Spiller med rettferdig fotball

I fotball kan det oppstå skitne taklinger. Ballene som Bergen kommune kjøper inn er i alle fall produsert på rettferdig måte. Se film om hvordan vi jobber med etisk og rettferdig handel.

På fotballbanen på Sandsli møter byrådsleder Rune Bakervik elever fra Skranevatnet skole. Og ballen som ruller på banen bærer merket Fairtrade, det kjente symbolet for rettferdig handel.

Et bevisst valg

– Bergen kommune har tatt et bevisst valg om å bli en Fairtrade-kommune. Det gjør vi fordi vi vil at det kommunen leverer til innbyggerne våre skal være produsert på en etisk og rettferdig måte. Fotball skal være lek og moro, og det føles mye bedre da at selve fotballen vi spiller med er rettferdig produsert, og ikke minst det er Fairtrade-sertifisert. Det er viktig for oss, sier byrådsleder Rune Bakervik.

I denne filmen kan du se byrådslederen i aksjon og samtidig få et lite innblikk i hvordan Bergen kommune jobber med etisk og rettferdig handel gjennom året:  

SE VIDEO: 


Etisk og rettferdig handel

– Etisk og rettferdig handel er hvordan vi tar hensyn til miljø og mennesker i virksomheten vår og når vi gjør forretninger med andre. Det gjelder enten vi jobber internt med innkjøp i kommunen eller hvordan bedriftene selv opererer, sier Thomas Bryde som er næringsrådgiver for etisk handel i Bergen kommune.

Kommunen kjøper hvert år varer og tjenester for over syv milliarder kroner. Etisk og rettferdig handel er en del av det kommunen ser etter når vi skal gjøre innkjøp. I kontraktene stiller vi blant annet krav om samfunnsansvar og åpenhet i leverandørkjeden;  

Løfte gode initiativ

Men det er ikke bare innkjøp det arbeides med. Samfunnet er på vei i en bærekraftig retning og Bergen kommune bistår lokalt næringsliv i denne omstillingen. Dette skjer gjennom ulike samarbeid, veiledning og støtte.

– Det er viktig å fortelle om arbeidet som blir gjort i kommunen og i samfunnet ellers. Vi har blant annet en tilskuddsordning som skal fremme etisk og rettferdig handel. Vi vet det foregår mye i byen vår, og vi ønsker å løfte frem de gode initiativene, sier Thomas Bryde. 

Les om tilskuddsordningen for etisk og rettferdig handel

Filmen over gir kun en smakebit. Kontakt Thomas Bryde på næringsseksjonen i Bergen kommune for spørsmål og samarbeid. 
Her finner du kontaktinfo til Thomas Bryde