Bergenseren 3 - 2018

I høstutgaven av kommunens innbyggermagasin kan du blant annet la deg inspirere til å ta i bruk byfjellene, eller lese historien om Ove som valgte livet.

bergenseren
Forsiden til Bergenseren 3-2018
 

I denne utgivelsen ønsker vi å gi inspirasjon til å bruke byfjellene i den kanskje fineste årstiden i fjellet. Vi har viet hele tre sider til fjellene som omkranser vår vakre by, blant annet i form av fire tips til turer litt utenfor allfarvei.

Du vil også finne mye småstoff om høstens aktuelle tjenester og og nyheter fra kommunen. På side 2 kan du blant annet lese hvordan du stiller liste til kommunevalget 2019, og på side 3 har vi viet plass til nyskapningen Fun Palaces som snart kommer til et nabolag nær deg.

Engasjer deg som frivillig

Vil du gjøre en forskjell i nærmiljøet? Det er mange måter du kan engasjere deg som frivillig, og på side 4-5 får du hele oversikten, og du kan lese om det nye vennskapet mellom Angella Marin (22) og Kari Tone Austbø (75).

Jobber for å forebygge selvmord

I 2016 var det 614 personer i Norge som valgte å avslutte livet sitt. Ove Vestheim (51) er en av dem som valgte livet, og som nå jobber med å hjelpe andre som sliter med de samme tankene som han hadde. I høst skal bypolitikerne behandle en ny plan for forebygging av selvmord. Les Oves historie og mer om kommunens arbeid på side 6-8.

En barnehage utenom det vanlige

Leaparken barnehage har akkurat åpnet, og nå skinner fordums bygningsprakt på nytt i Leaparken. Les om historien til det nyrenoverte bygget der 76 barn nå har fått boltreplass. Stikkord for bildereportasjen på side 12-13: Herskapelig og historisk sus!

Slik jobber barnevernet for barnets beste

Barnevernet har mange metoder for å hjelpe familier som sliter. De færreste handler om omsorgsovertakelse. Les hvordan barneverntjenesten jobber på side 16-17.

Ida har begynt på fremtidens skole

Elevene som begynte i første klasse i høst, skal kanskje utdanne seg til yrker som ennå ikke finnes. De kommende ti årene vil de også oppleve de største endringene i norsk skole på lenge. Møt førsteklassingen Ida og les mer om fremtidens skole på side 14.

Den digitale kommunen

Det pågår et stort digitaliseringsarbeid i kommunen. Vi guider deg gjennom noen av de nye digitale tjenestene og mulighetene du har som innbygger på side 15.

Sendes alle

Bergenseren er reklamefri kommunal informasjon. Den sendes i posten til samtlige husstander og virksomheter i Bergen kommune. Du kan også laste den ned som PDF ved å klikke på lenken til høyre i denne saken.

Hva vil du lese om?

Redaksjonen jobber kontinuerlig med å utvikle og forbedre Bergenseren. Vi ønsker tilbakemeldinger fra våre lesere - både ris og ros, og tar gjerne imot tips og ønsker om saker vi skal skrive om.

Send oss en e-post til redaksjonen@bergen.kommune.no

Tidligere utgaver av Bergenseren kan du lese her.

Neste utgave kommer i begynnelsen av desember 2018.

Last ned pdf: