Gå tilbake til:
Du er her:
Utsikt mot Vindalseggen

Dette er en midlertidig nettside med informasjon om Jubileumsstien og noen smakebiter fra traseen.

 

Om jubileumsstien

Frem til vi sier «klar, ferdig, gå» oppfordrer vi deg til å vente med å legge av sted, siden turen ikke er ferdig merket og skiltet.

Vi jobber på for at selve Jubileumsstien skal blir klar og kan åpnes til sommeren 2020

Bergen fyller 950 år i 2020. Dette markerer Bymiljøetaten gjennom flere arrangementer og prosjekter. En av de kjekke tingene vi holder på med er å lage en jubileumssti.

Jubileumsstien er en tur Bergen på langs. Turen er omtrent 50 kilometer lang og den skal gå mellom Krokeide i sør og Tellevik kai i nord. På din vei langs stien vil du gå igjennom mange av byens flotte tur- og friluftsområder. Turen er delt opp i åtte etapper som varierer i vanskelighetsgrad ut ifra forhold som blant annet terreng, stigning og områdets tilgjengelighet. Langs jubileumsstien vil de fleste finne en etappe eller en del av en etappe som passer for seg.

Noen smakebiter fra Jubileumsstien

Her ser du den flotte utsikten fra Fanafjellet. Bildet har vi har fått tilsendt av en begeistret turgåer som har vært ute på «testtur». Takk til Per Helge Martinsen for engasjement og det flotte bidraget.

Her ser du den flott utsikten fra Fanafjellet. Bildet har vi har fått tilsendt av begeistret turgåer som har vært ute på «testtur». Takk til Jan Helge Martinsen for engasjement og det flotte bidraget.
Fanafjellet
Bilde: Per Helge Martinsen

Hvordan vi jobber med Jubileumsstien frem mot åpning før sommeren

Vi i Bymiljøetaten gleder oss til å kunne åpne Jubileumsstien før sommeren. Nå jobber vi med å ferdigstille stien, det betyr at vi setter opp merkepinner og skilt, og noen steder lager vi «klopper»/trebroer.

Vi jobber også med å gjøre ferdig digitale kart over ruten, og å sette sammen en kartfortelling som gir mer informasjon som kan være interessant underveis. Dette kan for eksempel være informasjon om utsiktspunkter, om hvor du kan fiske og campe, informasjon om naturreservat og om ulike kulturminner.

Her ser dere merkestikker og skilt som dere vil se langs traseen
Her ser dere merkestikker og skilt som dere vil se langs traseen
Bilde: Illustrasjon Bymiljøetaten
Og her er informasjonstavlene dere vil møte der hvor hver etappe starter og slutter
Og her er informasjonstavlene dere vil møte der hvor hver etappe starter og slutter
Bilde: Illustrasjon Bymiljøetaten

Vær tålmodig litt til, du venter på noe bra!

Vi ber dere om å være tålmodig, vi har litt arbeid igjen før turen er helt klar.

Grunnen til at vi har «pakket inn» skiltene og ber dere vente med å legge avgårde er at stien foreløpig ikke er ferdig merket og skiltet alle steder – og at kartet som man kan følge heller ikke er lansert enda.

Vi gleder oss til å «pakke ut» skiltene og å invitere dere til å teste Jubileumsstien senere i sommer – når den tid kommer ønsker vi alle en god tur og flotte turopplevelser!

Skiltene
Skiltene
Bilde: Kristin Madsen Klokkeide