Ordfører Marit Warncke

Marit Warncke (H) er ordfører i Bergen. Hun ble valgt som ordfører av bystyret 25.oktober 2023 for valgperioden 2023-2027.

Dame
Ordfører Marit Warncke
Bilde: Hans Jørgen Brun

Marit Warncke er født i Sandviken og bor i Fjellsiden. Hun har tre voksne barn og tre barnebarn.

Warncke er utdannet psykolog og har lang leder- og styreerfaring. I 2006 ble hun den første kvinnelige styrelederen i Bergen Næringsråd. Året etter ble hun administrerende direktør samme sted. Warncke var leder i Bergen Næringsråd i 15 år.  

Hun kom til Bergen Næringsråd som administrerende direktør i Nutec. Der startet hun som forsker i dykkeravdelingen. 

I tillegg har hun hatt en rekke styreverv. Tidligere satt hun i styret til NHH. I dag er hun en del av styret til Universitetet i Bergen. I Stiftelsen Fargespill var hun styremedlem i over 10 år, mye på grunn av sitt engasjement for inkludering og kompetanse. Hun har også hatt styreverv i Robin Hood Huset og Bergen Havn AS. 

Ordførerens oppgaver

Ordføreren leder bystyrets møter og er byens fremste folkevalgte representant og byens ansikt utad. Dette innebærer å være møteleder på bystyremøtene, og representere kommunen for innbyggerne. Ordføreren tar i mot invitasjoner fra alle byens innbyggere, foreninger og næringsliv. 

Som ordfører er Warncke opptatt av klima, inkludering og kompetanse. Hun ønsker å være en samlende ordfører, og bygge broer mellom partiene i bystyret. 

- Jeg ønsker å være en omsorgsfull ordfører både for representantene i bystyret og for Bergens innbyggere. Målet mitt er å være til stede for innbyggerne, og prøve å vise fram det som ikke alltid synes – som for eksempel all frivilligheten i Bergen. I bystyret vil jeg jobbe for at vi får til produktive politiske diskusjoner og godt samarbeid.