Gå tilbake til:
Du er her:
Fast i Plast
Fast i Plast
Bilde: Maria Aasebø Rønhovde

Barnehageprogram våren 2021

Barnas kulturhus er nå GRATIS for barnehager.


Grunnet koronasituasjonen tar vi kun imot en kohort, eventuelt to samarbeidende kohorter per forestilling. Påmelding til forestilling eller formidlingsprogram må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Ved bestilling, oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen, avdeling, antall barn og voksne og om dere kommer med en eller to kohorter.

Velkommen til et spennende vårsemester.

FORESTILLINGER:


Mormor og de åtte ungene
Fredag 22. og mandag 25. januar. kl. 10. Fredag 29. januar og mandag 1. februar kl. 10. Lys Levende Adele – Adele Lærum Duus. Fra 3 år.

TEATER: Skuespiller Adele Lærum Duus leser sine favoritthistorier fra Anne-Cath. Vestlys bøker om Mormor og de åtte ungene.

Mormor og de åtte ungene.
Mormor og de åtte ungene.
 

Leketøys
Fredag 5. og mandag 8. februar kl. 10.
Monika Solheim og Gabrielle Barth. Fra 1 år

TEATER: Møt Boba og Eia og deres magiske univers fylt med farger og fantasifulle lyder. Her er det mye som skal lekes og bygges med, oppdages og utforskes. Sammen er de fryktløse oppdagere i en verden som enda er ganske ny for dem. Forestillingen er en hyllest til leken, nysgjerrigheten og barnets evne til undring.

Leketøys.
Leketøys.
 

To hundre og sekstini dagar
Fredag 12. og mandag 15. februar kl. 10.
Roald Kaldestad og Roy Førland. Fra 4 år.

MUSIKK: Musikkforestilling som handler om vennskap og savn ved flytting. Regnet er gjennomgangstema. Forestillingen er basert på Roald Kaldestads bok med samme navn.

To hundre og sekstini dagar.
To hundre og sekstini dagar.
 

Jubelblues
Fredag 19. og mandag 22. februar kl. 10.
Good Time Charlie – Arle Hjelmeland, Steinar Karlsen, Einar Olsson og Morten Skage. Fra 3 år.

MUSIKK: Good Time Charlie tar barna med på en oppstemt og inkluderende bluesreise.

Good Time Charlie: Jubelblues.
Good Time Charlie: Jubelblues.
 

Det blå kamskjellet
Fredag 26. februar og mandag 1. mars kl. 10.
Maria Aasebø Rønhovde. Fra 1 år.

TEATER: Sammen reiser vi gjennom bølgene akkompagnert av sang, lyder og historier. Det blir spennende oppdagelser når kamskjellet åpner seg.

Det blå kamskjellet.
Det blå kamskjellet.
 

Nagila – de dansende kuene
Fredag 5. og mandag 8. mars kl. 10.
Abu Adonaba, Stephen Osono og Marianne Adonaba. Fra 3 år.

MUSIKK: Har du sett en ku danse? Det har Abu. Som barn passet han på kuene i landsbyen i Ghana, og tok dem ut på slettene for å spise gress. Noen ganger danset kuene, og de lærte Abu å danse. Tro det eller ei. Kan du danse som en ku?

Nagila - de dansende kuene. Foto: Marianne Adonaba.
Nagila - de dansende kuene. Foto: Marianne Adonaba.
 

Rød nese
Fredag 12. og mandag 15. mars kl. 10.
Krabatene – Irene Ahnéll. Fra 1 år.

TEATER: En ordløs musikalsk forestilling for de minste. Ingredienser; jakten på en rød nese, noen spennende kofferter med overraskelser i, små sirkusnumre og lek med musikk og kropp.
 

Krabatene: Rød nese
Krabatene: Rød nese
 

Fast i plast
Fredag 19. og mandag 22. mars kl. 10.
Maria Aasebø Rønhovde. Fra 3 år.

