Pressemelding

Nr. 17/23
Bergen, 09. juni 2023

Bergen kommune har fått kontakt med melder av en av de 21 slettede bekymringsmeldingene til barnevernet. Den eller de barna det gjelder er blitt fulgt opp av relevant tjeneste.

Meldingen som nå er identifisert, kommer fra en offentlig aktør og er meldt i 2023.  

Bergen kommune er rammet av en alvorlig teknisk feil knyttet til Nasjonal portal for bekymringsmeldinger til barnevernet, som rammer mange norske kommuner. 

Etter at feilen ble oppdaget, har kommunen iverksatt tiltak for å sikre at alle nye meldinger kommer frem. I tillegg til at leverandøren sier de har løst problemet, gjennomfører Bergen kommune nå daglige manuelle vaskinger av dataloggene for å sikre at ingen nye bekymringsmeldinger går tapt. 

Kommunen jobber intensivt med å spore opp slettede meldinger. Innbyggere, samarbeidspartnere og kommunens ansatte er bedt om å undersøke om de har sendt inn en bekymringsmelding som ikke er kommet frem. 

Meldingen som nå er identifisert, kommer fra en offentlig aktør og er meldt i 2023.  

- Vi er lettet over at melder har tatt kontakt med barnevernet og at dette er blitt fulgt opp, sier byråd for barnevern og sosiale tjenester, Line Berggreen Jacobsen.  

- Jeg vil også gjenta oppfordringen om å ta kontakt med barnevernet til alle som er usikre på om deres bekymringsmelding har kommet frem. Vi oppfordrer også alle til å ta i bruk den nasjonale portalen.  

Politisk rådgiver for byråd Line Berggreen Jacobsen, Ole Jacob Broch, mobil 934 30 855.