Gå tilbake til:
Du er her:

Bergenseren 1 - 2018

Kommunens innbyggermagasin sendes alle husstander i Bergen kommune. Noen av temaene er livsstilsendring, ny bompengeordning og forskning på plast i skolen.

Forsiden til Bergenseren 1 - 2018
Forsiden til Bergenseren 1 - 2018.
 

Et ønske for denne utgivelsen er å vise hvordan kommunen jobber sammen med andre for å skape gode liv for innbyggerne i byen vår.

Du vil også finne mye småstoff om aktuelle tjenester du har bruk for fra kommunen nå i vår, samt nytt om hva som skjer i løpet av 2018.

Endring på legevakten

Fra 11. april er det endret organisering på legevakten. Fra da av skal du velge mellom to ulike kategorier når du trekker kølapp. Les mer om endringen på side 3.

Samarbeid for trygg by

Under sykkel-VM arbeidet 31 aktører sammen i et stort beredskapssenter. Nå tar flere av de som var med, initiativ til et permanent samarbeid om beredskap i Bergen.

Livsstilsvalg og folkehelse

Tar du livsstilsvalg i hverdagen som berører mange? Møt en herlig gjeng som trener ved kommunens Frisklivs- og mestringssenter. Og følg den røde tråden videre til alle innbyggerne i Bergen.

Liten boks ga frihet i rullestol

På side 12-13 kan du lese om hvordan ny teknologi kan skape store livsendringer for innbyggere som trenger helsehjelp i hverdagen.

Arvtakeren til Bergensprogrammet

Nå er Bergensprogrammet erstattet av Miljøløftet. På side 10-11 kan du lese om hvordan den nye bompengeordningen sikrer finansiering av klimavennlig utvikling av Bergen.

Skoleprosjekt ut i verden

Elever ved Rothaugen skole har gjort en imponerende innsats med forskning på plast i sjøen. Nå skal de reise til en internasjonal havkonferanse og fortelle om hva de har funnet ut.

Fra Ytre Arna til New York

I en garasje i Ytre Arna er det bygget et miljø rundt graffiti for barn og unge. Les hvordan det gode arbeidet her får ringvirkninger langt utenfor bydelen.

Sendes alle

Bergenseren er reklamefri kommunal informasjon. Den sendes i posten til samtlige husstander og virksomheter i Bergen kommune. Du kan også laste den ned som PDF ved å klikke på lenken til høyre i denne saken.

Hva vil du lese om?

Redaksjonen jobber kontinuerlig med å utvikle og forbedre Bergenseren. Vi ønsker tilbakemeldinger fra våre lesere - både ris og ros, og tar gjerne imot tips og ønsker om saker vi skal skrive om.

Send oss en e-post på redaksjonen@bergen.kommune.no

Tidligere utgaver av Bergenseren kan du lese her.

Neste utgave kommer i begynnelsen av juni 2018.

Last ned pdf: