Skoleprogram høsten 2024

Vi ønsker byens skoler velkommen til et nytt semester på Barnas kulturhus.

NB! Torsdag 8. august gjøres billettene til årets høstprogram tilgjengelig. 
Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis. Påmelding til formidlingstilbudene må gjøres via lenkene i de enkelte programbeskrivelsene nedenfor.

Ved bestilling; oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til skolen samt antall barn og voksne. 

I mellomtiden kan du lese om det kommende tilbudet her:

Formidlingsprogram:


Bydetektivene slår til!
Tirsdag, onsdag og torsdag 3.–19. september kl. 10.00–13.00.
Ved Elisabeth Hoff. Oppmøte: Barnas kulturhus, Kalmargaten 6. Avsatt tid for medbrakt lunsj. Maks 25 barn pr. formidling, 3.–4. trinn.  Påmelding kan gjøres her f.o.m. 8. august.

Bydetektivene slår til!
Bydetektivene slår til!
Bilde: Barnas kulturhus

Vi inviterer til formidling og byvandring i området rundt Nøstet/Nordnes. Dette er et område med mange ulike og unike bygninger og byrom hvor alle har sin historie å fortelle om Bergen. Det blir samtale og tegning knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur. Våre bydetektiver skal, etter innføring i byggeteknikk og arkitekturhistorie, oppdage spor i byen. 
 

Byplanen 1916  
Tirsdag, onsdag og torsdag 15.–31. oktober kl. 10.00–12.00. Ved Elisabeth Hoff. Avsatt tid for medbrakt lunsj. Maks 25 barn pr. formidling. 
1.–2. trinn. Påmelding kan gjøres her f.o.m. 8. august.

Byplanen 1916.
Byplanen 1916.
Bilde: Barnas kulturhus.

«Lørdag 15. januar 1916 begynte det å brenne ved Berstads bod ved Murallmenningen. Sjøbodene brant som knusk, det blåste storm og raskt spredte brannen seg. Brannen la øde hele området mellom Torgalmenningen og Murallmenningen.» 

Etter brannen ble det utlyst konkurranse om å planlegge byen og brannområdet på nytt. 

Med utgangspunkt i gamle foto, kart og planer, samtaler vi om hvordan brannen endret byen. Vi tar elevene med på byvandring ute i det som ble resultatet av byplanen fra 1916. Vi finner  signalbygg og hovedaksene i bybildet. Vi ser på arkitekturen som helhet, men også på dekor og ornament som skaper liv i byen.

_______________________________________________________________

Påmelding til formidlingstilbudene må gjøres via lenkene i de enkelte programbeskrivelsene (f.o.m. 8. august). Ved bestilling; oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til skolen samt antall barn og voksne. 

Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis. I vår kafé kan medbragt mat nytes. 

Adresse: Kalmargaten 6.
www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.