Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 135/21
Bergen, 08. desember 2021

I dag er det 384 nye koronasmittede i Bergen, og i går ble det meldt om tre tilfeller av omikron i kommunen. Smittevernoverlegen vurderer behov for ytterligere tiltak.

Det er økende smitte i alle aldersgrupper under 50 år, og dagens smittetall er det høyeste vi har fått meldt på én dag i løpet av pandemien. 39 prosent av tilfellene er blant barn og unge under 20 år, mens 50 prosent er blant befolkningsgruppen mellom 20 og 49 år. 

Bekymret for situasjonen

Smittevernoverlege Marit Voltersvik er bekymret over de høye smittetallene. 

- De nasjonale tiltakene som ble presentert av regjeringen i går gir forskriftsregler for hele landet uavhengig av lokal smittesituasjon. Sett i lys av smittesituasjonen i Bergen mener jeg at det er behov for å gjøre enkelte av de nasjonale påbudene enda strengere lokalt. Vi arbeider nå med en anbefaling til byrådet om å forsterke tiltakene innen munnbindpåbud og karanteneregler i Bergen, sier Voltersvik.     

Hun vil også anbefale nye tiltak i barnehage og skole på bakgrunn av høyt smittepress og sykefravær i disse tjenestene. Kommunen vil kommunisere ut detaljene rundt dette innen kort tid. 

Byrådet skal vurdere anbefalingene

Helsebyråd Beate Husa deler bekymringen til smittevernoverlegen.

– Byrådet skal vurdere smittevernoverlegens anbefaling når den foreligger. Det er viktig at vi nå får dempet smittetrykket i Bergen, og at vi alle følger smitteverntiltakene og rådene som gjelder, sier Husa.

Byråden oppfordrer samtidig alle som har fått tilbud om vaksine til å ta den så snart som mulig. 

– Koronavaksinen er veien ut av pandemien. Vaksinestasjonene har ledig kapasitet, og jeg ber alle som ennå ikke har vaksinert seg om å raskt bestille time, sier Husa.  

Informasjon om vaksinering finnes lett tilgjengelig på kommunens hjemmesider.

Nina Johnsen, kommunikasjonsrådgiver – 93 26 14 84