Maleri av en baby som sover og en hest som løper
KKPH har også eget nettgalleri
Bilde: Eli Thornquist

KKPH: Nettgalleri

KKPH har lenge hatt eget nettgalleri. Inntil vi åpner igjen, er du velkommen til å ta kontakt med oss og søke om utstillingsplass.

KKPH nettgalleri er et galleri som driftes av Kunst, kultur og psykisk helse – Team aktivitet – Kulturetaten i Bergen kommune.
Plan for Kunst, kultur og psykisk helse presiserer at målgruppen, mennesker med psykiske helseplager skal tilbys opplevelser, mulighet for egenaktivitet og synliggjøring av egne arbeider innen ulike kunstarter. KKPH nettgalleri skal synliggjøre utøvernes arbeider innen ulike visuelle uttrykk.

Antall årlige utstillinger vil variere, alt etter hvorvidt det legges opp til separatutstillinger eller fellesutstillinger i samarbeid med andre aktører innen feltet kunst/kultur og psykisk helse.

Søknad om utstillingsplass

 Søknaden må inneholde:

  • Kort beskrivelse av virksomhet / prosjekt
  • Bilder av aktuelle / representative arbeider (Max 10 stk.)
  • Arbeider du tenker skal være med i utstillingen / eller skisser/beskrivelser som tydelig viser hva en ønsker å stille ut. Arbeidene som skal stilles ut i nettgalleriet bør være av nyere dato og skal i prinsippet ikke ha vært vist på andre nettsider tidligere. Orienter oss eller kontakt oss gjerne i tvilstilfeller.
  • Kort tekst om deg selv, evt. CV
  • Kontaktinformasjon: Fullt navn, epost og telefon

Vi ønsker å motta digitale søknader i PDF-format (kun én PDF pr. søknad innholdende tekst, bilder, etc.) til e-post adressen: kkph@bergen.kommune.no

Søknader mottas fortløpende. 

Tips til avfotografering av arbeider:
Fotografiene i søknaden bør være gode gjengivelser. Dvs. i fokus, helst med nøytral bakgrunn, for eksempel en hvit vegg. Ta gjerne bildene ute i godt dagslys så får du rett fargegjengivelse.
For mer informasjon se ”praktisk informasjon til utstillere”.

For spørsmål om søknaden kontakt rådgiver oss på epost: kkph@bergen.kommune.no

Praktisk informasjon til utstillere

I utgangspunktet vil hver hovedutstilling foreløpig bli liggende fra halvannen til 2 måneder. Når nye utstillinger lanseres vil tidligere utstillinger fremdeles være tilgjengelige for visning via arkiv over tidligere utstillinger. Vi forbeholder oss muligheten til å benytte bilder fra utstillingen i markedsføring av nettgalleriet.

Leveringsfrist:

Når utstillingsperiode er tildelt må utstiller levere bilder senest 6 uker før avtalt lanseringsdato.
Bildene sendes fortrinnsvis digitalt til kkph@bergen.kommune.no
eller sendes fortrinnsvis via WeTransfer eller leveres på minnepinne pr. post til: 

Bergen kommune – Kulturetaten 
Team aktivitet – Kunst, kultur og psykisk helse, 
Allehelgensgate 5, 
5020 Bergen

  • Antall bilder pr. utstilling vil variere avhengig av om det er en fellesutstilling, en separatutstilling og ut ifra utøvers produksjon, men vanligvis ca. mellom 15 og 30 bilder. Utstiller kan, etter avtale, sende inn flere bilder, men KKPH nettgalleri foretar da en utvelgelse og vil sette sammen en utstilling som fungerer helhetlig.
  • Send også med en kort tekst der du sier litt om deg selv og arbeidene dine.

Ønsket informasjon om bildene:

  • Størrelse (lengde/bredde på maleri + høyde på skulptur/ keramikk)
  •  Materiale (for eksempel olje, akryl, akvarell vedrørende bilder eller leire, porselen, pappmasjé vedrørende skulpturer) 
  • Produksjonsår, eventuell tittel, på bilde eller skulptur (så sant der er satt tittel)
  •  Utøver (den som har laget bilde/skulpturen/objektet) for hvert bilde som oversendes.

