Gå tilbake til:
Du er her:
RSS

Siste nytt

Historier om etisk og rettferdig næringsliv

I en serie korte filmer tar Cecilie Wilson Ramstad i næringsseksjonen deg med for å se på eksempler på hvordan næringsliv og offentlig sektor i Bergen jobber med samfunnsansvar og miljø.

Ståstedsanalyse for etisk og rettferdig handel i Bergen

På oppdrag fra næringsseksjonen i Bergen kommune har Responsible Business Advisors gjennomført en ståsteds- og mulighetsanalyse for etisk og rettferdig handel i Bergen. Rapporten kan du laste ned her.

Bergen skal være en aktiv fairtradeby

Bystyret har vedtatt en ny strategi for etisk og rettferdig handel 2018-2022. Bergen skal være en aktiv fairtradeby og et forbilde for etisk og rettferdig handel.

Ny tilskuddsordning for etisk og rettferdig handel

Bergen kommune har i 2021 fått en ny tilskuddsordning for etisk og rettferdig handel. Det kan søkes om tilskudd til tiltak som kan utvikle fairtradebyen Bergen. I år er potten på 250.000 kroner.

Bli med på digital toårsdag for Fairtradebyen Bergen!

Den 10. desember, på menneskerettighetenes dag, fyller Bergen to år som Fairtradeby. I den anledning har vi igjen gleden av å invitere engasjerte bergensere til markering – denne gangen digitalt!

Skal vedta handlingsplan for etisk og rettferdig handel 2019 - 2020

Byrådet skal vedta en handlingsplan for å samle ressurser og utvikle et bredt samarbeid for etisk og rettferdig handel og fairtradbyen Bergen.

Går foran for en bedre verden

Bergen har fått status som Fairtrade-kommune. Nå skal bærekraft og menneskerettigheter prioriteres enda tydeligere i næringspolitikken.

Bergen er igjen en fairtradeby

Ordfører Marte Mjøs Persen tok imot diplomet på vegne av alle bergensere da Bergen ble utnevnt til Fairtrade-kommune mandag 10. desember 2018.

Bergen skal bli foregangskommune innen rettferdig handel

Initiativ for etisk handel (IEH) ønsker Bergen kommune hjertelig velkommen som medlem.