RSS

Siste nytt

Ny rapport: Tre veier ut av bruk og kast-samfunnet

Kan Bergen få et eget kjøpesenter for brukte varer? En egen handlegate? Eller en nettside der du enkelt kan finne ut hvordan du kan reparere tingene dine?

Klimadirektøren ferdig med arbeidet til ny FN-rapport

Som den eneste fra Norge var Bergens klimadirektør Stina Oseland utpekt til å være med på å sette rammene for en kommende rapport fra FNs klimapanel.

Nytt verktøy for overvåkning av klimagassutslipp

Gjør det mulig å se hvordan utslippene utvikler seg – og sette inn nye tiltak om det trengs.

Bergens klimadirektør skal utforme ny FN-rapport

Stina Ellevseth Oseland er en av hundre personer fra hele verden som er valgt til å sette rammene for en ny spesialrapport fra FNs klimapanel. Temaet er klimaendringer og byer.

Klimaundersøkelsen 2023: Flere enn før mener klimamål er viktig

Årets klimaundersøkelse fra Klimaetaten viser at mer enn halvparten av bergensere mener målet om å være fossilfri i 2030 er viktig. Det er en økning fra 2021 og 2022.

Vi tok tempen på klimaomstillingen i Bergen

Publikum fikk møte de lokale som leder an i klimaarbeidet i Bergen.

Slik er utslippene fra bruk og bygging av hytter

Rundt Bergen finnes tusenvis av hytter, og flere tusen nye er planlagt. Nå er klimafotavtrykket til dette hyttelivet kartlagt for første gang.

Bli med på Gjenbruksuken 2023

18-24.november arrangeres Gjenbruksuken 2023 i Bergen og omegn. Bergen kommune og BIR søker medarrangører som kan være med på å sette gjenbruk på dagsorden.

Vil gjenbruke stein- og jordmasser i Bergen

Bergen kommune ønsker å bruke masser fra vann- og avløpsprosjekter på nytt lokalt i Bergen, og deltar på innovasjonsprogrammet 2030 Startuplab for å finne nye løsninger.

Fire spørsmål og svar om Bergens nye klimaplan

Nå er Bergens nye klimaplan vedtatt. Hva betyr det?