Gå tilbake til:
Du er her:
Kan du Plystre Johanna? Kompani 13
Kan du Plystre Johanna?
Bilde: Kompani 13

Barnehageprogram høsten 2020

Velkommen til Barnas kulturhus høsten 2020.

Grunnet koronasituasjonen har vi begrenset antall plasser på forestilling. Vi tar kun i mot en kohort (gruppe), eventuelt to samarbeidende kohorter per forestilling. Påmelding til forestilling eller formidlingsprogram må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Ved bestilling, oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen,avdeling, antall barn og voksne og om dere kommer med en eller to kohorter. 

Vi følger nøye med på smittesituasjonen i Bergen og vi kan bli tvunget til å avlyse program på kort varsel. Følg med på denne siden.


Barnas kulturhus ønsker byens barnehager velkommen til et spennende høstsemester.

FORESTILLINGER: 


Samiske fortellinger
Fre. 4.9. kl. 10. Sindre T. Westgård. Fra 3 år.

TEATER: Samiske fortellinger har ofte en livlig og overraskende form. I denne forestillingen får du høre to eventyr du nok ikke har vært borti om du har holdt deg til Asbjørnsen og Moe eller brødrene Grimm. Kom og la deg overraske!


Fru Natt

Fre. 11.9. kl. 10 og man. 14.9 kl. 11.30. Maria Aasebø Rønhovde. Fra 3 år.

TEATER: Fru Natt har gjemt noe under sengen til Selma. Det viser seg at natten kan inneholde mye mer enn bare mørke.


Mormor og de åtte ungene
Fre. 18.9. kl. 10 og 12 og man. 21.9. kl. 11.30. Fre. 13.11. kl. 10 og 12, man. 16.11. kl. 11.30. Lys Levende Adele – Adele Lærum Duus. Fra 3 år.

TEATER: Skuespiller Adele Lærum Duus leser sine favoritthistorier fra Anne-Cath. Vestlys bøker om Mormor og de åtte ungene.


Hysj

Fre. 25.9. kl. 10 og man. 28.9. kl. 11.30. Nils Are Drønen, Snorre Bjerck og Frank Jacobsen. Fra 3 år.

MUSIKK: «Hysj» er det ordet en som spiller trommer hører oftest. Fra første sekund Frank, Snorre og Nils plukket opp sitt første par trommestikker har de blitt hysjet på av foreldre, venner, naboer, lærere og dirigenter. Nå er det nok! Trommisene tar saken i egne hender og spiller så høyt de vil – feite grooves (rytmer) og høye symbalcrash. Ikke mere «HYSJ»!


Kan du plystre Johanna?

Høstferien for SFO og de eldste barnehagebarna: Man 5.10., tirs 6.10., ons 7.10. og tors 8.10. kl. 10. Kompani13 – Steinar Thorsen, Jorunn Lullau og Lasse Åkerlund. Tekniker: Lise Lotte Flesland. Fra 5 år.

TEATER: «En farfar i livet sku alle ha …» sang Odd Nordstoga. Men Eilif har ingen bestefar. «Det kan vi fikse» sier Emma – «jeg vet hvor de fins». Figurteaterforestilling om vennskap mellom generasjoner, bygget på Ulf Starks bok ved samme navn. 


Bjørnis og de røde prikken

Fre. 16.10 kl. 10 og 12 og man. 19.10 kl. 11.30. Fnugg Teater – Lina Taule Fjørtoft og Haflidi Haflidason. Fra 3 år.

TEATER:
Isbjørngutten Bjørnis bor på Svalbard. En dag får han vondt i magen og han oppdager at det er røde prikker i maten sin. Av sin kloke venn Hvalen Ross får Bjørnis vite at de røde prikkene kommer fra fabrikkene til menneskene og Bjørnis pønsker ut en plan å få det til å bli godt å leve på Svalbard igjen.


Pling vaken

Fre. 23.10. kl. 10 og man. 26.10. kl. 11.30. Krabatene – Irene Ahnéll og Mette Scarth Tønseth. Fra 3 år.

