Gå tilbake til:
Du er her:

Barnehageprogram

Barnas kulturhus ønsker byens barnehager velkommen tilbake til et spennende høstprogram 26. august. Programmet presenteres her den 9. august, og fra da er det også mulig å melde seg på.

 

Påmelding til forestilling eller formidlingsprogram må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Ved bestilling, oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen og antall barn og voksne.

Barnas kulturhus er GRATIS for byens barnehager.
 

Barnehageprogram våren 2022:

FORESTILLINGER:


Alle har en liten dør bak øret – Andre verdensrom
Fredag 14. januar kl. 10 og 12 og mandag 17. januar. kl. 11.30
Vibeke Flesland Havre og Annlaug Børsheim. Fra 3 år.

Alle har en liten dør bak øret – Andre verdensrom
Alle har en liten dør bak øret – Andre verdensrom
Bilde: Magnus Skrede

TEATER: Visste du at griser ikke kan løfte hodet, og derfor aldri har sett himmelen? I denne forestillingen møter vi en gris som drømmer om å bli astronaut. Vi prater om stjerner og planeter, og hilser på den vesle jenta som bor helt alene på stjernen rett over epletreet. Vi prøver også å finne svaret på hva stjerner gjør om dagen. Annlaug Børsheim har satt musikk til nyere poesi av Gro Dahle, Per Olav Kaldestad, Christian Løchstøer og Ragnar Hovland. Skyggespill, poesi og musikk. 


Bing, Bang & Bongo
Fredag 21. januar kl. 10 og 12 og mandag 24. januar kl. 11.30. 
Sigurd Ulveseth, Arild Seim, Helge Nyheim

Bing, Bang & Bongo
Bing, Bang & Bongo
Bilde: Helge Nyheim

MUSIKK: Interaktiv konsert med barnesanger i ny forkledning. Improvisasjon og humor står i fokus når de tre kompfyrene drar i gang det lille toget i Rio, Postmann Pat, Dyrene i Afrika, Rocketroll m.fl. 


Rød nese
Mandag 31. januar kl. kl. 10. Krabatene – Irene Ahnéll. Fra 1 år.

Rød nese
Rød nese
Bilde: Irene Ahnell

TEATER: En ordløs musikalsk forestilling for de minste. Ingredienser; jakten på en rød nese, noen spennende kofferter med overraskelser i, små sirkusnumre og lek med musikk og kropp.


Leketøys
Fredag 4. februar kl. 10 og 12 og mandag 7. februar kl. 10. Monika Solheim og Gabrielle Barth. Fra 1 år 

Leketøys
Leketøys
Bilde: undefined

TEATER: Møt Boba og Eia og deres magiske univers fylt med farger og fantasifulle lyder. Her er det mye som skal lekes og bygges med, oppdages og utforskes. Sammen er de fryktløse oppdagere i en verden som enda er ganske ny for dem. Forestillingen er en hyllest til leken, nysgjerrigheten og barnets evne til undring.


To hundre og sekstini dagar
Fredag 11. februar kl. 10 og 12 og mandag 14. februar kl. 11.30. Roald Kaldestad og Roy Ole Førland. Fra 4 år.

To hundre og sekstini dagar
To hundre og sekstini dagar
Bilde: Bjørn R. Lie

MUSIKK: Musikkforestilling som handler om vennskap og savn ved flytting. Regnet er gjennomgangstema. Forestillingen er basert på Roald Kaldestads bok med samme navn.


Nagila – de dansende kuene 
Fredag 18. februar kl. 10 og 12 og mandag 21. februar kl. 11.30. Abu Adonaba, Stephen Osono og Marianne Adonaba. Fra 3 år.

Nagila – de dansende kuene
Nagila – de dansende kuene
Bilde: Marianne Adonaba

MUSIKK: Har du sett en ku danse? Det har Abu. Som barn passet han på kuene i landsbyen i Ghana, og tok dem ut på slettene for å spise gress. Noen ganger danset kuene. Abu spilte musikk og kuene danset. «Nagila» betyr ku-dans. Kan du danse som en ku?


Psst!
Fredag 25. februar. kl. 10 og 12, Vinterferien; mandag 28. februar., tirsdag 1. mars, onsdag 2. mars  og torsdag 3. mars kl. 10, samt fredag 4. mars kl. 10 og 12. Øyvind Hegg-Lunde, Øyvind Skarbø og Fredrik Rysjedal. Fra 3 år.

Psst!
Psst!
Bilde: Privat

MUSIKK: Vi følger de to trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom et døgn. Hverdagslyder som knasende gulrøtter, tørketrommelen i kjelleren og digre anleggsmaskiner omskapes til en helt spesiell musikkforestilling i samspill med Fredrik sine levende illustrasjoner.


