Gå tilbake til:
Du er her:

Skoleprogram

Barnas kulturhus ønsker byens skoler velkommen tilbake 26. august. Høstprogrammet presenteres her den 9. august, og fra da er det også mulig å melde seg på.

 

Avsluttet program våren 2022:

 
FORMIDLINGSPROGRAM:

Byplanen 1916
 

Byplanen 1916
Byplanen 1916
Bilde: Barnas kulturhus

Tirsdag, onsdag og torsdag 25. januar– 24. februar kl. 9.30–11.30. Elisabeth Hoff. Oppmøte: Barnas kulturhus, Kalmargaten 6. Maks en skoleklasse pr. formidling. 1.–2. trinn. Om smittesituasjonen tilsier det, vil hele formidlingen foregå utendørs.

Lørdag 15. januar 1916 begynte det å brenne ved Berstads bod ved Murallmenningen. Sjøbodene brant som knusk, det blåste storm og raskt spredte brannen seg. Brannen la øde hele området mellom Torgalmenningen og Murallmenningen. 

Etter brannen ble det utlyst konkurranse om å planlegge byen og brannområdet på nytt. Det er denne planen barna får høre om. De får også se hvordan bybildet har utviklet seg over tid.

Vi inviterer til formidling inne på Barnas kulturhus og byvandring ute i det som ble byplanen fra 1916. Vi forteller om signalbygg som Kalmarhuset, DNS og Sundt-bygget. I tillegg får barna lære om hoved-aksene; Den ene går fra DNS og helt forbi Lille Lungegårdsvann og kryss-aksen går fra Fisketorget helt opp til Johannes kirken i den nye planen. Vi ser på arkitekturen som helhet, men også på elementer som skaper liv i bybildet som dekor og ornament.

Området fra Barnas kulturhus, DNS og mot Torgalmenningen har sin historie å fortelle om Bergen. Det blir samtale og tegning knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur.

Avsatt tid for medbrakt lunsj.
 

Bydetektivene slår til!
 

Bydetektivene
Bydetektivene
Bilde: Barnas kulturhus

Tirsdag, onsdag og torsdag 8. mars–12. mai kl. 10–13. Elisabeth Hoff. Oppmøte: Barnas kulturhus, Kalmargaten 6. Maks en skoleklasse pr. formidling. 3.–4. trinn. Om smittesituasjonen tilsier det, vil hele formidlingen foregå utendørs.

Vi inviterer til formidling og byvandring i området rundt Nøstet/Nordnes. Dette er et område med mange ulike og unike bygninger og byrom hvor alle har sin historie å fortelle om Bergen. Det blir samtale og tegning knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur. Våre bydetektiver skal, etter innføring i byggeteknikk og arkitekturhistorie, oppdage spor i byen. 

Avsatt tid til medbrakt lunsj.


FORESTILLING:

Psst!

Psst!
Psst!
Bilde: Privat

For SFO i vinterferien; mandag 28. februar, tirsdag 1. mars, onsdag 2. mars og torsdag 3. mars kl. 10, samt fredag 4. mars kl. 10 og 12. Øyvind Hegg-Lunde, Øyvind Skarbø og Fredrik Rysjedal. 1.–2. trinn.

 Vi følger de to trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom et døgn. Hverdagslyder som knasende gulrøtter, tørketrommelen i kjelleren og digre anleggsmaskiner omskapes til en helt spesiell musikkforestilling i samspill med Fredrik sine levende illustrasjoner.

______________________

Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis.

Påmelding må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til skolen, antall barn og voksne. 

I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.

Korona: Antall publikummere/skoleklasser tilpasses gjeldende restriksjoner.

Vis hensyn! Det er viktig at personer som har symptomer på luftveisinfeksjoner ikke møter. Følg ellers myndighetenes generelle smittevernråd. Om smittesituasjonen krever det, kan vi bli tvunget til å avlyse program på kort varsel. 

Adresse: Kalmargaten 6.
www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.