Gå tilbake til:
Du er her:
indianerstien
INDIANERSTIEN slynger seg nokså luftig oppover et lite stykke. Da er det godt å ha et kjettinggjerde å holde fast i.
Bilde: Hanne Farestvedt

Eventyrlige Indianerstien

Ruten: Montana-Korketrekkeren-Indianerstien-Turnerhytten. Tidsbruk: To timer i rolig tempo, inkl drikke- og fotopauser.

Jeg har tatt raskeste og bratteste rute fra Montana til Ulriken utallige ganger, men bare én gang før har jeg gått til Turnerhytten via Indianerstien. Nå var det på høy tid med en reprise på denne fredelige, varierte og ikke minst nydelige turen.

Ut av folkemengden

Fra Montana går du til Steinen, der du samtidig ser de første trinnene til Oppstemten. Her forlater du de som skal strake veien til Ulriken, og tar til høyre på den gamle Skiveien mot Lorthaug.

I Korketrekkeren kan du teste kondisen, eller bare rusle oppover steintrappene mens du nyter utsikten til byen du legger bak deg, kanskje fra en helt ny vinkel. Du har ikke gått lenge før du virkelig føler at du er til fjells, i ditt eget rike.

Her starter eventyret

Likevel er det på toppen av Korketrekkeren eventyret begynner. Ved skiltklyngen går stien til høyre. Den er litt unnselig, men det er bare i starten. Når du først har fått øye på den, er den enkel å følge over den lille haugen, ned langs fredelige Vassdalsvannet, og bort til skogholtet som lager en naturlig inngangsport til skråningen med det eventyrlige navnet Soriabakken. Herfra slynger Indianerstien nokså luftig oppover langs fjellsiden et stykke, så hold deg fast i kjettinggjerdet. Gjør du det, føles det trygt å gå her, selv om en med langt fremskreden høydeskrekk.

Husly på Turnerhytten

På toppen flater terrenget ut i det du passerer ruinene etter byfjellshytte 8, og du blir grepet av viddefølelsen, med utsyn i alle retninger mens du går innover til Turnerhytten. Her er det vafler og ly for høstvinden å få på søndager. Bort til Ulriken tar det ca 45 minutter, som er en fin tur i seg selv, eller du kan følge rundløypen tilbake til Korketrekkeren.

Vær OBS på at stien kan være svært glatt på vinterstid.

Denne saken sto også på trykk i Bergenseren nummer 3 2018

indianerstien
VASSDALSVATNET: Rett over haugen fra toppen av Korketrekkeren, kommer du ned til fredelige Vassdalsvatnet. Varden oppe til høyre i bildet, peker ut retningen.
Bilde: Hanne Farestvedt
indianerstien
BYFJELLSHYTTE 8: Ikke så mye ly å få for høstvinden her, men det er et morsomt skue på stien mot Turnerhytten.
Bilde: Hanne Farestvedt
indianerstien
MÅL I SIKTE: Turnerhytten har åpent for servering på søndager, og går du opp Indianerstien, er det et naturlig mål for søndagsturen.
Bilde: Hanne Farestvedt

 

Flere artikler