje med planter og vekster knyttet til Bergens 950-årige historie.

 

Alle tilbud er GRATIS

PÅMELDING: Tlf 53 03 82 30 (hverdager kl 9-15) eller e-post: barnaskulturhus@bergen.kommune.no.

I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.

ADRESSE: Kalmargaten 6.