TEATER: Klara driver mammaen sin til vanvidd med alle små og store påskudd for ikke å sove. Men merkelige ting skjer på Klaras rom, og hun forstår at det ikke er bare bare å være mamma ...


Rød nese

Fre. 30.10 kl. 10 og man. 2.11. kl 11.30. Krabatene – Irene Ahnéll. Fra 3 år.

TEATER: En ordløs musikalsk forestilling for de minste. Ingredienser; jakten på en rød nese, noen spennende kofferter med overraskelser i, små sirkusnumre og lek med musikk og kropp.


Nagila - de dansende kuene

Man 9. Nov. kl. 11.30. Abu Adonaba, Stephen Osono og Marianne Adonaba. Fra 3 år.

MUSIKK: Har du sett en ku danse? Det har Abu. Som barn passet han på kuene i landsbyen i Ghana, og tok dem ut på slettene for å spise gress. Noen ganger danset kuene, og de lærte Abu å danse. Tro det eller ei. Kan du danse som en ku?

Hei Kalas!

Fre. 20.11 kl. 10 og 12 og man. 23.11 kl. 11.30. Roy Ole Førland, Heidi Marie Vestrheim og Anniken Theodorsen. Fra 3 år.

MUSIKK: Alle synger om hest og hund og katt. Om søte små valper pakket inn i vatt. Men ingen husker kloakkdyra. Kloakkdyr er bra. Stygge dyr er også bra. Hei Kalas! undrer seg over verden og livet og dyra og menneskene. Sangene er morsomme på en trist måte eller triste på en morsom måte.


Teskjekjerringas jul
Fre. 27.11 kl. 10 og 12, man. 30.11 kl. 11.30, fre. 4.12 kl. 10 og 12, man. 7.12 kl. 11.30 og fre. 11.12 kl. 10 og 12. Lys Levende Adele – Adele Lærum Duus. Fra 3 år.

TEATER: Kom i julestemning med denne koselige forestillingen basert på Alf Prøysens fortelling. Her møter vi ikke bare kjerringa sjøl, men også mannen hennes, fru Lykkefryd, Kari i Lia og snekker Andersen, alt utført av en og samme skuespiller. Teskjekjerringas jul byr på raske kostymeskift, figurspill, fysisk teater, humor og løssluppen lek med roller.

 

FORMIDLINGSPROGRAM: 


Under hus og gate
Tirs., ons., tors. 15.9.–1.10. kl. 10–11.15. Monika Solheim og Elisabeth Slaattelid. NB! Oppmøte v/Bryggen Tracteursted – brønnen inne på Bryggen. Maks 12 barn. Fra 4 år.

DRAMA: I Bergen ligger hemmelige fortellinger om byen slik den en gang var. Under hus og gate finnes det fengsel, lager, skjenkested, rettslokale, ballsal – alt på samme sted; i Norges aller første rådhus. Byhistorie formidlet gjennom dramatisk lek.


Avtrykk av byen, avtrykk av Bergen
Tirs., ons. og tors. 3.11.–19.11. kl.10–12. Elisabeth Hoff. Oppmøte utenfor Barnas kulturhus. Maks 12 barn. Fra 5 år.

ARKITEKTUR: Har byen mønster? Har gaten og brosteinen mønster? Kan vi ta avtrykk av Bergen? Velkommen til et utendørs verksted der vi jobber med overføring av byens avtrykk til papir, tekstil og annet materiale.

----

Grunnet koronasituasjonen har vi begrenset antall plasser. Vi tar kun i mot en kohort (gruppe), eventuelt to samarbeidende kohorter.

Påmelding til forestilling eller formidlingsprogram må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Ved bestilling, oppgi navn på bestiller, kontakt-informasjon til barnehagen, antall barn og voksne og om dere kommer med en eller to kohorter. 

Bindende påmelding: Bestilte billetter faktureres barnehagen. Ingen refusjon ved manglende oppmøte.


Priser: Forestillinger kr. 50 per barn. Formidlingsprogram er gratis.

Vi følger nøye med på smittesituasjonen i Bergen og vi kan bli tvunget til å avlyse program på kort varsel. Følg med på denne siden.

I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.

ADRESSE: Kalmargaten 6.

www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus

Følg oss på Facebook.