Bilde av gangbro i fjellsiden
PÅSKETUR?: Nå kan bergensere ta i bruk den spektakulære gangbroen på Løvstien.
Bilde: Andrea Friestad Nyland

Se tipsene for en aktiv bypåske

Her følger noen tips til kortreiste opplevelser du kan prøve ut denne påsken.

Friluftsliv

Løvstien

Nå er siste etappe av Løvstien ferdig og dermed kan du gå på en sammenhengende turvei fra Øvre Kråkenes til Melkeplassen, til sammen 6,4 kilometer. Turveien inkluderer en helt ny gangbro, som slynger seg langs den bratte fjellsiden på Løvstakken. Les mer om Løvstien her

Bilde fra dagsturhytten
Hytten i Arna er utstyrt med varmeovn og solcellepanel, og skal være et sted folk kan gå til for å spise matpakken og varme seg. Hytten har også et nynorsk turbibliotek.
Bilde: Kristin Madsen Klokkeide

Dagsturhytta Ådnabu i Arna

Dagsturhytten Ådnabu er åpen for besøk døgnet rundt, hele året. Sti til dagsturhytta starter ved Oppetveitlia og det er skiltet fra startpunkt. Fra Oppetveitlia er det cirka en kilometyer til dagsturhytta og du bruker vel 30 minutter. Les mer om dagsturhytta og hvordan du kommer deg dit her

Friluftskart

Nå kan du teste ut Bergen kommune sitt friluftskart. Kartet er under utvikling, men det ligger  mye god informasjon der allerede,  om blant annet tilrettelegging og regler i byfjellene, badeplasser og hvor du kan fiske.
Husk båndtvang når du ferdes ute med hund.

Byfjellene kaller

Byfjellene ligger som alltid klare for aktive bergensere og andre påsketurister i byen vår. Her finner du turinformasjon om Byfjellene.

Jubileumsstien

Vi ser en kvinne og to barn som går på en gangvei i naturen. En rødmalt stokk med logoen til Bergen 950 i forgrunnen.
Jubileumsstien gir oss muligheten til å gå Bergen på langs. Her fra etappen over Smørås.
Bilde: Andrew Buller

Jubileumsstien ble etablert i forbindelse med Bergens 950-årsjubileum i 2020. På Jubileumsstien kan du gå Bergen på langs, over åtte etapper, fra Krokeide i sør til Tellevik i nord. Enkelte strekninger er tilrettelagt for rullestolbrukere. Innbyggerhjelpen om Jubileumsstien har mye fin informasjon om stien, adkomst til de ulike etappene og aktiviteter og severdigheter underveis.

Bål og grilling

Det er alltid hyggelig å samles rundt et bål, men vær forsiktig med bruk av ild i skog og mark. Fra 15. april er det ikke lov å gjøre opp bål ute i naturen. Her finner du oversikt og kart over godkjente bål- og grillplasser i byfjell og friluftsområder. 

Det blomstrer i parkene

Vi ser vårblomster i et bed, i Byparken ved Ole Bullsplass.
Bymiljøetaten sørger for at det blomster i parkene våre.
Bilde: Ståle Heiberg-Andersen

Bergen har mange parker som kan være verdt å utforske, både i sentrum og i bydelene.  Du kjenner nok godt Byparken, Nordnesparken og Nygårdsparken. Men hva med Fana kulturpark, Lyreneset eller Sætreparken? Du finner oversikt og beskrivelse av alle kommunale parker i innbyggerhjelpen. 

Om du i tillegg til parker, også setter pris på en opplysende podcast, kan vi tipse om Parkpodden, en podkast om Nygårdsparkens biologi, arkitektur, samfunn og historie.

Skulptur ved Store Lungegårdsvannet
Skulpturen Re-Sources av Thomas Nordström og Annika Oskarsson finner du hvis du går skulpturvandring rundt Store Lungegårdsvannet.
Bilde: Thor Brødreskift

Skulpturløype

Langs Store Lungegårdsvannet er det etablert en skulpturløype. Løypen går fra Nygårdsparken og Florida mot ADO arena og videre tilbake via Møllendal. Her kan du lese mer om Skulpturløypen og kunstverkene, så får du enda større glede av dem om du oppsøker løypen.

Lekeplasser

Lyst til å la barna utforske nye lekeplasser? Bymiljøetaten har laget et kart over lekeplasser i Bergen. Du finner kartet her.

Kultur- og idrettstilbud

Bibliotekene

Fra mandag 25. mars til onsdag 27. mars er det kortere åpningstider på alle bibliotekene, bortsett fra Ny-Krohnborg fellesbibliotek og Ytre Arna bibliotek som holder stengt hele påskeuken. Fra torsdag 28. mars (Skjærtorsdag) til og med mandag 1. april (2. påskedag) holder alle bibliotekene stengt. Se bibliotekenes åpningstider i påsken her.

Påskeverksted på Ny-Krohnborg

23. mars blir det gratis påskeverksted på Løvstakksiden for hele familien. Både små og store er velkommen til å komme og lage påskepynt, basert på både norske og ukrainske tradisjoner.

Idretts- og svømmehaller

Fysak

Fysak allaktivitetshus for barn og unge finner du på Slettebakken,  Melkeplassen og i Åsane. Åpent mandag og tirsdag 12.00-19.00. Resten av uken stengt.

Åpen hall

Vi ser en liten gutt løpe etter en gul ball i en idrettshall.
Åpen hall er et populært tilbud til barnefamilier. Her kan man herje fritt, og leke med alt av utstyr.
Bilde: Vibeke Linn Blich

Mange av idrettshallene i bydelene har åpen hall for barnefamilier søndager. De holder åpent søndag 24. mars klokken 10.00–13.00, men er stengt i påskehelgen. Se oversikt over de åpne hallene her. Åpen hall er gratis, og krever ikke påmelding.

Svømmehallene

ADO arena har åpent for publikum fra kokken 10.00 -18.00 alle dager fra 23. mars til 1. april.  Åpningstider for de andre kommunale svømmehallene Slåtthaughallen, Stemmemyren og Åstveithallen ser du her

Nordnes sjøbad har vanlige åpningstider gjennom påsken, de finner  du her

Gratis utlån av ski og aktivitetsutstyr

Vi ser hyller med barnesykler, hjelmer og annet fritidsutstyr.
På BUA kan du låne det utstyret du ikke har selv - helt gratis.
Bilde: Vibeke Linn Blich

Mangler du det utstyret du trenger for å gjøre de aktivitetene du vil? På BUA kan du låne mye forskjellig aktivitetsutstyr, som ski, slalåm, sykkel, skateboard, SUP og tur- og friluftlivsutstyr. Tilbudet er gratis, og utstyr kan reserveres i forkant.  Her kan du lese mer om denne ordningene

Andre kommunale tjenester i påsken

Trenger du hjelp fra noen i Bergen kommune i påsken? Her finner du åpningstidene for noen av våre viktigste tjenester.