    Tekniske krav til digitale fotografier til nettutstilling:
  • Størrelse: 1920 x 1080 pixels á 72ppi (er du usikker så send i større format enn dette)
  • Farge: RGB
  • Format: JPEG

NB. Avfotografering av verk er vanligvis best tatt uten blitz, men i godt naturlig lys. Bruk gjerne hvit/ensfarget bakgrunn for objekter.
Objekter kan være: maleri, keramikk, skulpturer, grafikk, tekstil m.m.
 

Samling av utstillinger:
 

Nettgalleriet er under arbeid, men enn så lenge kan du se tidligere utstillinger i pdf-format. 
 

Eli Thornquist- maleri og linotrykk

Maleri av en kvinne med rød leppestift og blått hår

Om utstillingen:
Det er med glede at KKPH sitt nettgalleri viser en serie maleri i små format og flere trykk skapt av Eli Thornquist. Utstiller sier selv om egne bilder: «Jeg bruker minimalt med hvitt når jeg maler for jeg liker best å male med klare farger og male stiliserte figurer. Det er få farger i bildene mine. Jeg bruker bare rød, blå, gul, hvit og paine gray. De små formatene er valgt med tanke på å kunne sette dem sammen i serie.

Jeg begynte med linosnitt for å prøve en annen uttrykksform. Det gjorde jeg sist på barneskolen. Det er spennende med et enkelt uttrykk hvor jeg kan leke meg med form og farge. Det kan eksempelvis være å male papiret før jeg trykker eller trykke med flere farger og forskyve trykket». 
Les mer om utstillingen ved å trykke på lenken. 


Gunhild Hofstad- Fri som fuglen

En illustrasjon av en hvit fugl på oransje bakgrunn

Hofstad har latt seg inspirere av fem kjente kunstverk. Resultatene hennes er materialisert i mange ulike innfallsvinkler og teknikker.

Om utstilleren: 
Gunhild Hofstad har seks års språkstudier bak seg ved UiB og University of Iceland, og er nå i gang med ny utdannelse innen kunst og håndverk. Hun har arbeidserfaring som bl.a. avisbud, journalist, støttekontakt, valgfunksjonær, museumsvert og assistent i skole, barnehage og eldreomsorg. Siden 2008 har hun deltatt på Tankeromkurs i foto, illustrasjon, grafikk, stofftrykk mm. Hun er også kursholder i Bergen kommune, har holdt flere foredrag for KKPH, og er antatt med tekst og foto i de fleste utgivelsene av tidsskriftet Kraftverk og billedkatalogen Kraftverk siden KKPH startet i 2002. I 2007 ga hun ut bok på eget forlag om sine opplevelser i møte med psykisk helsevern.
 

 Helen Larsen- Foto 

Puslespill av en arm med en dukke oppå

Helene Larsen har vært bidragsyter i tidsskriftet Kraftverk i en årrekke og hennes arbeider innen visuelle uttrykk er også antatt i billedkatalogen Kraftverk.

Om utstillingen:
I denne utstillingen presenterer vi foto av Helene Larsen (f. 1984).
Hun har vært bidragsyter i tidsskriftet Kraftverk i en årrekke og hennes arbeider innen visuelle uttrykk er også antatt i billedkatalogen Kraftverk.
Da det ble klart at Helene dessverre ikke hadde anledning til å delta på Dialogkonferansen 2014 hvor vi feiret Kraftverk nr. 50 og alle skriverne våre, benyttet vi anledningen og inviterte henne til å vise fram noen av sine arbeider i en forhåndslansering av KKPH nettgalleri. Helene Larsen har mer enn 6000 foto på sin flickr konto. Mystiske og magiske, skjøre, lekne, triste og vakre bilder.

Hun valgte selv hvilke foto hun ønsket å vise fram, så valgte vi av hennes utvalg. Ønsker du å se flere av hennes bilder så kan du kontakte henne på helenelar@gmail.com Les mer om utstillingen via lenken over. 


