Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 130/21
Bergen, 01. desember 2021

Anne Karoline Tyssøy Pedersen blir ny legevaktsjef i Bergen.

Tyssøy Pedersen er i dag seksjonsleder i AMK-sentralen ved akuttmedisinsk avdeling i Helse Bergen og har lang erfaring som leder i spesialisthelsetjenesten. 

- Legevaktsjefen har en viktig rolle med å sikre innbyggerne i Bergen øyeblikkelig hjelp når de trenger det.  Vi er svært fornøyde med å ha fått en så erfaren og respektert leder i denne viktige stillingen, sier etatsdirektør i Etat for helsetjenester, Nils-Petter Borge.

Har samarbeidet tett

Portrett av Anne Karoline Tyssøy Pedersen
NY LEGEVAKTSJEF: Anne Karoline Tyssøy Pedersen kommer fra stillingen som leder for AMK-sentralen.
Bilde: PRIVAT

- Gjennom mine elleve år som leder i AMK har jeg fått til et godt samarbeid med Bergen legevakt, og jeg ser nå frem til å bli enda bedre kjent med de mange dyktige medarbeiderne ved legevakten, sier Anne Karoline Tyssøy Pedersen. 

Linchausen blir pensjonist

Dagrun Linchausen som nå er legevaktsjef, går av med pensjon ved nyttår. Det er ikke endelig avklart når Tyssøy Pedersen begynner i stillingen, men Trond Inselseth vil være konstituert legevaktsjef i perioden dette er nødvendig. 

- Jeg vil takke Dagrun for å ha vært en god og synlig leder for legevakten. Særlig vil jeg fremheve den imponerende innsatsen hun og resten av legevakten har lagt ned underveis i pandemien, sier Borge. 
 

Etatsdirektør i Etat for helsetjenester, Nils-Petter Borge, telefon 970 45 172
Påtroppende legevaktsjef, Anne Karoline Tyssøy Pedersen, telefon 932 94 926