Gå tilbake til:
Du er her:
Veten i Åsane
TIL TOPPS: Veten er Åsanes høyeste punkt med sine 486 meter over havet. Fra toppen er det panoramautsikt i alle retninger.
Bilde: Nina Blågestad

Topp trimtur til Åsanes høyeste punkt

Ruten: Melingen – Den trondhjemske postvei – Veten i Åsane Tidsbruk: I underkant av 2 timer i turtempo.

Hvor skal du gå når du vil ha en kjapp treningstur, men samtidig lengter etter ordentlig utsyn? Byfjellene i Bergen inkluderer også fjellområdene i nord. Det høyeste punktet av dem alle er Veten, som rager nesten 500 meter over havet.

Starter bak Ikea

Utgangspunktet for turen ligger bak Ikea i Åsane. I rundkjøringen tar du inn Dalavegen i stedet for Ikea, og følger veien til du ser parkeringsplassen. Så er det bare hekte seg på Den trondhjemske postvei og legge i vei. Grusveien er fin, men ganske bratt, så pulsen og varmen kommer fort. På vei oppover kan du se nærmere på både dyr og kulturlandskap.

Etter en god oppvarming flater postveien ut, og her kan du fortsette å gå rett frem til du kommer til Sætregården, eller ned på den andre siden til Falkanger. Men, vi vil gi beina litt mer motstand og sikter mot Åsanes høyeste topp.

Belønning på toppen

Følg skiltet over en liten myr, og så er det klart for oppstigningen. Her er det ganske bratt og steinete, en ekstra utfordring på sleipe dager. På veien opp har du fin utsikt innover mot Bergen, mens varden på toppen viser oss mot målet. Stien går i flott høyfjellsterreng med myrull og tyttebærlyng. På toppen er det lett å se at man befinner seg midt i smørøyet, med 360-graders utsikt til blant annet Nordhordland, Byfjorden og Osterøy.

Returen tar vi samme vei, og noen partier er litt bratte, så har du kranglete knær, er kanskje ikke dette ruten for deg.

Nede på flatmark er hodet litt lettere, mens beina er gode og møre. En flott og effektiv topptur!

Denne saken sto også på trykk i Bergenseren nummer 3 2018

utsikt fra Veten mot nord
MOT NORD: Utsikt mot Nordhordland.
Bilde: Nina Blågestad
Den trondhjemske postvei
POSTVEI: Turen starter på Den trondhjemske postvei ved Melingen, bak Ikea.
 

 

Flere artikler