Eplehagen
Fredag 11. mars kl. 10 og 12 og mandag 14. mars kl. 10. Maria Aasebø Rønhovde. Fra 1 år.

Eplehagen
Eplehagen
Bilde: Maria Aasebø Rønhovde

TEATER: Flamingoene danser og trollemor leter, skal hun synge hva alle trollene heter? Barna får bli med på en reise fra gresset på bakken til eplene i toppen av trærne og alt som gjemmer seg der. En varm, musikalsk og spennende forestilling for de aller minste. 


Monsterbesøk 
Fredag 18. mars kl. 10 og 12 og mandag 21. mars kl. 11.30. Lys Levende Adele. Fra 3 år.

Monsterbesøk
Monsterbesøk
Bilde: Áslaug Jónsdóttir

TEATER: Figurteater om bestevennene Storemonster og Veslemonster. De har det alltid kjekt sammen. Men en dag da Storemonster vil leke, kan ikke Veslemonster for Raggmonster er på besøk. Det er ikke noe kjekt å leke alene. Skal tro om de kan leke sammen alle tre? Forestillingen bygger på billedboka med samme navn av Áslaug Jónsdóttir, Rakel Helmsdal og Kalle Güettler.


Lyder i mørket
Fredag 25. mars kl. 10 og 12 og mandag 28. mars kl. 11.30. Sindre T. Westgård. Fra 3 år.

Lyder i mørket
Lyder i mørket
Bilde: Theodor Kittelsen_Nøkken_1904_Nasjonalgalleriet

TEATER: Fra gammelt er mangt et mystisk vesen skimtet i skyggene, i skumringen, i øyekroken. Kanskje har du selv sett noe? Bli med til skogen, til fossen, til de underjordiske! Fortellerforestilling basert på eventyr og sagn. 


Ornette for ungene
Fredag 1. april kl. 10 og 12 og mandag 4. april kl. 11.30. Kjetil Møster (saxofon), John Hegre (gitar), Stein Urheim (gitar), Nils Are Drønen (trommer). Fra 3 år.

Ornette for ungene
Ornette for ungene
Bilde: Privat

MUSIKK: Konsert med barnesanger og Ornette Colemans lekne melodier. Barna deltar på elektroniske samplingbokser og klanginstrumenter.


Farmors kongehus 
Fredag 22. april kl. 10 og 12 og mandag 25. april kl. 11.30. Lys Levende Adele. Fra 3 år.

Farmors kongehus
Farmors kongehus
Bilde: Lys Levende Adele

TEATER: Tenk å plutselig få en vaskeekte konge som gjest i huset sitt! I denne figurteaterforestillingen får vi høre om alt det rare som skjedde da selveste kong Olav kom på besøk hjemme hos Adeles besteforeldre på Voss. Farmors kongehus baserer seg på Adele Lærum Duus sin egen bok, illustrert av Elisabeth Moseng. 


Krøll på camping
Fredag 29. april kl. 10 og 12 og mandag 2. mai kl. 11.30. Maria Aasebø Rønhovde. Fra 3 år.

Krøll på camping
Krøll på camping
Bilde: Maria Aasebø Rønhovde

TEATER: Klovnen Krøll skal på camping for aller første gang. Å gjøre ting for første gang kan være både skummelt og spennende. I denne lekne forestillingen får vi innblikk i Krøll sin glede, undring, nysgjerrighet og frustrasjon i møte med campinglivet. 


Den lille store reisen 
Fredag 6. mai kl. 10 og 12 og mandag 9. mai kl. 10. Open Window Teatre – Dominika Minkacz-Sira. Fra 1 år.

Den lille store reisen
Den lille store reisen
Bilde: Gosia Glogowska-Opyd

TEATER: Sammen med den lille fuglen Kiwi, tar vi fatt på en stor reise i en varmluftballong for å utforske universet og la drømmen om å kunne fly komme til live. Interaktiv figurteaterforestilling dedikert til de minste barna. 


Mormor og de åtte ungene
Fredag 20. mai kl. 10 og 12 og mandag 23. mai. kl. 11.30. Lys Levende Adele. Fra 3 år.

Mormor og de åtte ungene
Mormor og de åtte ungene
Bilde: Lys Levende Adele

TEATER: Skuespiller Adele Lærum Duus formidler sine favoritthistorier fra bøkene om Mormor og de åtte ungene, krydret med filmklipp fra originalfilmene, der vi møter forfatter Anne-Cath Vestly selv i rollen som mormor.


