Barnehageprogram høsten 2023

Vi ønsker byens barnehager velkommen til en innholdsrik høst på Barnas kulturhus.

Påmelding til forestilling eller formidlingsprogram må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no

Ved bestilling, oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen og antall barn og voksne.

Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis.
 

FORMIDLINGSPROGRAM:


Under hus og gate

Tirsdag, onsdag, torsdag 5.9.–28.9. kl. 10–11.15. Gabrielle Barth og Elisabeth Slaattelid. NB! Oppmøte v/Bryggen Tracteursted – brønnen inne på Bryggen. Maks 12 barn. Fra 4 år. 

DRAMA: I Bergen ligger hemmelige fortellinger om byen slik den en gang var. Under hus og gate finnes det fengsel, lager, skjenkested, rettslokale, ballsal – alt på samme sted; i Norges aller første rådhus. Byhistorie formidlet gjennom dramatisk lek.

Under hus og gate
Under hus og gate
Bilde: Tove K. Breistein

 

VERKSTED:

Landskap – 0.13 og 0.14
Tirsdag, onsdag, torsdag 17.–26. oktober kl. 10–11.30. Kunstpilotene – Annette Marandon og André Marandon. Maks 12 barn. Fra 3 år. 

VISUELL KUNST: Et av kunstens favorittmotiv har vært, og er, natur og landskap. Gjerne den storslåtte, imponerende og ville, men også den temmede, småstilte og hverdagslige. Utstilling og installasjonsverksted inspirert av kunstens mange blikk på naturen. Sammen lager vi en kjempestor collage med landskapsbilder og et mykt fjell med figurer i miniatyr.

Verkstesdepoter (basecamper) brukes som utgangspunkt for tindebestigning i kunstverdenen. Bli med på topptur!

Landskap - 0.13 og 0.14
Landskap - 0.13 og 0.14
Bilde: André Marandon/kunstpilotene


FORESTILLINGER/KONSERTER:

Psst!
Fredag 1. september kl. 10 og 11.30, mandag 4. september kl. 10 og 11.30. Øyvind Hegg-Lunde, Øyvind Skarbø og Fredrik Rysjedal. Fra 3 år.

MUSIKK: Vi følger de to trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom et døgn. Hverdagslyder som knasende gulrøtter, tørketrommelen i kjelleren og digre anleggsmaskiner omskapes til en helt spesiell musikkforestilling i samspill med Fredrik sine levende illustrasjoner.

Psst!
Psst!
Bilde: Privat

Samiske fortellinger
Fredag 8. september kl. 10 og 11.30. Sindre T. Westgård. Fra 3 år.

TEATER: Samiske fortellinger har ofte en livlig og overraskende form. I denne forestillingen får du høre to eventyr du nok ikke har vært borti om du har holdt deg til Asbjørnsen og Moe eller brødrene Grimm. Kom og la deg overraske!

Samiske fortellinger
Samiske fortellinger
Bilde: Tove K. Breistein

Trollet utan hjarte
Fredag 15. september kl. 10 og 11.30, mandag 18. september kl. 10 og 11.30. Teaterfrø – Frøydis Flotve og Veronika F. Røssland. Fra 4 år.

TEATER: Liker du eventyr? Kanskje du liker å dikte dine egne? I denne forestillingen får barna være med på begge deler, fra «det var en gong» til «snipp snapp snute». Forestillingen er en dramatisering basert på det tyske eventyret; Mannen uten hjerte og Asbjørnsen & Moe sitt eventyr; Risen som ikke hadde noe hjerte på seg.

Trollet utan hjarte
Trollet utan hjarte
Bilde: Illustrasjon: Malena Ekeland

Mitt og Ditt
Fredag 22. september kl. 10 og 11.30, mandag 25. september kl. 10 og 11.30. ODD kompani – Haflidi Arnar Haflidason og Julie Borthne Westreng. Fra 3 år.

MUSIKK: En visuell og musikalsk forestilling om å dele. Wilma ønsker seg en lillebror hun kan leke med og passe på. En dag får hun endelig en bror, men det er en storebror. Eik og Wilma blir stesøsken og må bo sammen og dele rom. Vil de egentlig dele noe som helst?

Mitt og Ditt
Mitt og Ditt
Bilde: ODD kompani

The Bucks
Fredag 29. september kl. 10 og 11.30, mandag 2. oktober kl. 10 og 11.30. Nils Aksel Røed (saxofoner), Isach Skeidsvoll (piano), Nils Are Drønen (batteri). Fra 3 år.

MUSIKK: The Bucks er trioen fra Bergen som koker over av kompromissløs energi, livskraft og patos. Ingen barn eller voksne skal kunne sitte rolig på stolene igjennom en konsert. Musikken er preget av en fot plantet i 60-talls avantgarde jazz og en fot som er umulig å si hvor de har plantet.

The Bucks
The Bucks
Bilde: The Bucks

Mormor og de åtte ungene
Fredag 6. oktober kl. 10 og 11.30 og mandag 9. oktober kl. 10 og 11.30. Lys Levende Adele. Fra 3 år.

