Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 03/22
Bergen, 24. januar 2022

Bergen kommune har opprettet system for registrering av positive selvtester og etablerer nå flere nye steder for utdeling av selvtester.

21. MARS 2022:
NB! Denne pressemeldingen inneholder utdatert informasjon om systemet for selvtester. Her finner du oppdatert informasjon om selvtester. 

Helsedirektoratet kom i helgen med endringer i reglene for hvem som bør ta PCR-test. Disse reglene har trådt i kraft i Bergen fra i går av. Bekreftende PCR-test er ikke nødvendig for personer som har fått tre vaksinedoser eller for de som har mottatt to doser og deretter gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 månedene. 

– Det er stort press på kommunens teststasjoner og vi ba derfor nasjonale myndigheter før helgen om å vurdere endringer i hvem som må teste seg i de kommunale teststasjonene. Det er positivt at endringer nå er innført, og vi håper at endringene skal kunne bidra til mindre køer, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa. 

Enkelte grupper skal fortsatt ta PCR-test, men alle bør ta selvtest først. 
Se oversikt over hvem som fortsatt bør ta PCR

Oppfordrer folk til å registrere positive selvtester

Innbyggere som tester positivt på selvtest og ikke skal ta PCR, må fortsatt følge reglene for isolasjon og varsle sine nærkontakter.  I tillegg må de registrere seg på en lenke på kommunens nettsider slik at kommunen har oversikt over hvor mange som er smittet. 
Se lenken som folk skal bruke for å registrere seg. 

– Nasjonale myndigheter har bedt kommunene om å komme opp med system for innrapportering av positive svar på selvtest. Vi bruker Remin og der er det mulighet for å registrere inn positive prøveresultater på selvtest, sier Rita Rognså, etatsdirektør for Etat for håndtering av covid-19.

Nye steder for utdeling av hurtigtester

Fra og med onsdag 26. januar vil det være mulig for innbyggere å hente hurtigtester på følgende idrettsanlegg (i tillegg til teststasjonene på Spelhaugen og Festplassen):

  • Arna: Bjørnarhallen
  • Åsane: Åstveithallen
  • Fana og Ytrebygda: Sandslihallen

Åpningstidene vil i første omgang være klokken 12.00-18.00 mandag-fredag.

Kommunen jobber med å utvide tilbudet til flere bydeler fra neste uke. Det vil bli informert på kommunens nettsider om dette. 

Se kriterier for hvem som får utdelt hurtigtest

Oppdatert informasjon lagt inn onsdag 26. januar:

Fra og med mandag 31. januar blir det også utlevering av selvtester i:

  • Årstad: Haukelandshallen (klokken 12.00-18.00 mandag-fredag)
  • Laksevåg: BUA Vestkanten (klokken 12.00-16.30 mandag-fredag)

Eivind Skår, politisk rådgiver for Beate Husa, tlf. 98037078