Hei Kalas
Fredag 10. juni kl. 10 og 12 og mandag 13. juni kl. 11.30. Heidi Marie Vestrheim, Roy Ole Førland og Annikken Theodorsen. Fra 3 år.

Hei Kalas
Hei Kalas
Bilde: Hei Kalas

MUSIKK: Alle synger om hest og hund og katt. Om søte små valper pakket inn i vatt. Men ingen husker kloakkdyra. Kloakkdyr er bra. Stygge dyr er også bra. Hei Kalas! undrer seg over verden og livet og dyra og menneskene. Sangene er morsomme på en trist måte eller triste på en morsom måte. 


 

VERKSTEDER:

 

Neto, naturligvis 0.9 og 0.10
Tirsdag, onsdag, torsdag 8.–24. februar kl. 10–11.30. Kunstpilotene – Annette Marandon. Maks 12 barn. Fra 4 år. 

Neto, naturligvis
Neto, naturligvis
Bilde: Kunstpilotene

VISUELL KUNST: Tekstil og installasjonsverksted. Myke former overalt. Et kokong-formet telt, buktende slanger og hengende fra taket, en spiralformet kjempeøgle? Vi lager en magisk og sanselig verden av tekstiler, inspirert av den brasilianske kunstneren Ernesto Netos myke installasjoner og skulpturer – med assosiasjoner til dryppsteinsgrotter, koraller og soppsporer. Insektenes hemmeligheter
Tirsdag 5. april, onsdag 6. april og torsdag 7. april, kl. 10–10.45 og kl. 11.15–12. Monica Marcella. Maks 12 barn. Fra 4 år.

Insektenes hemmeligheter
Insektenes hemmeligheter
Bilde: Geir Dokken

VISUELL KUNST: Innsekter er både kule, ekle og plagsomme. Hva driver disse småkrypene med? Og hvorfor er de så viktige for oss? Hvordan tror du det er å være et insekt? Monica Marcella forteller fra boka «Insektenes hemmeligheter» av Anne Sverdrup-Thygeson – og etterpå får alle lage insektsportrett og modellere sitt favoritt insekt i micro-format.


 

FORMIDLINGSPROGRAM:Tre ruiner
Tirsdag, onsdag, og torsdag 8.– 31. mars kl.10–11.15. Elisabeth Slaattelid. Utendørs formidling. Oppmøte ved Mariakirken. Maks 15 barn. Fra 4 år.

Tre ruiner
Tre ruiner
Bilde: Tove K. Breistein

BYHISTORIE: En gang var Lavranskirken, Maria Gildeskåle og Katarinahospitalet viktige bygninger i byen. Gjennom dramatisk lek og fortelling kommer vi nærmere bysamfunnet på 1200-tallet. Et dilemma finner sin løsning når vi går inn i Maria Gildeskåle som byens fremste menn og kvinner.


Avtrykk av byen, avtrykk av Bergen
Tirsdag, onsdag, og torsdag 18.– 25. mai kl.10–11.15. Elisabeth Hoff. Utendørs formidling. Oppmøte utenfor Barnas kulturhus. Maks 15 barn. Fra 4 år.

Avtrykk av byen, avtrykk av Bergen
Avtrykk av byen, avtrykk av Bergen
Bilde: Lasse Totland

ARKITEKTUR: Har byen mønster? Har gaten og brosteinen mønster? Hvordan ser egentlig byens pynt ut? Kan vi ta avtrykk av Bergen? Velkommen til utendørs byvandring og verksted der vi jobber med trykk i ulike varianter.


Det var en gang en klosterhage
Tirsdag, onsdag, og torsdag 31. mai–16. juni kl. 10–11.15. Elisabeth Hoff og Elisabeth Slaattelid. Utendørs formidling. Oppmøte foran Nordnes bydelshus, Klosteret 2. Maks 15 barn. Fra 4 år.

Det var en gang en klosterhage
Det var en gang en klosterhage
Bilde: Elisabeth Hoff

BYHISTORIE: De gamle klostrene sørget for at det kom nye planter til byen. En gang var det en stor klosterhage på Nordnes med pryd- og nyttevekster. Finnes det spor av dette i dagens by? Vi leter, undersøker og planter selv for å bli kjent med Bergens historie. 
 

Billettinformasjon
 

Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis.

Påmelding til forestilling eller formidlingsprogram må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen og antall barn og voksne. Påmelding er bindende.

I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.

Vis hensyn! Det er viktig at personer som har symptomer på luftveisinfeksjoner ikke møter. Følg ellers myndighetenes gjeldende smittevernråd. Om smittesituasjonen krever det, kan vi bli tvunget til å avlyse program på kort varsel. 

Adresse: Kalmargaten 6.

www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.