TEATER: Skuespiller Adele Lærum Duus formidler sine favoritthistorier fra bøkene om Mormor og de åtte ungene, krydret med filmklipp fra originalfilmene, der vi møter forfatter Anne-Cath Vestly selv i rollen som mormor. 

Mormor og de åtte ungene
Mormor og de åtte ungene
Bilde: Lys Levende Adele

Mjau
Fredag 13. oktober kl. 10 og 11.30 og mandag 16. oktober kl. 10 og 11.30. Krabatene – Irene Ahnéll, Mette Scarth Tønseth og Ramona Sulen. Fra 3 år.

MUSIKK: En mikromusikal om vår venn katten! Bli med på en morsom og musikalsk reise i kattenes verden - og møt gamle Jeronimus, skumlekatten Gropius, dansepusen Bellarus, de fisefine perserpusene og mange flere! 

Mjau
Mjau
Bilde: Krabatene

Pling vaken
Fredag 20. oktober kl. 10 og 11.30 og mandag 23. oktober kl. 10 og 11.30. Krabatene – Irene Ahnéll og Mette Scarth Tønseth. Fra 3 år.

TEATER: Klara driver mammaen sin til vanvidd med alle små og store påskudd for ikke å sove. Men merkelige ting skjer på Klaras rom, og hun forstår at det ikke er bare bare å være mamma ... 

Pling vaken
Pling vaken
Bilde: Krabatene

Bamsen og dokka i klomaskinen
Fredag 27. oktober kl. 10 og 11.30 og mandag 30. oktober kl. 10 og 11.30. Eli Aurlund Sæle, Ole Henrik Risøy Solheim og Eirik Aurlund Sæle. Fra 3 år.

TEATER: Bamse har sittet fast i en klomaskin så lenge han kan huske. En dag oppdager han en ny leke i klomaskinen, Dokka. Kommer de noen gang til å bli venner? Og vil det noen gang komme et barn og plukke dem? Hva skal til for å være god nok, bli valgt, ønsket og elsket? 

Bamsen og dokka i klomaskinen
Bamsen og dokka i klomaskinen
Bilde: Illustrasjon: Kristine Arntsen

Idunns epler
Mandag 6. november kl. 10 og 11.30. Sindre T. Westgård. Fra 4 år.

Visste du at Tor, Odin og de andre vikinggudene ville ha blitt gamle og dødd akkurat som mennesker, om det ikke hadde vært for Idunns magiske epler? Kom og hør historien om Loke og den gangen gudene ble gamle.

Idunns epler
Idunns epler
Bilde: Shutterstock

Små føtter store spor
Fredag 10. november kl. 10 og 11.30 og mandag 13. november kl. 10 og 11.30. Camilla Myrhaug (vokal), Sondre Pettersen (tangenter) og Erlend Myrhaug (gitar). Regi: Janne Cecilie Knutsen. Fra 3 år.

MUSIKK:I januar 2023 kom barneplata Små føtter, store spor med tekster og melodier av Janne Cecilie Knutsen. I denne konserten ønsker vi å formidle ulike stemninger, der vi tar barna med inn i det mystiske, det skumle, det magiske og det følsomme.

Små føtter store spor
Små føtter store spor
Bilde:

Full rulle
Fredag 17.11. kl. 10 og 11.30 og mandag 20.11. kl. 10 og 11.30. Good Time Charlie – Arle Hjelmeland (vokal), Steinar Karlsen (gitar, vokal), Einar Olsson (trommer, vokal) og Morten Skage (bass, vokal). Fra 3 år.  NB! PLATESLEPP. 

MUSIKK: Med sitt fjerde album i Jubelblues-serien tar Good Time Charlie barna med på en oppstemt og inkluderende bluesreise på vestlandsdialekt. Her kan du synge med på sanger om å kile noen med smilet ditt, bli køsprø, og være gul og blå fra topp til tå.

Good Time Charlie - Full rulle
Good Time Charlie - Full rulle
Bilde: Oddleiv Apneseth

Teskjekjerringas jul
Fredag 24.11. kl. 10 og 11.30 og mandag 27.11. kl. 10 og 11.30. Fredag 1.12. kl. 10 og 11.30 og mandag 4.12. kl. 10 og 11.30. Fredag 8.12. kl. 10 og 11.30 og mandag 11.12. kl. 10 og 11.30. Fredag 15.12. kl. 10 og 11.30 og mandag 18.12. kl. 10 og 11.30. Lys Levende Adele. Fra 3 år.

TEATER: Kom i julestemning med denne koselige forestillingen basert på Alf Prøysens fortellinger. Her møter vi ikke bare kjerringa sjøl, men også mannen hennes, fru Lykkefryd, Kari i Lia og snekker Andersen, alt utført av en og samme skuespiller. Teskjekjerringas jul byr på raske kostymeskift, figurspill, fysisk teater, humor og løssluppen lek med roller. Lys Levende Adele. Fra 3 år.

Teskjekjerringas jul
Teskjekjerringas jul
Bilde: Lys Levende Adele


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

BILLETTINFORMASJON:


Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis.

Påmelding til forestilling eller formidlingsprogram må gjøres på mail; barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen og antall barn og voksne. Påmelding er bindende.

I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.

Adresse: Kalmargaten 6.

www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.