En samling av tidsskriftet Kraftverk ligger pent dandert på et bord.

KKPH: Tidsskriftet Kraftverk

Liker du å skrive? Vil du sende tekster til oss og få disse vurdert for utgivelse? Kraftverk er en dikt- og kortprosasamling for uetablerte skrivere.

Tidsskriftet Kraftverk kommer ut to ganger i året, en nettutgave og en papirutgave. Vi nærmer oss nå 70 utgivelser, den første kom i 2002.  Det er Bergen kommune som utgir tidsskriftet. Redaktør er Sindre Ekrheim. 

Les tidligere utgaver av Kraftverk her. 

Målgruppen for skrivetilbudet er mennesker med psykiske helseplager. Deltagelsen er selvdefinerende. Alle uetablerte skrivere som definerer seg inn i målgruppen kan levere tekster til vurdering for utgivelse i Kraftverk. Tekstene skal ikke ha vært publisert offentlig tidligere, verken trykket eller digitalt. Arrangør, ansatte og engasjerte redaksjonsmedlemmer har taushetsplikt jfr. Offentlighetsloven § 13

Kraftverk mottar mellom 150 og 200 tekster til hver utgivelse, og rundt 30 av disse blir antatt og publisert. Tekstene vurderes av redaktør, og en redaksjon som består av skribentene og forfatterne Henning Bergsvåg, Mariann Dalen Husveg, Torfinn Langelid, Randi Magnussen og Gunnar Staalesen.

Frist for tekster til Kraftverk 70 er 19. juli

Skrivelysten?  Vi planlegger lansering av neste utgivelse av Kraftverk (nr 70) torsdag 28. november. Dette er en trykt utgave. Les mer her.

Om å skrive for Kraftverk

Redaksjonen til Kraftverk har møter i forbindelse med hver utgave, der innsendte bidrag vurderes.

Fristen for å sende innhold til hver utgave annonseres på denne siden. Et par uker etter fristen avholdes redaksjonsmøte. I tiden etter dette får skriverne tilbakemelding. Det kan gå noen uker dersom det er stort arbeidspress i redaksjonen. 

Mange skrivere får tilbakemeldinger med endrings- eller utviklingsforslag til tekstene sine. Det er et formål for tidsskriftet å være i prosess og dialog med skriverne i arbeidet med tekster i forkant av mulig utgivelse. Redaksjonen har ikke kapasitet til å gi tilbakemelding på alle tekster like grundig, men gjør et utvalg basert på litterære kvaliteter og skjønn.

Vi gjør oppmerksom på at antatte tekster ikke honoreres.

Ett par hender skriver på en laptop
Vil du skrive for Kraftverk?
Bilde: Unsplash

Slik sender du inn tekster

Tekster kan med fordel sendes inn som e-post: postmottak.kraftverk-magasinet@bergen.kommune.no 

Du kan også sende inn per post, til Kulturetaten, Postboks 7700, 5020 Bergen, eller levere hos Kulturetaten i Allehelgens gate 5. 

Husk å oppgi kontaktopplysninger som adresse, e-post og telefon. Skriv noen linjer om deg selv dersom du ønsker det. Innsending i brevform skal helst ha maskinskrevet tekst. 

Kontakt oss

Tilbakemeldinger, innspill eller kommentarer? Send oss gjerne en e-post: 
kraftverk@bergen.kommune.no

Følg med på hva som skjer

Interessert i hva som rører seg ellers innen Kunst, kultur og psykisk helse? Les om lanseringer, frister, kurs og andre nyheter her.