Gå tilbake til:
Du er her:
Foto: Morgendagens helter

Kulturskolen tilbyr undervisning i hip hop, klassisk ballett, jazzdans og moderne/samtidsdans. Kroppen er instrumentet og gjennom dansen utvikles koordinasjon, kreativitet, styrke, bevegelighet og musikalitet. Undervisningen er organisert i grupper og flere tilbud kan kombineres.
 

Hip hop

Vi tilbyr undervisning i hip hop for barn og ungdom fra skolealder. Undervisningen innbefatter teknikkøvelser, trinnkombinasjoner og innstudering av koreografi. Elevene får også jobbe kreativt og for de yngste gruppene vil lek med bevegelse være en av tilnærmingsmåtene. Forestillinger og visninger er en naturlig del av skoleåret.

Hip hop er en moderne danseform som blander ulike dansestiler. Jazzdans, street dance og breaking er blant dansestiler som gir elementer til denne danseformen. Danseformen kjennetegnes av tydelig rytme, og isolasjon av ulike kroppsdeler, men det finnes mange stilarter som har ulike kjennetegn. I tillegg til danseteknikk og grunnleggende trinn, får elevene muligheten til både å utvikle sine egne koreografier og til å jobbe med forestillinger. Vi har hip hop-undervisning i grupper etter nivå og alder.

Se oversikt over timeplan med grupper og undervisningssteder under fanen «Timeplan for danseundervisningen».

Hip hop
Bilde: Bergen kulturskole

Klassisk ballett

Vi tilbyr klassisk ballett for barn og ungdom fra skolealder. Undervisningen innbefatter teknikkøvelser, trinnkombinasjoner og innstudering av koreografi. Elevene får også jobbe kreativt og for de yngste gruppene vil lek med bevegelse være en av tilnærmingsmåtene. Forestillinger og visninger er en naturlig del av skoleåret.

Klassisk ballett er en scenisk danseform som har røtter tilbake til de europeiske kongehusene på 14-, 15- og 1600-tallet. Balletten regnes som en grunnleggende teknikk og treningsform innen scenisk dans. Den klassiske balletten er satt sammen av et fastlagt trinnsystem og posisjoner som igjen danner grunnlaget for andre tekniske danseformer. Fagterminologien i klassisk ballett er hovedsakelig på fransk, som f.eks plié og pirouette. Ballett fokuserer på korrekt kroppsholdning og en velbalansert styrke i hele kroppen, samt bevegelighet, balanse og koordinasjon.

Se oversikt over timeplan med grupper og undervisningssteder under fanen «Timeplan for danseundervisningen».

Klassisk ballett
null
Bilde: Bergen kulturskole

Jazzdans

Vi tilbyr jazzdans for barn og ungdom fra 2.trinn. Undervisningen innbefatter teknikkøvelser, trinnkombinasjoner og innstudering av koreografi. Elevene får også jobbe kreativt og for de yngste gruppene vil lek med bevegelse være en av tilnærmingsmåtene. Forestillinger og visninger er en naturlig del av skoleåret.


Jazzdans er en scenisk dansestil, som i USA på 1900-tallet smeltet sammen klassisk ballett med den afro-amerikanske kulturens rytmikk og musikk. Jazzdans har vært mye brukt i revyer og musikaler, samt i musikkvideoer og show. Jazzdansen får hele tiden nye trender og kan derfor se radikalt annerledes ut i dag enn for eksempel 20 år siden.

I dag danser man ofte jazzdans til populærmusikk, men også andre musikkstiler blir brukt. Jazzdans kjennetegnes av tydelig rytme, energi, intrikate trinn og høye spark. Det er en teknisk stilart hvor det øves i typiske elementer som isolasjon, styrke, koordinasjon, dynamikk, bevegelighet, samt hurtige temposkift.

Se oversikt over timeplan med grupper og undervisningssteder under fanen «Timeplan for danseundervisningen».

 

Jazzdans
Jazzdans
Bilde: Øyvind Johannessen

Barnedans - fra 4 år

Her lærer man grunnleggende trinn innen forskjellige dansestiler som klassisk ballett, moderne, hip hop og jazz. Vi jobber da også med rytmeforståelse og koordinasjon. Fokuset er på at vi skal ha det gøy sammen. Dermed blander vi den grunnleggende treningen inn i forskjellige danseleker. Dette kurset er for barn som er fyller 4 år iløpet av høst semesteret og fram til førskolebarn. 

Sted og tidspunkt: Fana kulturhus, tirsdager kl. 16.15-17.00

Les her prisdokumentet om egenandeler.
Friplass tildeles elever etter søknad fra familier med dokumentert skattbar inntekt under et vedtatt nivå.

