Gå tilbake til:
Du er her:
RSS

Om oss

Dette er Bergen brannvesen

Bergen brannvesen ledes av brannsjef Leif Linde og er Bergen kommunes brann- og redningstjeneste. Etaten utfører tjenester innen forebygging og beredskap mot branner og ulykker.

Kontakt oss

Direkte telefonnummer til kontaktpersoner for ulike fag- og ansvarsområder i Bergen brannvesen.

Jobb i brannvesenet

Lurer du på hvordan du kan bli brannkonstabel, feier eller tilsynspersonell i Bergen brannvesen? Her finner du informasjon om utdannelse og opptak, samt andre krav og tester.

Besøk på brannstasjonene - ikke mulig for tiden

På grunn av koronasituasjonen er brannstasjonene i Bergen inntil videre stengt for besøkende. Arrangementer, skoleundervisning, foredrag og andre sammenkomster er også avlyst.

Flaggdager i Bergen kommune

Bergen kommune flagger på offisielle flaggdager, når byen har kongelig besøk, etter instruks fra fylkesmannen, på kommunens vedtatte flaggdager og når det er kommunevalg eller Stortingsvalg.

Vest brann- og redningsregion

Vest brann- og redningsregion er et langsiktig faglig samarbeid mellom selvstendige brannvesen i 18 kommuner i bergensregionen. Over 90 prosent av befolkningen i bergensregionen bor i disse kommunene.

Brannsamarbeid

Bergen brannvesen har inngått brannsamarbeid med kommunene Osterøy, Samnanger og Vaksdal, som innebærer at Bergen brannvesen har ansvar for den overordnete beredskapsledelsen i kommunene .