Gå tilbake til:
Du er her:

Skoleprogram våren 2023

Vi ønsker byens skoler velkommen til et variert semester på Barnas kulturhus.

FORMIDLINGSPROGRAM:


Glassets magi
Tirsdag, onsdag og torsdag 31. januar–15. februar kl. 10–13. Innlagt tid for lunsj. Elisabeth Hoff. Maks en skoleklasse pr. formidling. 4.–5. trinn.

Glass er smeltet sand blandet med soda og kalk. Når dette varmes opp til 1500 grader blir det til en flytende masse. Når det avkjøles blir det til glass. Et glassmaleri er farget glass satt sammen til et ornament eller bilde. Det kan også være malt dekor som er brent inn i glasset. Fargenes virkning sammen med lyset gir liv i glasset og bildene. Detaljene trer frem på en helt spesiell måte.

På Barnas kulturhus kan dere denne våren få se ulike eksempler på glassmaleri. Det blir verksted med glassmaleri i ulike teknikker – og samtale om glassets magi.

Del av større glassmaleri
Del av større glassmaleri
Bilde: Svein Skare © Universitetsmuseet i Bergen

Bydetektivene slår til!
Tirsdag, onsdag og torsdag 7. mars–4. mai kl. 10–13. Elisabeth Hoff. Oppmøte: Barnas kulturhus, Kalmargaten 6. Maks en skoleklasse pr. formidling. 3.–4. trinn.

Vi inviterer til formidling og byvandring i området rundt Nøstet/Nordnes. Dette er et område med mange ulike og unike bygninger og byrom som alle har sin historie å fortelle om Bergen. Det blir samtale og tegning knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur. Våre bydetektiver skal, etter innføring i byggeteknikk og arkitekturhistorie, oppdage spor i byen. 

Avsatt tid til medbrakt lunsj.

Bydetektivene slår til
Bydetektivene slår til
Bilde: Barnas kulturhus


FORESTILLINGER I VINTERFERIEN FOR SFO:


Den lille prinsen
For SFO i vinterferien; mandag 27. februar kl. 10, tirsdag 28. februar kl. 12 (NB!), onsdag 1. mars kl. 10, torsdag 2. mars kl. 10, fredag 3. mars kl. 10.
MoonMade Produksjoner – Ine Terese Hogstad (koreograf og danser), Hanne Vatnøy (komponist og artist), Stine Elise Eikefet (musiker). Fra 3 år.

DANS/MUSIKK/TEATER: Den lille prinsen fra Asteroide B612 bestemmer seg en dag for å dra på oppdagelsesferd ut i verdensrommet. På sin ferd møter han mange spennende mennesker og dyr, blant annet en rev som forteller en viktig hemmelighet. En tverrestetisk forestilling om livets små og store spørsmål som makt, avhengighet, selvdyrking, vennskap og kjærlighet.

Trailer: https://vimeo.com/110413932

Den lille prinsen
Den lille prinsen
Bilde: Moon Made Produksjoner

_______________________________________________________________

BILLETTINFORMASJON:


Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis.

Påmelding må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til skolen, antall barn og voksne. 

I vår kafé kan medbragt mat nytes. NB! Plassbestilling.

Adresse: Kalmargaten 6.
www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.