Gå tilbake til:
Du er her:

Reportasjer

Velger miljøvennlig reisemiks

Har du tenkt på at du kan påvirke byluften ved å samkjøre eller dele bil? Fembarnsfar Lars Ove Kvalbein klarer seg godt uten bil. Her er hans beste råd.

KPA 2018 er planen som former byen

I sitt siste møte før sommeren vedtok bystyret Kommuneplanens arealdel 2018-2030. Den legger rammer for hvordan vi bruker arealene i byen vår.

Fem spørsmål om KPA 2018

KPA setter rammene for hvordan vi bruker arealene i byen vår. Bergenseren spurte prosjektleder for KPA 2018 fem spørsmål om plan og prosess.

Slik tenker partiene - guide til valget 2019

Vi spurte de 16 partiene som stiller lister til valget i Bergen, om hva de brenner for, og hvordan de vil prioritere innen oppvekst, eldreomsorg og byutvikling. Her er svarene.

Finner styrke i et aktivt liv

Trening og daglige turer holder kroppen i gang. Musikk og møter med mennesker gir livsglede. Anna Maria Dworak (85) lever et god liv, tross utfordringer med helsen.

Fem gode seniorråd

Du kan i stor grad påvirke alderdommen din.

Bergen Assembly set Bergen på kunstkartet

Frå 5. september til 10. november inviterer Bergen Assembly bergensarar og tilreisande til å utforske Bergen med nye auge. Kommunens visjon er at kulturbyen Bergen er i front internasjonalt.

Forenkler skolehverdagen

I klasse 9d på Lynghaug skole kobler elevene elektriske kretser digitalt på hver sin datamaskin. – Det er lettere å lære når vi får prøve selv fremfor at lærerne viser på tavlen, sier Pernille Kinden.

Spennende å teste digitalt verksted

Like før sommerferien fikk avgangselever ved Damsgård skole utforske alt fra VR-briller til programmering og droner i et digitalt læringsverksted på Nøstet.

- Det er Balto som holder meg i skinnet

Bjørn Arne Wiers (56) var en av dem som pleide å henge i Nygårdsparken. Han var avhengig av heroin i 30 år. Så fikk han hund og ble med i Bergenhus Aktiv.