Gå tilbake til:
Du er her:
kanadaskogen
MANGE LØYPER: Kanadaskogen har mange løyper. Denne gangen valgte vi den merkede skogsstien.

Skogstur og troll i Kanadaskogen

Ruten: Spelhaugen-Litla Krokatjørna-Svartatjørna-Tennebekktjørna-Spelhaugen. Tidsbruk: 2,5 timer i behagelig turtempo, inklusiv troll-, disse- og sjokoladepauser.

Kanadaskogen har flotte turveier, men det er på stiene det magiske skjer. Det er så mye spennende å finne i en skogbunn, og selv den korteste løypen kan bli et eventyr for små helter på tur. Derfor var det ikke lange biten vi trengte å gå før brødskiver og kakao med krem fant veien til sultne mager da ungene var små.

Starter ved Spelhaugen

Det finnes utallige små rundløyper på sti i området rundt Stora og Litla Krokatjørna. Men etter anbefaling fra byfjellsforvalteren tok vi nå hele den merkete skogsstien som starter ved Spelhaugen og kommer ut igjen på turveien nedenfor Tennebekktjørna. Turen er godt merket, følg skilting og husk å ta til venstre når stien deler seg uten skilt. Da treffer du på skilt ved neste kryss.

Før du kommer til det første tjernet, møter du et av skogens trolltrær på høyre side. Vi har funnet skatter der før med ungene, det er helt sant. Ved Stora Krokatjørna er det slengdisser og mye rart å se på i vannkanten.

Skorpioner og fjellulver

Et stykke inn i skogen går du liksom under trærne, veldig bra om det regner litt. Det er spennende pinner, en liten elv du kan sende blader og strå nedover, og et skjevt tre du kan disse på. Langs Svartatjørna følger du stien til en romslig rasteplass ved enden av vannet. Ute på turveien igjen kan du gå korteste veien tilbake til Spelhaugen, eller lengste rundt Tennebekktjørna. Fra inni hjørnet ved stranden på toppen av Nipedalen går det en kjekk snarvei gjennom skogen og inn på turveien igjen. Her bor det skorpioner og fjellulver, mener vi fast bestemt.

Stiområdene i Kanadaskogen kan være litt gjørmete og glatte noen steder, så personlig liker jeg dem best når det har vært relativt tørt vær dagene før, eller det er tele i jorden.

Denne saken sto også på trykk i Bergenseren nummer 3 2018

kanadaskogen
UNDER TRÆRNE: Innover i skogen går du under trærne. Praktisk når der regner.
 
kanadaskogen
TROLLTRE: Her har vi funnet skatter før, det er helt sant!
 

 

Flere artikler