RSS

Reportasjer

Smittesporing døgnet rundt

Følg koronatesten din fra nese til testsvar på nett.

- Vi visste ingenting om hvordan dette viruset oppførte seg

Gullstøltunet var det første sykehjemmet i Bergen som fikk koronasmitte. Etter det fulgte noen ekstreme måneder.

- Bruk talerøyra inn i bypolitikken

Alle blir vi eldre, og om få år vil dei eldre utgjere ein tredjedel av befolkninga i Bergen. Da er det viktig å få innspel frå representantar for dei eldre i politiske sakar.

Finn formen utendørs i vinter

Da koronaen kom til Bergen i vår, måtte Frisklivssentralen stenge lokalene sine og tenke nytt. Nå har de startet opp lavterskel utetrening flere steder i Bergen.

Legg Bergen for dine føtter

En ny jubileumssti på langs av Bergen åpner før sommeren. Vi har plukket ut fem smakebiter fra ruten. Kanskje finner du en ny turfavoritt?

Sjøfronten i endring

Bergen er en sterk sjøfartsby med maritim identitet. Hva er det viktig å ta vare på i fremtiden, for at Bergen skal fortsette å være en maritim by?

– Havet er Bergens fremtid

Havbyen er et tema i 950-jubileet. Globale utfordringer kan løses i samspill med havnæringene, og synergi mellom forskning, næring og innovasjon kan gi ny kunnskap som tar Bergen inn i fremtiden.

Dyrkar grønsaker og fellesskap

Lokal produksjon av grønsaker er vinn-vinn for natur, miljø og folk. På Solneset Gård aukar dei produksjonen av grønt, og inviterer samstundes byfolk til å ta del i dyrkinga.

Gjer Bergen grønare

Bergen skal bli Noregs grønaste by med matskogar og parsellhagar. – Dyrking er eit fantastisk verktøy for undervising, fellesskap og glede, seier Gerd Lithun i Etat for landbruk i Bergen kommune.

Dette er Bergen for meg, Bergenseren 1 - 2020

Hvordan oppleves Bergen for noen som kommer utenfra? Vi har spurt to nye bergensere.