Pressemelding

Nr. 2
Bergen, 30. januar 2024

Onsdag skal bystyret vedta ny politivedtekt for Bergen. I innstillingen ber utvalget om at det vurderes en strengere praksis når det gjelder bruk av privat fyrverkeri i sentrale deler av Bergen.

SAKEN ER OPPDATERT 30. JANUAR KLOKKEN 09.12.

Nyttårsaften 2023 opplevde nødetatene svært mange oppdrag og farlige hendelser i Bergen sentrum som følge av uvettig og ulovlig bruk av fyrverkeri. 

Allerede 19. januar gjennomførte byutviklingsbyråd Christine Kahrs et møte med politi, brannvesen og legevakttjenesten der samtlige etater tok til orde for en strengere regulering av bruken av fyrverkeri i Bergen sentrum.  

Klare og enkle regler

Byutviklingsbyråd Christine Kahrs sier følgende om innstillingen fra utvalg for finans, kultur og næring:

Kart over Bergen
Kart over forslag til forbudssone for fyrverkeri

– Folk skal føle seg trygge i Bergen sentrum, også på nyttårsaften. Nødetatene har vært klare i sine anbefalinger om å ivareta brannsikkerhet og folks trygghet. Vi har også mottatt flere henvendelser fra folk som følte seg direkte utrygge nyttårsaften. Det er på høy tid at det blir gjort noe med situasjonen. Det mener vi at vi  gjør med dette innstrammings-forslaget, sier Kahrs.

Allerede i bystyrets møte onsdag vil det bli fremmet et forslag som følger opp innstillingen. 

Forslaget innebærer at i nord er forbudssonen avgrenset ved Gamle Bergen, i sør ved Gamle Nygårdsbro, i vest ved Laksevågneset og i øst ved Svartediket. Se kart.

Les dokumentene i bystyresaken
 

Politisk rådgiver for byråd Christine Kahrs, Fredrik Brogstad, mobil: 948 42 224