Gå tilbake til:
Du er her:
Illustrasjon
Illustrasjon: Helene Helland/Asplan Viak

Si din mening på en ny og sosial måte - hold gjestebud!

Gjestebud er et uformelt møte du inviterer til selv, for å diskutere ett eller flere klimatema. Etterpå sender dere en oppsummering av diskusjonen til kommunen for å fortelle oss hva dere mener.

Som vert velger du hvem du vil invitere og hvor du vil gjennomføre gjestebudet. Det kan for eksempel arrangeres som et besøk hjemme hos deg, en tur på kafé eller en tur i nabolaget. Sammen skal dere diskutere ett eller flere av de syv temaene om klima du finner på denne nettsiden. Etterpå sender dere innspillet til kommunen.

Vi vil høre fra dere som vanligvis ikke roper så høyt 

«Det spiller ingen rolle hva jeg gjør, i Kina åpner de et nytt kullkraftverk hver dag», «Flyene letter uansett», «Bergen går tom for nye boliger».

Hørt slike utsagn før? Klimadebatten er full av misforståelser, spissformuleringer og beskyldninger. Og de som roper høyest, er ofte de mest skråsikre. 

Vi har laget forslag til en ny klimastrategi for Bergen, og nå ønsker vi å høre fra deg som til vanlig ikke roper så høyt i klimadebattene, men som kanskje har mange tanker om hva vi bør gjøre i Bergen for at alle skal kunne leve gode liv med lave klimagassutslipp. 

Bli med på gjestebud om Bergens nye klimastrategi og fortell oss hva du trenger for å leve mer klimavennlig! Å arrangere gjestebud med venner, familie, kollegaer (eller hvem nå enn du har lyst til å ha med deg), er både gøy, sosialt, nyttig og annerledes! 

PS. Vi ønsker også å høre fra deg som til vanlig roper høyt; vi bor tross alt i Bergen. 

En gøy og sosial måte å få sagt hva du mener

Å arrangere gjestebud med venner, familie, kollegaer, naboer, er både gøy, sosialt, nyttig og annerledes! Det er en enkel måte å fortelle oss hva du mener, uten at du må stille opp på folkemøter eller i det hele tatt snakke med kommunen. 

Gjestebudene må gjennomføres i perioden ny klimastrategi ligger på offentlig høring. Dato: 27. juni 2022 til 19. september 2022. 

Hold gjestebud - bli med i trekning om gavekort

Alle gjestebud som ønsker det blir med i trekningen om valgfritt kinogavekort eller reparasjonsgavekort som gjør det mulig å fikse noe ødelagt hos en rekke reparatørtjenester i Bergen. 10 gjestebud vinner gavekort, og hver av deltagerne får gavekort til en verdi av 250 kr. 

Vi ønsker alle byens innbyggere velkommen til å holde gjestebud!