Vi følger Bergen kommune sin skolerute

Silje Maubach Alvær er lærer for Barnedans kurset. Hun er utdannet ved London Studio Centre med BA (Hons) in Theatre Dance. Etter endt utdanning jobbet hun som utøvende danser i flere år med base i London. Dette gav henne muligheten til å jobbe i Asia, Midtøsten, USA og en rekke land i Europa. Hun har erfaring fra å jobbe som danser i teater, events, tv og for artister. Deriblant Brit Awards med Kanye West, Robbie Williams, Nobels Fredspris konsert, Ylvis og Gullruten. Siden 2010 har hun jobbet som danselærer i Bergen kulturskole. Silje ser fram til å dele sin danseglede med barna!

Barnedans
undefined
Bilde: Øyvind Johannessen

Dans fordypning

Videre til innbyggerhjelpen Fordypningsfag i kulturskolen.

Merk!! Søknadsfristen til dans fordypning er utsatt til 1. april 2021.

Jazzdans fordypning
Bilde: Øyvind Johannessen

Moderne/samtidsdans

Nytt tilbud i Åsane Kulturhus fra høsten 2021 i MODERNE/SAMTIDSDANS.

Moderne/samtidsdans er en av mange uttrykksformer innen dans. I tillegg til teknisk trening består klassene av improvisasjon og koreografi. Målet med undervisningen er å bygge både fysisk og mental styrke, gi rom for kreativ utfoldelse og vekst, opparbeide forståelse for egen kropp og måten den fungerer på. Moderne/ samtidsdans har ikke et spesifikt kroppsideal.

Den erfarne danseren, koreografen og pedagogen Lilian Maria Bjertnes vil undervise i moderne/samtidsdans mandager 1430 – 1630 i dansesalen i Åsane Kulturhus for elevgruppen 12 – 18 år.

Moderne dans
null
Bilde: Carl Aleksander Hopland

Timeplan dans

Denne listen viser aktiviteter innenfor danseseksjonen for skoleåret
2020-2021, med forbehold om  endringer pga situasjonen rundt smittevern.

 

Mandag - Åsane Kulturhus,dansesalen. Lærer Lilian maria Bjertnes
- Moderne/samtidsdans:  14.30 – 16.30 

Mandag - Rådalslien skole. Lærer: Ann-Sofie Jonsson
- Jazzdans 1: 16.45 - 17.35
- Jazzdans 2: 17.40 - 18.30
- Jazzdans 3: 18.35 - 19.40
- Jazzdans 4: 19.45 - 21.15

Mandag - Bønes Arena. Lærer:  Connie Loftaas
- Klassisk ballett 1: 16.00 - 16.45
- Klassisk ballett 2: 16.45 - 17.45
- Klassisk ballett 3: 17.45 - 18.45
- Klassisk ballett 4 koreografi/visning: 18.45 - 20.15

Tirsdag - Fana kulturhus: Lærer Sije Maubach Alvær
- Barnedans kl. 16.15-17.00

Tirsdag - Rådalslien skole. Lærer: Brita Grov (vikar)
- Hip hop 1: 16.00-16.45
- Hip hop 2: 16.50-17.50

Onsdag - Bønes Arena. Lærer: Connie Loftaas
- Klassisk 1: 16.00 - 16.45
- Klassisk 2: 16.45 - 17.45
- Klassisk 4: 17.45 - 19.15
- Klassisk ballett tåspiss: 19.15 - 20.30

Onsdag - Åsane kulturhus. Lærer: Lindis Haaland
- Hip hop 2: 16.00-17.00
- Hip hop 1: 17.00-18.00

Torsdag - Bønes Arena. Lærer: Connie Loftaas
- Jazzdans 1: 16.00 - 17.00
- Klassisk ballett 5: 17.00 - 18.30
- Jazzdans 2: 18.30 - 19.30
                              

Torsdag - Kjøkkelvik skole. Lærer: Lindis Haaland
- Hip hop 1: 16.00 - 16.45
- Hip hop 2: 16.50 - 17.50
- Hip hop 3: 18.00 - 19.00

Alderstrinn (dersom annet ikke er spesifisert):
Klassisk ballett: fra 1. trinn/6 år
Jazzdans: fra 2. trinn/7 år                            
Hip hop: fra 2. trinn/7 år

OBS! Vi ser elevmassens alders- og nivådeling an og grupperingene kan variere noe fra skoleår til skoleår ut fra hva som anses som hensiktsmessig organisering av gruppene.

Se egen fane for fordypningsfag innen dans.

Danseundervisning inngår også som en del av tilbudene Musikalfag og Kulturkarusell. Se egen info på  nettsider.

Selv om skoleåret er i gang, kan det være ledige plasser på dansegruppene. Se «Ledige plasser» for oppdatert informasjon.

Pris/egenandeler og reglement

Her er priser/egenandeler for kulturskolens tjenester.

Bindingstid og regler for utmelding finner du i reglementet.