TEATER: Anemone sitter på havets bunn, hun ser på lag på lag av plast som bølger seg rundt henne i flommer av farger og lys. Hun sitter fast. Fast i noe stort og rødt, fast i noe blått og grønt, hun sitter fast i plast. Langt tilbake i tid var det sjø i dette havet, og i sjøen var det fisker i alle regnbuens farger. Anemone er den eneste som er igjen, helt alene i et hav av plast. En forestilling om ensomhet, samarbeid og plast i havet.

Fast i plast.
Fast i plast.
 

Dyrenes Dansefest
Fredag 9. og mandag 12. april kl. 10.
Deoran – Anneke Bjørgum og Adama Barry. Fra 3 år.

MUSIKK/DANS: Dyrenes konge, løven, inviterer alle dyra til bursdagsfeiring. Da er det selvfølgelig ingen av dem som tør å la være å møte opp. Men, å komme i nærheten av denne storeteren innebærer selvfølgelig en stor risiko for hvert enkelt dyr og aller mest utsatt er sauen fordi løven bestemmer at den skal være premien i dansekonkurransen. Bli med på sang, rop, rytmisk klapping og tromming.

Dyrenes Dansefest. Foto: Kristina Hernandez.
Dyrenes Dansefest. Foto: Kristina Hernandez.
 

LYDrøre
Fredag 16. og mandag 19. april kl. 10.
Per Jørgensen, Frank Jakobsen og Nils Are Drønen. Fra 3 år.

MUSIKK: Per leter etter verdens minste lyd og Frank er på jakt etter den fineste melodien! Sammen med Nils har de lyst til å invitere barn i alle aldre til å utforske forskjellige rytmer, melodier og lyder. Kanskje har du en ting i kjøkkenskuffen hjemme som lager en liten lyd?

LYDrøre
LYDrøre
 

Thomas og Ulven
Fredag 23. og mandag 26. april kl. 10.
Arild Thomas Seim og Sigurd Ulveseth. Fra 3 år.

MUSIKK: Barna får synge mange sanger de kan fra før, men kanskje på en litt ny måte.

Thomas og Ulven.
Thomas og Ulven.
 

Samiske fortellinger
Fredag 7. og mandag 10. mai kl. 10.
Sindre T. Westgård. Fra 3 år.

TEATER: Samiske fortellinger har ofte en livlig og overraskende form. I denne forestillingen får du høre to eventyr du nok ikke har vært borti om du har holdt deg til Asbjørnsen og Moe eller brødrene Grimm. Kom og la deg overraske!

Samiske fortellinger. Foto: Tove K. Breistein.
Samiske fortellinger. Foto: Tove K. Breistein.
 

Alle har en liten dør bak øret – Øyeblikk
Fredag 28. og mandag 31. mai kl. 10.
Vibeke Havre og Annlaug Børsheim. Fra 3 år.

TEATER: I denne forestillingen møter vi gåsen som lurer på hvem hun er, kanskje hun egentlig er en svane? Vi får høre om hvordan alt startet, at vi en gang bare var et bittelite frø i magen. Et lite frø som vokser og vokser og blir til et lite menneske. Og menneskene som fortsetter å vokse, helt til de ikke klarer mer, og så dør de, og katter dør og mus dør og allting blir borte i veikanten. Diktene i denne forestillingen er skrevet av Christian Løchstøer, Ruth Lillegraven, Gro Dahle, Svein Nyhus og Per Olav Kaldestad.

Alle har en liten dør bak øret – Øyeblikk. Foto: Magnus Skrede.
Alle har en liten dør bak øret – Øyeblikk. Foto: Magnus Skrede.
 

Det mystiske pianoet
NB! AVLYST! Fredag 4. og mandag 7. juni
Karin Stautland og Mai Goto. Fra 3 år.

MUSIKK/TEATER: To dukker bor inne i et piano. De er tonene som lager musikken. En dag kravler de ut i verden. Der møter de Søte Krystall - en annen dukke som bor i et krystallpiano. Men hva skjer med musikken? Kan man lage musikk når tonene ikke lenger er i pianoet?