Unge talenter- foto, blyant tegning og digital tegning

Nærbilde av en marihøne på en stamme

Om utstillingen: 
KKPH nettgalleri viser denne gangen arbeider fra tre talentfulle ungdommer i alderen 15-18 år. De har brukt mye tid på å utvikle ferdigheter innenfor sitt uttrykk som er både overraskende og imponerende. 

Om utstillerne: 
«M» er 18 år og arbeider med fotografi. Hun benytter speilreflekskamera og mobilkamera og har øye for detaljer. «M» tilbringer mye tid ute i naturen og observerer småkryp og detaljer andre ofte overser. Hun har utviklet et spesielt øye for de minste insektene og klarer å få fram detaljer som ellers er vanskelig å få med seg. Resultatet er vakre, detaljerte fotografier som kanskje får betrakteren til å se insektenes verden med et nytt blikk? 

«R» er 15 år, arbeider med digital tegning og har allerede utviklet en helt egen stil. Arbeidene er tegnet på digitalt tegnebrett i Paint Tool Sai. Det å tegne noe ned på brettet innebærer akkurat samme kunnskap og håndføring som å tegne på papir. Tegningene kommer som idéer der han arbeider med å utvikle egne karakterer med ulike utrykk og personligheter.  

«E» er 16 år og tegner på papir. Hun tar utgangspunkt i fotografier, enten fra motiver hun finner på nett eller fra fotografier gitt henne av oppdragsgivere. «E» gjengir fotografiet med usedvanlig presisjon og nøyaktighet og har utviklet sin helt egen tegnestil. Hun velger seg hele tiden nye oppgaver og tema som hun fokuserer på; som for eksempel ansikter med fregner, kropp eller eldre personer. For tiden eksperimenterer hun med penn og hennes første tegninger med denne teknikken vises i denne utstillingen. «E» tilfører tegningen noe mer enn hva en kan finne i selve fotografiet og ofte oppleves portrettene som mer uttrykksfulle og myke. 

 

Mary Oulie Alvarez- Fragmenter

Maleri av en person med rød bukse med stjerner på, grå hette på hodet og som spiller fløyte
Fragmenter

Om utstillingen:
Mary tegner. Og Mary maler. 
Det er alltid spennende å åpne en ny søknad om utstillingsplass. Da vi fikk se bildene til Mary trodde vi dette var en som hadde arbeidet visuelt i mange år. 
Vi ble overrasket da Mary fortalte oss at hun først tok opp igjen tegning og maling i 2015, etter lang tids opphold. På svært kort tid, under to år, har Mary produsert en enorm mengde spennende arbeider, og utviklet et personlig uttrykk innen maleri og tegning.

Det var interessant at hun også skrev om hva arbeidene hennes handlet om. Mary er selv kjent med begrepet bostedsløshet og ser en nærmere på arbeidene vil en finne detaljer som synliggjør dette i små fortellinger. En får assosiasjoner til ulike samfunnsmessige problemstillinger og situasjoner som kanskje flere kjenner seg igjen i. Det oppleves som om Mary er vel så opptatt av å formidle noe, som å lage teknisk gode bilder. Dette er noe som en ofte ser hos de som har holdt på noen år og som er trygge på at de er gode nok rent teknisk. 
Vi viser her kun et utvalg.

Om utstiller:
Mary skriver om seg selv «Jeg har en lengre sykehistorie i psykiatrien, og begynte først å male og tegne igjen etter lang tids opphold. Jeg har alltid vært kunstinteressert, og flink kanskje?, men noen utdannelse innen kunst har det ikke blitt. Jeg har på tross av min uførhet, som også er fysisk, prøvd å gi livet ny mening ved å søke meg til det jeg liker å gjøre, og som jeg opplever gir mestring. Jeg begynte å tegne og male igjen i 2015 og etter hvert har det blitt ganske mange malerier og tegninger. Maleriene er malt etter hva jeg ser og forestiller meg.

Noen av bildene omhandler temaet bostedsløshet, og forestillinger omkring dette. Bostedsløshet er nemlig noe jeg selv opplevde ett års tid. Jeg tegner med fargeblyanter og tusj, og maler med akryl og vannbasert maling på akvarellpapir.

Flere utstillinger kommer. Vi arbeider med å legge inn tidligere utstillinger, sidene oppdateres fortløpende.