En dame maler
Bilde: Unsplash

KKPH: Aktuelt i Kunst, kultur og psykisk helse

Her kan følge med på aktuelle nyheter og informasjon om aktiviteter innen Kunst, kultur og psykisk helse.

Målgruppen for tilbudene innen Kunst, kultur og psykisk helse (KKPH) er mennesker med psykiske helseplager. Deltagelse er selvdefinerende. Det betyr at om du melder deg på kurs, sender bidrag til redaksjonell vurdering eller søker utstillingsplass i KKPHs nettgalleri, så har du selv definert deg inn i målgruppen. Arrangør, ansatte og engasjerte kursholdere/instruktører har taushetsplikt jfr. Offentlighetsloven § 13.

Aktuelle nyheter og aktiviteter: 

Velkommen til lansering av tidsskriftet Kraftverk nr. 69 torsdag 13. juni

Kollasj: bilde av fremsiden på Kraftverk 69, og fire portretter av ulike mennesker.
Bilde: Maryna, Annette Mattson, Sindre Ekrheim, Daniel Spjeld. Design Kraftverk: Ian J. M. Holcroft.

13. juni kl. 16.00 lanserer vi tidsskriftet Kraftverk nr. 69 i Amalies Hage på Bergen Offentlige Bibliotek. 

Kraftverk er en dikt- og kortprosasamling for uetablerte skrivere. Kraftverk kommer ut to ganger per år, en papirutgave og en digital utgave. 
Les mer om Kraftverk her. 

Kraftverk nr.69 er en digital utgave, som vil bli vist på skjerm under arrangementet. 

Byråd for næring, kultur og idrett Reidar Digranes, åpner og ønsker velkommen. Deretter blir det opplesning ved skrivere Vidar Kolås, Tone Algrøy og Merete Moen, foredrag ved forfatter Annette Mattsson, musikalsk innslag ved Marxiz og hilsen fra redaktør Sindre Ekrheim. 

Programleder er Mariann Dalen Husveg. Les mer om de ulike innslagene under.

Arrangementet har gratis inngang og alle er velkommen. 

 

Portrett
Bilde: Maryna

MARXIZ er født i Colombia og er oppvokst i Norge. Hun har debutert som vokalist og låtskriver i Fargespill og er en del av Fargespill-miljøet. Marxiz har lenge hatt en drøm om en artistkarriere og å gi ut musikk. Musikken hennes er inspirert av sjangrene hiphop, r&b, jazz og neo-soul. Hun har blant annet blitt mentorert av den multikulturelle hiphop-, r&b-, og funkartisten Miss Tati, og har også fått opptrådd sammen med henne på «Miss Tatis EYEMBA» både på scener i Bergen og på turné i Norge. Marxiz har jobbet med produsenten Kato Ådland og er klar for å dele musikken sin. 

 

Portrett
Bilde: Sindre Ekrheim

SINDRE EKRHEIM er en norsk forfatter fra Stavanger. Han debuterte i 2010 med diktsamlingen “Sjøen hugsar ingen barndom ”og fulgte opp med samlingene “Ho kjem fram i regnet” i 2013 og “Rangsøles” i 2017. Ekrheim bor i Bergen. Han har vært bokanmelder i Bergens Tidende og er for tiden fast lyrikkanmelder i Dag og Tid.  Han er også redaktør for poesikritikktidsskriftet Krabben. Nå er han ny redaktør for tidsskriftet Kraftverk. 

 

 

Portrett
Bilde: Annette Mattsson

ANNETTE MATTSSON debuterte med novellesamlingen “Fotografiet” i 1997, og har senere utgitt både romaner, novellesamlinger og en ungdomsroman. Hun er tildelt flere priser, slik som Bjørnsonstipendet og Tanums kvinnestipend for sitt forfatterskap. Mattsson er skrivelærer i Bjørgvin fengsel, hun har avholdt flere skrivekurs og i tillegg vært redaktør for tidsskriftet Kraftverk. Annette Mattsson er født i Bergen, og bor her fortsatt. 

 

 

Portrett
Bilde: Daniel Spjeld

MARIANN DALEN HUSVEG er utdannet cand. mag. og lærer fra Universitet i Bergen, og var med på litteratursatsingen i prosjektet Kunst, kultur og psykisk helse i Bergen kommune fra 2001 til 2004. Hun arbeidet blant annet med redaksjonen i Kraftverk, utviklet skrivegrupper, hadde litteraturkafeer på ARKBeyer, samt hospiterte hos Forlaget Gallo i Danmark der hun lærte om forlagsdrift. Etter en pause begynte hun på nytt som redaksjonsmedlem i Kraftverk i 2007. 


 

Les her: Kraftverk nr. 69 

 

Illustrasjon av et knust glass
Kraftverk nr.69
Bilde: Ian Holcroft

Kraftverk nr.69
Utgitt juni 2024
19 skrivere – 6 debutanter
26 tekster: 17 dikt, 5 noveller og 6 prosatekster 

Skrivere i dette nummer: Vidar Kolås, Marie Sæther, Merete Moen (debutant), Shelly Villanger (debutant), Margarita Lavrentjeva (debutant), Hallgeir Fredriksen, Tone Algrøy, Jorunn Boldvik (debutant), Audun Langåker (debutant), Eileen Svendsen, Helene Larsen, Eva (debutant), Johanne Magnus, Gunhild Hofstad, Stine King, Anastasia Belsås, Vigdis T. Asmervik, Linda Opskar, Eldrid Andestad.

Essay: Rana Issa
Redaktør: Sindre Ekrheim
Design: Ian Holcroft

“Jeg kjenner dem ikke, dem som jeg kaller familie. Jeg kjenner dem ikke fordi folk som dem aldri kommer ut av Gaza. Jeg kommer aldri inn.” 
Sitat av Rana Issa, s.123. 

 

Frist for innsendelse av tekster til Kraftverk nr. 70 er 19. juli 

Ilustrasjon av en blyant som lager en krusedull.

Skrivelysten?  Vi planlegger lansering av neste utgivelse av Kraftverk torsdag 28. november. Neste utgave er en papirutgave. 

Til Kraftverk nr. 70 ønsker vi oss tekster. Mange tekster. 

Skriv om det du vil, skriv om blomster og bier eller om regn i Bergen. Skriv gjerne om "begynnelsen" eller om "jeg skriver, derfor er jeg". 

Skriv om uro, angst, håp, innenfor/utenfor, normalitet, verdighet, respekt, tillit, tilhørighet eller relasjoner. Skriv om å skrive, eller om den gordiske knuten når skrivingen går i krøll. Bare skriv.
Du kan sende inn dikt, prosa eller korte novelletekster. Vi setter sammen en antologi komponert ut ifra de tekstene vi mottar.

Frist for innsendelse er fredag 19. juli 2024 
Send tekstene til: Postmottak.Kraftverk-magasinet@bergen.kommune.no  

Redaksjonen vil ha møte etter fellesferien. Det tar mellom fire og seks uker etter redaksjonsmøte før alle skrivere får tilbakemelding. 

Så begynner prosessen med utforming av tidsskriftet, og vi inviterer til lansering torsdag 28. november, sett gjerne av datoen allerede nå.

Les mer om Kraftverk her. 

 

Flere kurs og nyheter blir oppdatert løpende.