Det mystiske pianoet. Foto: Jørn Lavoll.
Det mystiske pianoet. Foto: Jørn Lavoll.
 

Når Valen danser
Fredag 11. og mandag 14. juni kl. 10.
Annabel Guaita og Lars Kolstad. Fra 3 år.

MUSIKK: Hvordan fortoner musikk seg fra innsiden? Annabel er pianist og holder på å øve inn et nytt musikkstykke. Hun vil så gjerne få musikken til å danse, men strever med dette! Derfor inviterer hun Trommelars på besøk. Kanskje han, sammen med publikum, kan hjelpe henne? 
 

Når Valen Danser.
Når Valen Danser.
 


VERKSTED:


1, 2, tre
Tirsdag, onsdag, torsdag 2.–18. februar kl. 9.45–11.15.
Kunstpilotene – Annette og André Marandon. Fra 3 år

VISUELL KUNST: Det var en gang et tre i en skog. Ikke en skog langs havet eller ved foten av fjellet, men en innendørs skog med dyr og planter du kan være med å lage.

Naturen inntar Barnas kulturhus! En kunstinstallasjon inspirert av skogen der ute og den japanske filmfiguren Totoro, er utgangspunkt for tegne og figurverkstedet 1, 2, tre.
 

1, 2, tre.
1, 2, tre.
 

 

FORMIDLINGSPROGRAM:


Avtrykk av byen, avtrykk av Bergen
Tirsdag, onsdag og torsdag 20.4.–6.5. kl.10–12. Elisabeth Hoff. Utendørs formidling. Oppmøte utenfor Barnas kulturhus. Maks 12 barn. Fra 4 år.

ARKITEKTUR: Har byen mønster? Har gaten og brosteinen mønster? Kan vi ta avtrykk av Bergen? Velkommen til et utendørs verksted der vi jobber med overføring av byens avtrykk til papir, tekstil og annet materiale.

Avtrykk av byen, avtrykk av Bergen.
Avtrykk av byen, avtrykk av Bergen.
 

Det var en gang en klosterhage
Tirsdag, onsdag og torsdag, 26.5.–17.6 kl. 10–11.15. Elisabeth Hoff og Elisabeth Slaattelid. Utendørs formidling. Oppmøte foran Nordnes bydelshus, Klosteret 2. Maks 15 barn. Fra 4 år.

BYHISTORIE: De gamle klostrene sørget for at det kom nye planter til byen. En gang var det en stor klosterhage på Nordnes med pryd- og nyttevekster. Finnes det spor av dette i dagens by? Vi leter, undersøker og planter selv for å bli kjent med Bergens historie. 

Det var en gang en klosterhage. Foto: Elisabeth Hoff.
Det var en gang en klosterhage. Foto: Elisabeth Hoff.
 

Tre ruiner
Tirsdag, onsdag og torsdag, 7.4.–6.5 kl. 10–11.15. Elisabeth Slaattelid. Utendørs formidling. Oppmøte ved Mariakirken. Maks 15 barn. Fra 4 år.

BYHISTORIE: En gang var Lavranskirken, Maria Gildeskåle og Katarinahospitalet viktige bygninger i byen. Gjennom dramatisk lek og fortelling kommer vi nærmere bysamfunnet på 1200-tallet. Et dilemma finner sin løsning når vi går inn i Maria Gildeskåle som byens fremste menn og kvinner.

Tre ruiner.
Tre ruiner.
 

 

Billettinformasjon
 

Grunnet koronasituasjonen har vi begrenset antall plasser. Vi tar kun imot en kohort, eventuelt to samarbeidende kohorter. Om smittesituasjonen krever det, kan vi bli tvunget til å avlyse program på kort varsel.

Gratis: Både forestillinger og formidlingsprogram er gratis. 


Påmelding til forestilling eller formidlingsprogram må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen, antall barn og voksne og om dere kommer med en eller to kohorter. Påmelding er bindende.

I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.


Adresse: Kalmargaten 6.

www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.