Gå tilbake til:
Du er her:

Reportasjer

Legg Bergen for dine føtter

En ny jubileumssti på langs av Bergen åpner før sommeren. Vi har plukket ut fem smakebiter fra ruten. Kanskje finner du en ny turfavoritt?

Sjøfronten i endring

Bergen er en sterk sjøfartsby med maritim identitet. Hva er det viktig å ta vare på i fremtiden, for at Bergen skal fortsette å være en maritim by?

– Havet er Bergens fremtid

Havbyen er et tema i 950-jubileet. Globale utfordringer kan løses i samspill med havnæringene, og synergi mellom forskning, næring og innovasjon kan gi ny kunnskap som tar Bergen inn i fremtiden.

Dyrkar grønsaker og fellesskap

Lokal produksjon av grønsaker er vinn-vinn for natur, miljø og folk. På Solneset Gård aukar dei produksjonen av grønt, og inviterer samstundes byfolk til å ta del i dyrkinga.

– Endelig gleder jeg meg til å gå på jobb

Henrik Løvold utdanner seg til helsefagarbeider via Menn i helse. Han stortrives i praksis på Odinsvei bosenter. – Jeg har aldri gledet meg til å gå på jobb før. Det gjør jeg nå, sier 30-åringen.

Smaken av bergensk matkultur og matglede

Høyt tempo, damp og herlige dufter fyller kjøkkenet. Det er persetorskens dag og personalet gjør klar 170 porsjoner persetorsk til beboerne på Fyllingsdalen sykehjem.

Gjer Bergen grønare

Bergen skal bli Noregs grønaste by med matskogar og parsellhagar. – Dyrking er eit fantastisk verktøy for undervising, fellesskap og glede, seier Gerd Lithun i Etat for landbruk i Bergen kommune.

Dette er Bergen for meg, Bergenseren 1 - 2020

Hvordan oppleves Bergen for noen som kommer utenfra? Vi har spurt to nye bergensere.

Hallaisiken, vi é Bergen!

Både unge og eldre har fått den på hjernen. Nå øves det over hele byen på jubileumssangen «Vi é Bergen».

– Behovet for ansatte i helsesektoren øker

Bergen kommune har behov for nye medarbeidere i helsesektoren. – Dette har vært en trend i mange år, og behovet vil øke i fremtiden, sier Tale Nesmann Berntsen.