Frivillige tilbyr psykososial hjelp

Har du det vanskelig eller kjenner du noen som har det vanskelig? Ikke vær redd for å søke hjelp. Flere frivillige organisasjoner har hjelpetjenester.

Ved akutt fare for liv og helse, ring 113. 

Kontaktinformasjon til hjelpetelefoner

Mental helse

Mental helse er landsdekkende organisasjon som blant annet driver psykososial hjelp til mennesker som har det vanskelig. Deres tilbud omfatter følgende tjenester:

Hjelpetelefonen

Mental helse sin landsdekkende telefontjenesten 116 123 er døgnåpen og gratis å benytte.

Sidetmedord.no

Skrivetjenesten www.sidetmedord.no  er en arena for de som ønsker å skrive fremfor å ringe. Inne på sidetmedord.no  finner du også Vennetjenesten, Forum og chatten.

Chat

Mental helse sin Chat har nå utvidet åpningstid og kan benyttes kl. 08.00- kl. 23.00 hver dag. Chatten finner du nederst i høyre hjørne på www.sidetmedord.no.

Foreldresupport

Telefon - 116 123, tast 2 er også. Foreldresupport er en landsdekkende, gratis og døgnåpen ringe eller chatte-tjeneste, i utgangspunktet for vordene og nybakte foreldre opp til barnet er 2 år. Tilbudet er nå utvidet til å være et tilbud til foreldre med også større barn. Mange foreldre opplever koronakrisen som utfordrende for foreldrerollen.

Arbeidslivstelefonen

I tillegg kan man benytte Arbeidslivstelefonen på 225 66 700 for arbeidsrelaterte spørsmål. De har også tilbud om kontakt via e-post og chat. Det er ulike problemstillinger opp mot arbeidslivet i disse tider.

Kirkens SOS 

Kirkens SOS er en døgnåpen krisetjeneste. Trenger du noen å snakke med?Kirkens SOS ønsker å fremme livsmot og håp for den som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise. Deres tjenester omfatter følgende:

SOS-telefonen

Telefonnummeret til krisetelefonen er: 22 40 00 40.

SOS-meldinger

Meldingstjenesten er anonym og du behøver ikke oppgi personlige opplysninger. Du må registrere deg som bruker.

SOS-chat

SOS-chat er en chattetjeneste for alle som trenger noen å snakke med. 

Åpningstiden på chat er redusert til 18:30 til 22:30 i ukene fremover. Vi er fortsatt åpne hver dag – men altså uten forlenget åpningstid i helgene.